Av: Knut Espen Svegaarden

HAMAR (Ham-Kam-LFK 1-0) Sjansene var der, Lillehammer var gode før pause. Men med 10 mann var det Ham-Kam som scoret kampens eneste mål. Og nå må (trolig) LFK vinne resten for å ha muligheten til å rykke opp.

Det var en fin ramme rundt kampen på Briskeby i Hamar mandag kveld. LFK var forberedt, kom i 3-5-2, tok tak i kampen, skapte tre store sjanser og spilte god fotball,dominerte midtbanen, anført av en sprudlende opplagt Amir Habibi, godt støttet av Bawi Tin Thang Mang.

Det så lovende ut. Kun godt keeperspill av Ham-Kams (ofte utskjelte) Lukasz Jarosinski sørget for at LFK ikke var foran ved pause.

Men rett før pause fikk hjemmelaget en spiller utvist, Alexander Remy Bjørnhaug. Det var da ventet at LFK dominerte etter pause, etter en omgang der de hadde styrt mye av spillet på Briskeby.

Så skjedde egentlig det motsatte, og det skjer også når det ene laget har en spiller mindre: Skjerpingen blir bedre, alle gjør en litt bedre jobb, mens de med 11 tror det skal være litt lettere.

Det var ikke enkelt å se hvem som var 10 og hvem som var 11 den første halvtimen av 2. Omgang. Ham-Kam hadde egentlig bare én stor målsjanse i kampen, men den tok Jibril Abubakar vare på etter 75 minutter. Plutselig var det åpent i LFK-forsvaret. Abubakar kom alene med LFK-keeper Petter Eichler Jensen – og scoret.

LFK hadde to kjempesjanser til å få med seg poeng, først ved Henrik Botten, og til slutt ved Amir Habibi. Den siste var enorm, men keeper Jarosinski vant den duellen også, og dermed kampen.

LFK gjorde mye bra, mye riktig, mot laget som er favoritt til å rykke opp. Men ineffektiviteten er alarmerende. Sju mål på fem kamper er for svakt. Og før sesongen var det helt klart et tema at LFK fort kunne ha avdelingens beste angrepsrekke.

Det har ikke slått til, av diverse årsaker. Nå er det Valdres på Stampesletta fredag som gjelder. Den kampen MÅ vinnes. Da er vi halvveis i sesongen. Og trolig må både Gran og Ham-Kam slås på Stampesletta i høst hvis drømmen om opprykk fortsatt skal leve.

Bilde: Knut Espen Svegaarden