A-laget innkasserte tre meget viktige poeng hjemme mot Toten i går.

Det sies ofte i fotballen at det finnes kamper man bare må vinne, og om mulig, var gårsdagens hjemmekamp på Jorekstad en slik kamp. Toten stod på motsatt halvdel, og etter 90 minutter viste stadionuret 3-1.

Det har vært en spesiell uke for spillerne i vår A-stall, som har måttet ta inn over seg endringer i ledelsen rundt laget. Det følger malen i arbeidslivet, og er i utgangspunktet ikke veldig dramatisk, ut over at oppladningen til oppgjøret mot Toten trolig har fortonet seg noe annerledes for mange av spillerne.

Våre gutter kommer godt ut fra start og det produseres en del sjanser. Det er vilje til offensive løp og dobling på kantene. Det er Amani Mbedule som scorer lørdagens første mål. Han trekker seg innover i banen og curler ballen i det lengste hjørnet, utagbart for keeper. Toten er på ingen måte ufarlige heller. De har noen innlegg fra kant, og ikke minst en del cornere og frispark som kunne blitt farlige. Her rydder jevnt over vårt forsvar godt unna, og Petter i buret har gode inngripener. Dermed ebber det ut med 1-0 til pause.

Kremmerhuset til Amani kan dere se i linken under:

IMG_1643 (1)

I andre omgang fortsetter trenden med LFK som det førende laget, men Toten er på ingen måte ufarlige. Roen senker seg hos de fremmøtte, etter at Ismael Sulub putter til 2-0. En godt løp i bakrom, og en tilsvarende god pasning fra Amani, sørger for at Ismael kan øke ledelsen alene med keeper. I likhet med Adam, var ikke LFK lenge i paradis. En retur fra vår sisteskanse plukkes opp av Toten og dermed stod det 1-2 på tavla. Dette åpner kampen noe, og LFK har periodevis store rom å utnytte. Det gir mulighet for gode overganger med tilhørende sjanser. Etter å ha misbrukt en stor sjanse, er Simen Renolen kald i hodet, og avgjør kampen til 3-1. Dette medfører at ellers sindige Gudbrandsdøler reiser seg på tribunen og klapper. Vi tar dette som et tegn på at noe er i emning.

Grunnet skader og karantener ble gårsdagens kamp en mulighet for flere av våre egne unggutter til å vise seg fram. Både Simen Rasmus Renolen, Martin Kronborg Osvold og Syver Perssønn Romsås, debuterte i går i offisiell kamp for vårt A-lag. Det viser viktigheten av en tydelig strategi knyttet til egen spillerutvikling. Vi begynner å få en kultur med tilhørende kamparenaer i Ungdomsfotballen, som gjør at egne spillere har referanser på nivå, som igjen gjør at de kan gå inn og prestere umiddelbart. LFK bruker mye ressurser på ungdomsfotballen, noe som er avgjørende for å utvikle egne spillere til A-laget.

En lokal jury kåret Sverre Elvsveen til LFKs beste spiller. Han fikk en flott gave gitt av gårsdagens Matchsponsor, Brunbjørn.

Vi takker publikum for oppmøtet. Til tross for både Lillehammerdagene og musikkfestival i byen, hadde en del mennesker krysset Lågen til beste vestkant, og vi håper å se dere alle igjen mot KIL 2.

Alt i alt er det fortsatt en del å gå på for våre gutter, men i går var det kun en ting som var viktig; nemlig seier og tre poeng! Vi gratulerer alle involverte med tre poeng. Vi ønsker god treningsuke og god tur til Florø, som er neste motstander for A-laget.

GD har også en sak ute om kampen. Den kan dere lese her (+) GD kampreferat

LFK web.