Etter 15 måneder uten kontakt, var det et lenge etterlengtet comeback for seniorfotballen mandag kveld.

Senior breddeidrett har levd med strenge regler de siste 15 månedene. Det har ikke vært lov å trene med kontakt, og det har vært en krevende periode, spesielt mentalt for mange spillere i breddefotballen.

I følge med trinn tre i gjenåpningen av Norge kom den lenge etterlengtede tillatelsen til å gjenoppta trening og kamper for de voksne. Dermed var det duket for treningskamp mellom Faaberg Fotball og Lillehammer på Jorekstad mandag kveld.

LFK web tok en prat med Rune Hagen som tenker at kampen ble som forventet, sett i lys av et så langt opphold. LFKs Hovedtrener var fornøyd med at gutta hadde ballen mest, men det var en del rust i maskineriet. Han er klar på at det så seigt ut, noe som skyldes få treninger på stor bane, og at det er mye å gå på når det gjelder fotballformen.

«Vi må bruke tiden til seriestart godt» (R. Hagen)

Hagen var ellers glad for at laget slo tilbake, etter å ha kommet under 0-1 i målprotokollen.

Til tross for at kampen ikke var promotert, viste Lillehammer nok en gang at jungeltelegrafen går raske enn verdensveven, og et bra antall personer hadde tatt turen til Jorekstad denne kvelden. Det er mye som tyder på at denne restarten var ønsket, ikke bare av spillere, men også supportere.

Vi ser nå fram til seriespill i høst, og vi håper at videre gjenåpning skjer etter planen. Da gleder vi oss til endelig å ønske velkommen til hjemmekamper for vårt A-lag på Stampa.

LFK web.