Da var dagen kommet. Kampen som skulle avgjøre Lillehammer fotballklubbs’ skjebne i 4. divisjon. Tilskuere fra både Lillehammer og Engerdal strømmet til i god tid før kampstart. 14.00 blåste hoveddommer Pål Riiser Berg i fløyta, og kampen var dermed i gang.

Lillehammer sitt spill tidligere i sesongen har vært preget av et høyt press fra start, en plan de ikke gikk bort ifra i denne kampen heller. Hjemmelaget hadde mye ball i starten, men slet med å komme seg gjennom siste tredjedel av banen. Engerdal hadde mange gode duellspillere, som trøkket til i alle duellene. De slipper likevel til hjemmelaget ved noen overgangsmuligheter, men forsvaret til gjestene er sterkt defensivt.

Rett før pause kombinerer Mats Renolen og Oliver Sugaren lekkert på høyre flanke, hvor førstnevnte får lagt inn til Badr, som setter ballen over mål fra 8 meter. Lagene går til pause med stillingen 0-0, stillingen sammenlagt er da 1-0 til Lillehammer.

10 minutter spilt ut i andre omgang løsner det endelig for hjemmelaget. Markus Botten drar seg fri fra en Engerdal forsvarer og kommer seg ned til dødlinja. Botten skyter et innlegg som ender hos lillebror Henrik, som smeller til fra 16 meter. Ballen treffer Sander Jensen, som gir en retningsforandring på ballbanen. Sisteskansen til bortelaget er dermed sjanseløs, og må se ballen gå i eget nett. 2-0 sammenlagt er et faktum etter 55 minutter.

Engerdal er nær en redusering få minutter etter målet, men en upresis heading fra spiss Vegard Østvang gjør at ballen går utenfor. Halvveis ut i andre omgang løsner det for begge lag offensivt. Engerdal trekker likevel det lengste strået, og får en redusering etter et frispark som legges på pannebrasken til forsvarsspiller Sigurd Lia Hovde. Kampen om opprykk var definitivt ikke over for gjestene fra Østerdalen. Nå manglet de bare ett mål for å vinne sammenlagt på bortemål, og temperaturen på bana økte i takt med sjanseskapningen. Etterslengere og kommentarer både på og utenfor banen satte fyr på sluttminuttene i kampen.

Engerdal presset på ved flere innlegg og dødballer, men forsvarsrekka til Lillehammer kjempet heroisk i hver eneste duell. Gjestene klarer ikke å omsette sjansene mot slutten, som betyr at Lillehammer tar seieren sammenlagt 2-1.

Lillehammers tid i 4. divisjon er over! En lang, utfordrende og spennende sesong er endelig ved veis ende, og vi er tilbake der vi var for noen år siden. Tusen takk til alle som møtte opp og heiet gutta fram. La oss gå for nye høyder neste sesong!

Under finner du også noen relevante linker. Merk at de fleste er bak betalingsmur.