Etter en knallsterk borteseier mot Raufoss 2 tar Lillehammer imot Hønefoss BK i åttende serierunde for sesongen. Før kampen hadde Hønefossingene ett poeng til gode overfor Lillehammer i serien, men hjemmelaget er sultne på en etterlengtet hjemmeseier.

Lillehammer dikterer mye av spillet i starten av kampen, men kommer ikke til noen store målsjanser da Hønefoss forsvarer seg kompakt. Etter kvarteret spilt skaffer Amani frispark rett utenfor 16-meteren til bortelaget. Mohammad Rasoli stiller seg opp og fyrer av et kraftig skudd med god retning, men likevel ikke nok for å overliste motstandernes sisteskanse.

Hjemmelaget har et godt press i første omgang og tillater lite gjennomspill når Hønefoss prøver å tre gjennom midten. Likevel er det litt av det samme hos bortelaget også. Første omgang blir derfor mer preget av en stillingskrig enn sjansebonanza. Badr skaffer et frispark rett før slutt i enda farligere posisjon enn før i kampen, men Rasoli smeller denne gangen avslutninga i muren.

I starten av andre omgang løsner det endelig for hjemmelaget. Badr spiller til 2005-modell Sondre Nyrud, som trer seg elegant forbi forsvarsleddet til Hønefoss. Avslutninga til unggutten treffer treverket, men Amani er riktig plassert på returen og skyter Lillehammer i ledelsen. Bortelaget er nære en utligning få minutter senere, men sisteskanse Jensen slenger seg så lang han er og stopper en ellers dødelig avslutning.

Utligningen kommer likevel etter 60 minutter spilt. Bortelaget får et hjørnespark som plasseres på første stolpe. En markeringssvikt i forsvaret fører til at gjestene header seg inn i kampen igjen, og det står 1-1 med 30 minutter igjen på klokka. Begge lagene tar stadig større sjanser, og vi får, i motsetning til første, en underholdende fotballkamp i andre omgang. Intensiteten på bana smitter over på publikum, og vi får en virkelig spennende innspurt på kampen.

Vertene presser på for seier de siste minuttene av kampen, men klarer ikke å sette sjansene . Det blir dermed poengdeling på Jorekstad, og ett fattig poeng å ta med seg videre for begge lag. Lillehammer må derfor vente ytterligere to uker for sin første hjemmeseier i Norsk Tipping-ligaen. Da møter vi 11. plass og byrival, Brumunddal. Vel møtt!

Se også referat i GD her (+): GD artikkel