Gårsdagens toppkamp på Stampa mellom LFK og KIL 2 inneholdt det meste.

Det var knyttet stor spenning til gårsdagens toppkamp på Stampa. Vi fikk Kongsvinger 2 på besøk, og en seier ville gi viktig «heng» på KIL 2 i kampen om opprykk.

Våre gutter tar tak i kampen umiddelbart og det går kun 10 minutter før vi får servert årets mål på Stampa, og muligens i hele avdelingen. Håkon lader slegga og limer kula i vinkelen. For de av oss som har levd noen år, så tenker vi tilbake til cupfinalen hvor Per Egil Ahlsen gjorde noe lignende for FFK, da de spilte mot Viking. Håkon sitt mål ble begynnelsen på en meget målrik kamp. KIL 2 utligner etter 20 minutter og fra 40 til 45 minutter skjer det svært mye på Stampa.

Etter 41 minutter blir blir ballen fra meget kort hold skutt opp i armen til Martin og dommeren peker på straffe. Det forstår omtrent ingen, noe publikum også høylytt gir uttrykk for, da armen er tett inntil kroppen og ikke i en unaturlig posisjon. For Martin er det umulig å ikke bli truffet av ballen. KIL 2 søler ikke bort muligheten og tar føringen 2-1. Kun minuttet etter er utligningen et faktum, da Dani finner veien til nettmaskene. Vi får dermed «mål på mål», noe som ikke er helt uvanlig i fotball. Adam var imidlertid ikke lenge i paradis, og omtrent rett fra avspark putter KIL 2 på nytt, hvilket betyr at våre gjester leder 3-2 etter halvspilt kamp. Våre gutter hadde også et par meget store sjanser i første omgang, som burde ha gitt tellende resultat, men kula fant ikke veien til målet.

I andre omgang tar det fyr den siste halvtimen. Etter 60 minutter er det klart for et nytt straffespark, og det ekspederer Henrik i mål. Dermed er det igjen stillstand mellom lagene og det står 3-3. Ca. 10 minutter senere har KIL 2 igjen tatt føringen, og leder 4-3. De siste 20 minuttene blir temmelig intense på Stampa, hvor vi jakter utligning. Svært mange på Stampa roper på straffe/frispark da Sondre soleklart vinner en hodeduell med keeper. Sondre viser en solid spenst og er klart først på ballen, hvor keeper ikke rekker opp. Utrolig nok dømmes det frispark til KIL 2. Like etter er Sondre igjennom, men KIL 2 sin keeper gjør en heroisk innsats og på ca. 25 meter redder han ballen. Her diskuteres det trolig fortsatt rundt kjøkkenbordet torsdag morgen, om keeperen bare brukte brystet eller også hendene. Det var i alle fall svært mange sortkledde blant publikum og det var en herlig tilstedeværelse blant de fremmøtte i går kveld.

I sum ble det en meget underholdende toppkamp på Stampa. Vi fikk ikke bare mange mål, men også et realt kremmerhus vi ikke ser så ofte. Det var dommeravgjørelser som skapte engasjement hos publikum, og ikke minst fikk våre gutter god støtte fra LFK Ultras som videreførte sitt engasjement fra Hjørring sist uke. Vi er noenlunde sikre på at publikum fikk valuta for pengene og at det var mange som lot seg engasjere på Stampa i går. Det var jevnt over mye god fotball fra begge lag, og vi kan konkludere med at dette var en god 4. divisjonskamp.

Dessverre holdt det ikke helt inn, men det er hele 14 kamper igjen for LFK, hvilket betyr at det er mulig å innkassere 42 poeng. Våren har vist at øvre halvdel er rimelig jevn, hvilket betyr at alle lag har avgitt poeng. Dermed er ingenting avgjort, selv om KIL 2 nå har en liten luke på tabellen.

I pausen gjorde vi også litt ekstra stas på G17 som nådde finalen i Dana Cup sist uke. Det er en god stund siden sist vi har sett slike prestasjoner, og det var det all grunn til å markere. Grunnet jobb og ferie kunne ikke alle være til stede, men hele troppen og trenerteamet fikk behørig applaus fra publikum, samt litt søtsaker til kaffen.

Vi takker alle som tok turen til Stampa i går. Vi takker også G16 og G19 for vel utført jobb som Stadionverter. Vi takker også G12 Hammartun for flott jobb som Ballhentere. Takk også til vår Speaker, Mathias, og ikke minst takk til alle som la igjen penger i kiosken.

Vi ønsker alle velkommen tilbake mandag 7. august kl. 19.30. Da får vi besøk av Furnes og GLØR Partner er Matchsponsor.