Gosha Askar har signert for 2021, og vi gleder oss over kontinuitet på feltet.

LFK web tok en prat med Gosha etter at han hadde signert kontrakt som Hovedtrener for G16 i 2021. I tillegg vil han også være med på FotballXtra ved behov. Man kan også treffe Gosha når vi jobber med Landslagsskolen i Sone Nord.

Gosha begynner nå å bli en viktig kontinuitetsbærer både på og utenfor feltet. Han var ferdig med sin Bachelorgrad i Sport Management ved HINN i 2018. Deretter har han også Årsstudium i Pedagogikk. Studiene har han kombinert ved å arbeide i Lillehammer FK på feltet. Den siste tiden har det blitt jobb og fotball.

Gosha hadde et krevende første år i klubben, og han har vist at han takler de ulike aspektene ved trenerrollen godt. Han får dermed økt tillit kommende år, og får derfor hovedtreneransvar.

Gosha påpeker at det er gøy å jobbe med fotball. Som trener får man mulighet til å påvirke på en annen måte enn ved å spille selv. Vi har fokus på å utdanne mennesker.

«Jeg ønsker å hjelpe unge spillere til å ta ytterligere steg»

Gosha har selv spilt fotball siden han var liten gutt. Han spilte i Moss til han var 18 år. Selv sier han at han egentlig var lei allerede som 16 åring, men han spilte videre av gammel vane. Han understreker at han alltid har elsket fotball, og han ønsker å jobbe med fotball og å være på feltet. Målet er å kunne ha fotball som heltidsjobb. Dette er trolig ikke overraskende, fordi Gosha er fra en fotballelskende familie. Hans bror, Amin, spiller i dag i KBK.

Gosha trives meget godt i Lillehammer FK og han gleder seg til 2021. Han fremhever at han har klare ambisjoner om å arbeide hardt for gruppen sin del. G16 er en stor gruppe og vi ser nå resultatene av at vi har jobbet for å motvirke frafall i ungdomsfotballen. Det er mange ivrige spillere som vil ta ytterligere steg.

For sin egen del har Gosha et mål om å gjennomføre UEFA B-lisens. Han er tydelig på at skolerte trenere er viktig for det som skjer på feltet, og helt avgjørende for å kunne ha fotball som hovedbeskjeftigelse.

Vi ønsker Gosha lykke til med ny sesong. Dog er ikke årets sesong omme. G16 deltar i kvalifisering til Interkrets i 2021, og dermed blir det kamper om lag helt frem til nissen dukker opp.