Da var det duket for tredje «hjemmekamp» på Jorekstad i Norsk Tipping-LIGAEN mot Førde. Sunnfjordingene har fortsatt til gode å bli slått denne sesongen, så det blir en tøff motstander å slå for hjemmelaget.

De første 15 preges mye av stillingskrig mellom lagene, med unntak av et par farlige defensive brudd mot hjemmelaget. Det er likevel bortelaget som trekker det lengste strået etter at de skaffer en straffe etter 18 spilte minutter. Straffen er kontant plassert nede til høyre for Jensen og sisteskansen vår er sjanseløs i å hindre baklengsmålet.

Lillehammer får enda en kalddusj etter halvtimen spilt når førdianerne kombinerer fint ned mot dødlinja og spiller ut 45 til en som står umarkert og får en enkel jobb med å sette bortelagets andre for dagen. Lillehammer er nære en redusering bare minutter senere når det kombineres like fint på venstresiden. Ballen ender til slutt opp hos Berisha som sender forsøket like utenfor treverket.

Lillehammer leder ballbesittelsesstatistikken til pause, men det har lite å si når det står 0-2 på måltavla 10 minutter ut i andre omgang flyr midtstopper Wergeland høyt på et hjørnespark og får et godt treff med pannebrasken, men igjen er marginene imot oss.

Lillehammer presser på videre for et etterlengtet hull på byllen, men sisteskansen til gjestene er sterk i buret og hindrer blant annet en knallhard avslutning fra kloss hold i det 70. spilleminutt. Lillehammer har vanskeligheter med å kombinere gjennom Førdes siste tredjedel, da gjestene står kompakt og forsvarer seg godt.

Situasjonen endrer seg lite i løpet av de siste minuttene, og andre omgang ender 0-0. Dermed blir Lillehammers andre tap for sesongen et faktum, og Førde styrker posisjonen sin som nummer 2 i ligaen.

Link til sak i GD (+) finnes her: Badr intervju GD

Vi takker publikum for fremmøtet og det er nå et visst engasjement å sport på tribunen. Det ropes, heies og kommenteres, og vi opplever et sterkere engasjement enn på lenge. Det gleder vi oss over, og vi håper at trenden fortsetter. Vi takker også vår gode nabo, Roterud, for fremmøtet. Vi så noen med den grønne overdelen, og i dag var det deres tur å være gjester i følge med Prosjekt STOLTHET.

En stor takk også til våre flotte ungdommer fra G19 som var Stadionverter i dag. Takk også til Faaberg Fotball for åpen kiosk.

Da gjenstår det bare å ønske riktig god fotballhelg.