Da var det endelig duket for sesongstart i Norsk Tipping-ligaen avd. 2. Elverum gjestet Lillehammer på Jorekstad i sesongens første kamp. Det er fem år siden sist vi spilte i 3. divisjon, så dette blir en viktig referanse å ha med seg videre for gutta.

De første minuttene av kampen er preget av mye duellspill og lange baller. Hjemmelaget sliter med å få etablert et spill, men har et effektivt press som stresser elverumsingene. Lillehammer står for første målsjanse etter ti minutter spilt. Kaptein Henrik Botten slår en innøvd hjørnespark variant mot Badr som tar et løp mot første stolpe. Keeper er ute av spill, men avslutningen går like over treverket.

Elverum er farlig nære ti minutter senere når et skudd fra 14 meter treffer tverrligger. Gjestene er marginer unna å ta ledelsen, men stillinga forblir uendret. Resten av omgangen er forholdsvis jevn, men Lillehammer låser spillet litt for mye på høyresiden. Likevel en god første omgang for laget i hvitt og blått.

Det er derimot gjestene som er mest «på ball» og får kampens første scoring med et skudd som overlister vår sisteskanse, Petter Jensen, etter 55 minutter spilt. Elverum får derfor blod på tann og fortsetter med det offensive presset. Etter mye klabb og babb i Lillehammers 16-meter får bortelaget enda et mål. Stillinga er 0-2 med drøye 30 minutter igjen av kampen.

Badr er nære en redusering kvarteret senere etter et fint gjennomspill av nysignering Ismael Sulub. Avslutninga med venstre har fin retning, men finner ikke nettmaskene til bortelaget. Ti minutter før slutt kommer Amir seg forbi forsvarsleddet og inn alene mot keeper, men skuddet er svakt for svakt og får en dårlig retning. Stillinga står fortsatt 0-2 etter 80 minutter spilt. Lillehammer kjemper videre og presser på for en redusering, men gjestene er sterke defensivt og forsvarer målet gjennom kampen. Resultatet blir dermed 0-2 og tap for nyopprykkede Lillehammer. Neste sjanse kommer søndag 17. april borte mot Hødd 2.

En lokal jury kåret en annen nysignering, Mohammad Rasoli, til LFKs beste spiller. Vi gratulerer med premie gitt av matchsponsor, Sparebank 1 Gudbrandsdal.

Neste hjemmekamp er 23. april, og vi ønsker alle sammen velkommen tilbake igjen til Jorekstad.