Ventetiden er endelig omme. Nå skal det jevnt over hver ettermiddag gjennom uken være mulig å få en nystekt vaffel og en kopp kaffe i Klubbhuset på Stampa. 

I mange år har det vært snakket om hvor flott det hadde vært med en åpen kiosk på Stampa på ettermiddagstid. Man har jo følelsen av at dette er noe tilnærmet alle får til, unntatt oss i LFK.

Gjennom et langt liv i fotballen har jeg vært på utallige steder. Det mest fascinerende, er selvfølgelig når man kommer til de meste øde stedene i breddefotballens verden. Du kjører av gårde og tenker at nå må man vel snart være fremme? Men nei da, du skal lengre enn langt, og både ulv, bjørn, bever og grevling krysser som regel vegen innen du er fremme. Du havner gjerne også bak en traktor med møkkspreder, i alle fall om våren. Men så, bak sving nummer 479 på en øde og humpete lokalveg, dukker herligheten opp. Og da snakker vi ikke om fotballbanen, for den er jo en selvfølge, all den tid du har pakket bagen for kamp. Det er selvfølgelig kiosken. I en eller annen umiddelbar nærhet til en humpete gressmatte ser du en sliten Moelvenbrakke, og der åpenbarer herligheten seg; et kioskutsalg! Sjelden har en vaffel og en kopp kaffe smakt bedre, og nok en gang lar vi oss imponere over at dette får de selvfølgelig til, akkurat her, og ikke minst alle andre steder, naturligvis.

Noe av det viktigste vi nå gjør i Lillehammer FK er å bygge kultur rundt Stampa som vår hovedarena for utøvelse av fotballaktivitet. I så måte er Klubbhuset navet i hjulet, og i Klubbhuset skal vi nå forsøke oss på åpen kiosk på ettermiddagen. Endelig skal det altså være mulig å få kjøpt en fersk kopp kaffe og en aldeles magisk nystekt vaffel. Du kan sågar velge mellom om du vil ha sukker eller jordbærsyltetøy på den nystekte herligheten. Eller kanskje tar du den bar?

Vi er smertelig klar over at dette har det vært snakket om i alle år, og åpen kiosk i Klubbhuset er også et ledende tiltak i vår kulturbygging. Vi skal snakke minst mulig om, men derimot være mest mulig operative. Sagt på en annen måte, skal vi ikke snakke om, men utføre. Vi ønsker å være en handlekraftig klubb. Dette har Henry Ford for lengst oppsummert i følgende eminente sitat:

«You can`t build a reputation on what you`re going to do»

Han er rimelig kjent for sin T-Ford, men kanskje også for utsagnet om at du kunne kjøpe bilen hans i hvilken som helst farge som helst, bare det var sort…

Vi har på ingen måte tenkt å finne opp kruttet på nytt, og vi har sett til hva andre klubber gjør. Vi har derfor engasjert G13 som årgang til å gjennomføre tiltaket. Målet er at dette skal bli en årlig dugnad for det årskullet som til enhver tid er G13. Da spleiser vi også foresatte fra ulike skolekretser, da G13 er den første sesongen i Ungdomsfotballen. Vi er sikre på at det vil gi verdifulle synergier. Det kan være greit på påpeke at det ikke blir mer dugnad for foresatte på G13. Dette blir en eksklusiv dugnad for årgangen, og man slipper da andre dugnader. Dermed er målet at totalbelastningen ikke skal endres.

Vi kommer sikkert til å knuse noen egg, nå som vi skal forsøke oss på å lage omelett, men det må vi bare stå i. Vi er sikre på at dette over tid blir en knallsuksess.

Merk ellers at betaling i kiosken skjer med bankkort eller via VIPPS. Vareutvalget i kiosken vil også være noe begrenset, men både kaffe, vaffel, brus, melkesjokolade og pølse i lompe er tilgjengelig fra oppstart, og så tar vi det derfra.

Planlagt åpningstid på hverdager vil være fra 17.00-21.00, dvs. fire timer. I helgen planlegger vi med åpen kiosk fra kl. 10.00-14.00 på lørdager og fra 12.00-16.00 på søndager, dvs. også fire timer hver lørdag og søndag. Vi ber om forståelse og utøvelse av Fair Play med hensyn til at dette av og til kan avvike noe.

Oppfordringen er klar: Ta turen innom Klubbhuset på ettermiddagen, når du er på Stampa!

Kulturbyggende hilsen
Joz.