Lørdag reiste vi til de dype skoger i Østerdalen, hvor vi skaffet oss et godt utgangspunkt til returkampen på Stampa.

Vårt A-lag vant lørdag 1-0 i første kvalifiseringskamp for spill i 3. divisjon i 2022. Kampen skulle spilles i Engerdal, og det var det trolig kun folk i Engerdal som trodde var mulig. Et kjapt søkt på yr.no, tilsa at det skulle holde hardt. Naturgress er ikke veldig glad i kuldegrader og frost. Like fullt, våre gutter forberedte seg på kamp i Engerdal, men underveis lørdag, kom den forventede beskjeden om at kampen ble spilt i Nybergsund, på kunstgress. Vi ønsker å berømme Engerdal for innsatsen ifm. å få sin egen bane klar, men når selv Sognepresten må gi tapt for værgudene, så var det til det beste for begge parter at kampen ble flyttet.

Det er mulig å lese et lidenskapelig intervju med Rune knyttet til banevalget. Her mangler både Maradona og Elvis, men referansen til brettspill ble i alle fall med: Banesituasjon Playoff

I Nybergsund var det vi i LFK som var det førende laget med stort ballinnehav. Riktignok var det Engerdal som traff tverrliggeren i første omgang, og sånn sett var nærmest. Manglende presisjon på siste 1/3 gjorde at de helt store sjansene for oss uteble. Engerdal var imidlertid farlig frempå ved brudd og ikke minst på dødballer. Slik var bildet også i andre omgang, men det var en periode midt i omgangen, hvor det bølget noe mer frem og tilbake og begge lag var noe mindre strukturert i sin atferd.

I andre omgang tar det fyr, når Engerdal får straffe. Den redder imidlertid vår keeper, Petter, og like etter putter Badr kampens første mål. Som beskrevet foran, så blir det en periode en noe mer åpen kamp etter dette, før vi igjen tar grep om ballbesittelsen. Engerdal har en stor sjanse mot slutten av omgangen, hvor Petter igjen redder mesterlig. Dermed ebber det hele ut med seier 1-0, og vi har skaffet oss et godt utgangspunkt før returkampen på Stampa førstkommende lørdag. Også den har avspark kl. 14.00.

Det er mulig å lese GD sin oppsummering av kampen her: Kampreferat

På vegne av alle som er interessert i lokalfotballen, så beklager vi at Østlendingen ikke streamet kampen fra Nybergsund Stadion. Østlendingen ble dessverre ikke enige med Engerdal om økonomien i dette prosjektet. Vi gjorde sent fredag kveld et fremstøt mot Østlendingen med mål om å få kampen streamet, men dessverre forble det resultatløst. Til alle dere som ikke har anledning til å ta turen til Stampa førstkommende lørdag, kan vi berolige med at GD streamer kampen.

Les mer om dramatikken i kulissene her: Østlendingen vs. Engerdal

Da gjenstår det bare å ønske en riktig god fotballuke til hele fotballfamilien. Velkommen til kamp lørdag. Avspark er kl. 14.00.