Av Knut Espen Svegaarden

LILLEHAMMER (LFK-Ringsaker 3-0) I en av de svakeste kampene siden Rune Hagen overtok LFK, ble det seier 3-0 over Ringsaker. Men vi har lenge planlagt inn mot neste sesong.

Lillehammer FK tok 2,1 poeng i snitt etter trenerskiftet i juni. Bedringen har vært stor, men avstanden til både Trysil (avdelingsvinner) og Faaberg hadde uansett blitt for stor om poengsnittet hadde vært fra første serierunde.

Til slutt ble det viktigste å unngå kvalik-plassen. Det klarte LFK med god margin. Slutt-resultatet ble en 4. plass.

Tilbakemeldingen fra spillerne er noe av det viktigste vi får, og den lyder stadig sånn at “det er gøy å spille fotball igjen nå.” Og det er et godt utgangspunkt, i en klubb der spillerne ikke tjener penger på fotballen sin.

Kampen mot Ringsaker var et merkelig skue. De 10 første minuttene var nær fantastisk i banespill. Med litt mer normal uttelling kunne det fort stått både 2-0 og 3-0. Ringsaker var ikke nær ballen, LFK misbrukte flere kjempesjanser.

Resten av kampen ble veldig annerledes, LFK-spillet var sjelden til å kjenne igjen. Det ble mye en og en, for mange touch, for lite fremdrift, for upresise pasninger. Oppsummering: LFK scoret tre ganske tilfeldige mål, men bommet samtidig på sju-åtte store sjanser. 1-0 kom etter 28 minutter. Oliver Sugarden sleivet et skudd i Sindre Tråseth – og ballen gikk i mål.

Det resultatet sto seg helt til det 81. minutt, da et innlegg fra Amir Habibi gikk i mål. Ringsaker ville ha offside, men ingen spiller var borti ballen, og dommeren dømte scoring, til store protester fra Ringsakers spillere.

På overtid gikk Ringsaker-keeper Ken Robin Olsen i angrep, laget mistet ballen, den havnet hos Amani Dickson Mbedule, som sikkert satte ballen i mål fra sin venstrekant-rolle. Mbedule ble, korrekt, kåret til kampens beste spiller.

Det er, uansett, mye å bygge videre på i dette LFK-laget, snittalderen er svært lav, vi har mange unge, gode, lokale spillere i troppen. Mot Ringsaker slapp Halvor Rødalen Opsahl (født 2002) til som defensiv midtbanespiller i 2. omgang. Han klarte seg meget bra, klok og rolig med ball.

Vi skal gjøre alt vi kan for at 2020 blir langt bedre for LFK.

Og det skal vi klare.