Det var duket for toppkamp på stampesletta tidligere i dag. Lillehammer tok imot Gran, som før kampen lå på første plass i serien med like mange kamper spilt. Sist gang lagene møttes ble det 2-0 seier i favør Gran. Dette var en kamp Lillehammer sårt trengte en seier for å holde seg i kampen om opprykk.

Det blir en tidlig kalddusj for hjemmelaget etter en lobbpasning over Lillehammers forsvarsrekke. Kasper Bern setter ballen kontant i nettmaskene forbi vår ellers solide sisteskanse, Petter Jensen. Reduseringen kommer allerede etter 15 minutter, i det Renato skaffer et frispark i farlig posisisjon. Amani stiller seg opp og setter den sikkert i nota. Resten av omgangen er preget av til dels godt spill, men dessverre også mange balltap. Gran får en sjanse før omgangen er over, men metallverket sørger for at det står 1-1 til pause.

Ut i andre omgang får hjemmelaget enda et frispark i lik posisjon som i første omgang. Mats Jota skrur den over muren, men treffer dessverre tverrliggeren. Det ser ut til at begge lagene hadde fordel av metallet i dag. Neste store sjanse kommer ikke før det er spilt 78 minutter og Sander Jensen tvinger fram en praktredning hos Grans sisteskanse. 8 minutter senere varter Amani opp med en dragning i 16-meteren som sender forsvarsspilleren til Gran en tur i kiosken. Han holder seg rolig foran mål, og setter sitt andre for dagen. Henrik Botten melder seg også på scoringslista rett før slutt, og 3-1 er et faktum når hoveddommer blåser i fløyta.

Nå leder vi ligaen med tre poeng til fordel for Gran og Ham-kam 2, men sistnevnte har to kamper mindre spilt. Neste kamp er allerede fredag 8. oktober borte mot erkerival Fåberg!