Det er svært gledelig at unge, lokale spillere ser utdanningsmuligheter i nærområdet.

I Lillehammer FK skal vi etter beste evne arbeide langsiktig og ikke minst strategisk. L for Langsiktig, er som kjent også første bokstav i vårt verdigrunnlag, forkortet til LÅGEN.

Utvikling av Klubbhuset til å bli en sentral møteplass for fotballfamilien, tilrettelegging for fotball i videregående skole (studiespesialisering) og arbeid med å etablere fotballhall er viktige elementer i en strategi for videre vekst og utvikling av lokalfotballen.

Et annet område vi arbeider mye med er ikke minst å beholde spillere i klubben, også etter endt videregående skole. De som gjennomfører førstegangstjeneste, er det også viktig å motivere til vende tilbake til byen. Alt for mange av våre egne spillere reiser ut etter videregående skole. Den trenden skal vi arbeide med å snu, for det finnes svært mange gode argumenter for å bli i byen. Man kan ta en utdanning ved HINN avd. Lillehammer. Skulle ikke det friste, er NTNU sitt miljø på Gjøvik og også Hamar kun en omgang unna med bil eller buss. I tillegg er det langt lavere kostnader ved å bo litt mer perifert enn i en stor norsk by. Man kan gjennom en Bachelorgrad spare betydelig beløp i studielån ved å velge lokale løsninger. Dermed får vi et fantastisk Kinderegg med de sedvanlige tre godene, skjønt ingen overraskelser. Du kan spille fotball for LFK, du får en god utdannelse og du sparer penger. Det er selvfølgelig like naturlig at byens egne gutter skal studere på HINN, som personer utenfra. Effekten av dette er at vi får økt kontinuitet i spillergruppen etter fylte 19 år, etter avsluttet videregående skole.

Det er svært gledelig at nettopp Mats Renolen går foran og viser vei. Han har kommet inn på HINN, og har takket ja til skoleplassen. I første omgang er det et Årsstudium i Pedagogikk, og så vil tiden vise hva fremtiden bringer. Mats er «local lad», er spiller på vårt A-lag og trener i klubben.

«Studiet passer godt i forhold til mine interesser og mitt virke som trener i klubben»

Mats tenker at det ikke er noe vits i å flytte, om får utviklet seg gjennom et miljø man trives i. I tillegg har han økonomisk trygghet ved å bo i Lillehammer. Mats innser at han spiller i 4. divisjon, men drømmen lever fortsatt. Mats tenker at det fortsatt er mulighet til å ta steg. Å ta trenerutdanning har også hjulpet Mats til å bli en bedre spiller. Dette fordi man ble bevisstgjort på detaljer som han ikke nødvendigvis reflekterte over som spiller. I tillegg lærer man seg å forstå spillet bedre.

«Det er ingen grunn til å flytte på seg, bare for å flytte på seg»

Vi vet at mange mener mye om at en så stor klubb som LFK har et A-lag på nivå fem. Da er det viktig å minne om at de som kan endre dette, er de som til enhver tid har sitt virke i klubben, både på og utenfor banen. Et viktig bidrag i så måte er kontinuitet. Mats etablerte seg som spiller på A-laget mens han gikk på videregående. Nå blir han med oss videre, og er en av de aller første lokale guttene som gjør dette valget. Frem til nå, utradisjonelt, men på sikt forhåpentligvis helt naturlig og selvfølgelig. Uten sammenligning for øvrig, men hvor mye har vel ikke studiemiljøet i Sogndal betydd for laget fra saftbygda?

Vi gleder oss over den lojaliteten som Mats viser og vi ønsker han lykke til, både på banen og i forelesningene ut over høsten.