Av: Knut Espen Svegaarden

GRAN: (Gran-LFK 2-0) Lillehammer-trener Rune Hagen må finne årsaken til at laget hans brukte en halvtime på å komme i gang i klubbens første seriekamp på halvannet år. Da LFK endelig våknet, var det med løskrutt – og noe uflaks.

 

Det var en spent gjeng som ankom Gran på Hadeland fredag kveld. Den samme gjengen dro skuffet hjem noen timer senere. Det var også en gjeng uten viktige spillere, som Henrik Botten (sjuk) og Mats Renolen (på trenerkurs).

 

Kontringslaget Gran, som LFK-ledelsen visste, etter å ha studert dem, var gode til nettopp én ting: Kontre. Og det fikk de lov til å gjøre et tosifret antall ganger i den første omgangen.

 

Det startet med en drøss med cornere – mot LFK, som ikke klarte å feste et grep om kampen. Ballen ble gitt bort, forsvaret sto ukritisk høyt uten press på ballfører. Og det ble tydelig at midtforsvaret, med spissen Oliver Sugaren og midtbanespiller Mats Jevne Jota, ikke hadde spilt sammen før. Nødløsningen, som trener Hagen måtte bruke, kom på grunn av forfall fra midtstoppere.

 

Det kunne funket hvis LFK hadde vært ballførende. I stedet ble de løpende mot eget mål.

 

Den fortjente ledelsen til hjemmelaget kom etter 14 minutter. Da hadde den innlånte keeperen fra Ham-Kam, Petter Eichler Jensen, allerede reddet LFK ved et par anledninger. Men da Christian Sommersted Stenerud kom gjennom alene, klarte selv ikke LFK-keeperen å hindre baklengs.

 

Og da LFK var i ferd med å komme inn i kampen, det siste kvarteret av omgangen, ble lagets farligste spiller skadet. Amani Mbedule fikk slått et farlig innlegg før han lå der. LFK måtte endre, spissen Badr Rahhaoui ble flyttet ut på venstresiden mens Sander Jensen kom inn på topp.

 

Og de siste 10 minuttene ga håp for LFK. Rett før omgangen var slutt: En dobbelt-mulighet, med tverrliggerskudd og skuddvegring på returen. Lagene gikk til pause med 1-0 til Gran.

 

2. omgang ble langt bedre for LFK. De vant ballen oftere, de flyttet den bedre. Men de skapte kun halvsjanser, og stadig påførte de seg selv trøbbel i form av noen merkelige feilpasninger i farlige områder.

 

Nådestøtet, skulle det vise seg, kom etter 70 minutter. Og det akkurat da LFK hadde festet grepet om kampen, Gran var på hælene, LFK var i ferd med å spille motstanderen slitne.

 

Da skjedde det: Tre strake dueller tapte LFK-spillere, i en situasjon som virket helt ufarlig, LFK hadde mange nok spillere bak ballen. Men plutselig var Ole Petter Berget fri. Han skjøt i vinkelen, bak en sjanseløs Petter Eichler Jensen i LFK-målet. 2-0 Gran, og en voldsom oppoverbakke de siste 20 minuttene for LFK.

 

Sluttspurten kom, men for sent. Markus Botten scoret, men linjemannen mente det var offside. Spilleren var, naturlig nok, uenig. LFK trykket på, men forble målløse. Og til slutt poengløse, i den første seriekampen.

 

Med opprykk som mål: Trolig kan ikke LFK tape flere kamper, i en serie som består av sju lag med dobbelt serie, altså 12 kamper. Trener Rune Hagen og teamet hans har dårlig tid. Håpet er at flere spillere, som var uaktuelle mot Gran, er tilbake til uka. Pluss at andre spillere våkner. For mange av de antatt beste var under pari fredag. Keeper Eichler Jensen var bestemann, med flere gode redninger.

 

Og fredag kommer Faaberg til Stampesletta, et Faaberg-lag som snudde 0-1 til 2-1 over Kolbu fredag.

 

LFK må vinne. Så enkelt er det.