Av Knut Espen Svegaarden

GJØVIK (Gjøvik/Lyn 2-LFK 0-5) I Henrik Bottens sykdomsfravær måtte andre stå fram mot Gjøvik/Lyn. Det gjorde to andre 2001-gutter – Erik Øyberg Toftaker og Simen Berg.

Hovedtrener Rune Hagen og teamet hans fikk en lei nøtt i forkant av oppgjøret mot Gjøvik/Lyn 2 i Gjøvik søndag ettermiddag: Komet- og nøkkelspiller Henrik Botten lå med feber hjemme i Vårsetergrenda, og siden mye av spillet den siste tiden er bygd opp rundt Bottens bevegelser og ballsikkerhet, ble dette en interessant ufordring for Hagen og co.

Mats Renolen fikk Bottens jobb, og etter litt innkjørings-trøbbel, fant Renolen og Vetle Skjærvik tonen bedre.

Gjøvik/Lyn, med tidligere LFK-spiller Jay Lloyd Beckford i startoppstillingen, kom med noen skremmeskudd før pause (to i stolpene), men LFK tok mer og mer over, og det var langt fra ufortjent at laget tok ledelsen etter 35 minutter.

Et flott angrep ble avsluttet av en Gjøvik/Lyn-spiller, som, presset, sendte ballen i eget mål.

George Couzens hadde slitt med måltørke siden Rune Hagen overtok, og misbrukte et par store sjanser tidlig. Skulle det ikke lykkes nå heller?

Joda. Fem minutter før pause, tverrvendte Couzens på 18 meter, og dundret ballen i krysset.

Vakkert.

Når jeg først scoret, så måtte det kanskje noen sånt til, sa han til meg da lagene gikk til pause. Couzens var lettet. Nullen hans sprakk, og det på vakreste måte.

 

LFK kontrollerte kampen bra etter pause, viste at de er et bedre lag, tross forfall med sykdom og skader den siste tiden.

Og to unggutter, som har fått mye tillit den siste tiden, avgjorde kampen for LFK. Kantspiller Simen Berg, som gjorde en god kamp på sin venstre flanke, gjorde 3-0 til LFK etter 52 minutter.

Kampen var kjørt da Erik Øyberg Toftaker, som endelig fikk sjansen i sin favorittrolle som offensiv midtbanespiller, gjorde 4-0. Toftaker vet at han burde scoret før pause også, så scoringen var litt ekstra deilig.

Jon Sunde Braaten la på til 5-0 til LFK i kampens siste minutt.

Nøkkelspiller Vetle Skjærvik gikk av banen en halvtime før slutt med en vond akilles. Skjærvik spiller uansett ikke neste kamp – på grunn av karantene (gule kort).

LFK er nummer fire på tabellen, med seks kamper igjen å spille.

 

Neste oppgave: Follebu på Stampesletta fredag kveld.