Av Knut Espen Svegaarden

(LFK-Toten 5-1) Lillehammer FK gikk fra 7-0 mot Hallingdal til 5-1 over 3. divisjonslaget Toten. Og trener Rune Hagen demper ikke akkurat forventningene når han sier:

Vi vinner 5-1, men vi har fortsatt en del å gå på …

Det var en spent trener som møtte opp på Stampa lørdag. Møtet med et lag i Norsk Tipping-ligaen ville bli langt vanskeligere enn det ble mot 4. divisjonslaget Hallingdal.

Men LFK fortsetter å øse inn mål, uansett motstandere. Og dette tross at de tre som dominerte midtbanen mot Hallingdal, Henrik Botten (født 2001), Halvor Rødalen Opsahl (født 2002) og Amir Habibi alle sto over kampen.

Alle tre kunne spilt hvis det var viktig. Litt små-sykdom og litt små-skader. Vi valgte å spare dem, sier Rune Hagen.

Det forteller litt om bredden i LFK-stallen nå. Inn kom Daniel Amdahl, Erik Toftaker (født 2001) og Renato Bueno De Vecchi Marins. Sistnevnte prøvde seg i fjor høst, ønsker å bo i Lillehammer og har kvaliteter som er svært spennende. Det blir tatt en avgjørelse der innen kort tid.

Alle tre spilte godt, og etter en start på kampen der Toten i hovedsak var best, smelte Daniel Amdahl ballen i mål, og dermed endret kampen seg. LFK scoret to ganger til før pause, ved Oliver Sugarden, og et straffespark fra Henrik Prestegård.

I pausen sa trener Hagen:

Vi leder 3-0, men vi har fortsatt mer å gå på …

LFK dominerte det første kvarteret av 2. omgang. Hagen og trener-teamet hadde gjort fire bytter i pausen. Og den ene av de som kom inn, Mats Renolen, gjorde 4-0 før Hans Jørgen Dahl økte til 5-0. Da var kampen avgjort, og LFK gjorde to bytter til.

Dette er en kamp vi kan vinne 8-0, men i stedet slipper vi inn et mål, på straffespark, sier Rune Hagen. Han er selvsagt fornøyd med resultatet – og deler av kampen. Men som han sier det:

Vi ble kjørt en periode i 1. omgang, og vi mister konsentrasjonen mot slutten. Dette er ting vi må jobbe videre med.

Men Rune Hagen sier også følgende:

Vi ser allerede nå resultater av satsingen vår på unge, lokale spillere. Vi har fått den responsen fra dem som vi håpet på. Vi vinner 5-1, men vi har en del å gå på. Det lover godt, sier LFK-trener Rune Hagen.

Han mener det eneste negative kan være at resultatene er så gode at spillerne kan tro at det går av seg selv.

Det er trener-teamets jobb å sørge for at det ikke skjer, at vi beholder beina på bakken, sier Hagen.

Han tror også at motstanderne i årets 4. divisjon vil legge merke til resultatene til LFK. Og han mener det er positivt.

Det kan føre til en respekt, og at lag legger seg lavt mot oss. Og da har vi oppnådd noe, mener Rune Hagen – 37 dager før LFK serie-debuterer mot Valdres på Stampesletta fredag 17. april.