På Årsmøtet gikk noen på fri transfer, noen fortsetter, mens andre tok på Styredrakten for første gang. Her kan du bli bedre kjent med et fantastisk 7er lag som heter Styret.

Lagoppstilling:

Per

Erik, Fredrik

Magnus, Einar, Karen

Lars

Per A. Mæhlum – Solid Sisteskanse, Kaptein og Styreleder

Selvutnevnt bypatriot, Per A. Mæhlum, fortsetter sitt virke som Lagkaptein på Styrelaget. Han har hatt begge sine barn i lokalfotballen, hhv. i LFK og LKFK. Selv har han vært aktiv innen ski og orientering, samt i Søre Ål Idrettslag. Per påpeker at frivillig arbeid gir både glede og inspirasjon, når man ser hvor stor betydning engasjementet har for barn og unges oppvekst, samt den generelle folkehelsen.

Per mener selv at han er engasjert i alt som er positivt og viktig for idretts- og turistbyen Lillehammer. Han er aktiv i næringsutvikling og politisk engasjert hvor målet er kunne påvirke til gode beslutninger for byens utvikling. Fotball er en av verdens mest populære idretter, og engasjerer bredt i alle aldersgrupper. Den skaper lagfølelse, tilhørighet, samarbeidsevner, toleranse, respekt og samhold. Dette er viktige egenskaper å ta med seg videre i livet.

Per har rukket å spille 65 somre med fotball og representerer dermed rutine og kontinuitet i laget. Erfaringen har resultert i både barn og barnebarn. Han er utdannet økonom og har bred erfaring fra både fra styrearbeid og eiendoms- og næringsutvikling. Per er en person som liker å få ting gjort og engasjert i det han velger å gå inn i. Per har et brennende ønske om å fortsette arbeidet med kulturbygging i klubben, både på og utenfor banen.

Erik Huuse – V. Midststopper og Nestleder

Erik var ikke på valg og fortsetter videre sitt arbeid på Styrelaget, hvor han har et hovedfokus på Økonomi. Som mange andre har Erik selv hatt barn i klubben. Sønnen, Henrik, spilte fotball fra han var seks år og opp til og med Juniornivå. Ikke overraskende var Erik en engasjert pappa som deltok som Trener/Lagleder gjennom alle år. Å velge å engasjere seg er en fin måte å følge opp egne barn på. Erik fremhever at det er givende og moro å engasjere seg frivillig. Man treffer mange hyggelige folk i ulike aldre. I tillegg er det helt avgjørende at noen faktisk gjør noe, fremfor at det bare blir prat. Det er mange som har meninger og oppfatninger, men da er det viktig at man faktisk velger å engasjere seg og gjør noe. Erik er også lokal gutt, og har bodd i byen siden har var tre år gammel. Militæret og Studier bidro til en periode på åtte år borte fra byen, hvor det ble hentet nye impulser.

Erik har selv spilt fotball siden han var seks år, og rakk også en A-kamp for LFK. Ellers er han oppvokst med Tippekampen på TV og løkkefotball i nabolaget fra morgen til kveld.

Erik er utdanning Statsautorisert revisor fra NHH og har arbeidet drøyt 20 år i revisjonsbransjen. I dag er han økonomiansvarlig innen eiendom og andre investeringer. Lillehammer FK er trygge på at vi har rett spiller i rett posisjon når det kommer til klubbens økonomi.

Fredrik Alver – H. Midtstopper og Styremedlem

Fredrik Alver er født og oppvokst i Lillehammer og etter om lag 14 år i Oslo vendte han snuten hjemover med familien til barndomsbyen. Han er blitt 35 år og sammen med fruen har han to barn. Barna er for unge til å spille organisert fotball, så her snakker vi om en person som bidrar før barna selv er aktive. Fredrik påpeker at idrett har vært viktig for han hele livet. Som voksen er det viktig å gi noe tilbake til idretten, som hadde en stor betydning i oppveksten. Av den grunn ble det naturlig å ta på Styredrakten. Fredrik mener også at man må ha ulike spillere på laget som gir en bred lagkompetanse. Fredrik bidrar i så måte spesielt på den juridiske banehalvdelen.

Ofte ser vi de samme spillerne på flere arenaer og Fredrik er ikke snauere enn at han spiller på to lag samtidig. Han er også på Styrelaget i Tennisklubben. Det skyldes at tennis var hans hovedidrett i barndommen. Under studietiden jobbet han også som tennistrener.

Fredrik har alltid vært fotballengasjert, både som spiller og supporter. Trolig har litt for mange timer gått med til å se kamper med Tottenham. Fredrik har som resten av Styrelaget ambisjoner på lokalfotballens vegne, og konklusjonen er at byen bør ha kapasitet til en klubb på et relativt høyt nivå, gitt at den drives riktig.

Magnus Beite – V. Kant og Styremedlem

Magnus har to barn i klubben, begge sønner. De befinner seg på G10 og på G16. Da er det ikke overraskende at vi har nok en engasjert fotballpappa på Styrelaget. Magnus mener fotball er en morsom og engasjerende idrett som binder folk sammen på tvers av samfunnslag og kulturer. Det er også en fin interesse å dele med egne barn. I motsetning til en del andre på laget, er Magnus innflytter, og det har allerede blitt syv år i byen.

Magnus er engasjert på flere fronter i byen, men det er åpenbare grunner til at fotballen er et viktig engasjement. Her ser Magnus et enormt potensial for byen og regionen når det kommer til både folkehelse og tilhørighet. Samtidig er det spennende å se om man med kulturbygging og planmessig arbeid over tid kan ta klubben opp i Norsk Toppfotball, noe som skal være mulig når en ser på rekruttering og nedslagsfelt.

Magnus er 46 år, gift og har ytterligere ett barn i tillegg til de to fotballspillende gutta. Hans bakgrunn er fra internasjonal musikkbransje som låtskriver og filmkomponist. Han står bar den internasjonale popskolen LIMPI sammen med blant andre Stargate. Han har også startet Lillehammer kreative videregående skole, Create, sammen med komponistkollega Stein Berge Svendsen.

Vi forstår at Magnus mener alvor når han sier han liker å jobbe med prosjekter som utfordrer grenser og normaler. Det gir energi å sette seg høye mål sammen med flinke folk som en kan jobbe med over tid.

Einar Gelius – Anker og Styremedlem

”Fotballprest”, Einar Gelius, er ny spiller på Styrelaget i Lillehammer FK.

«Fotball er for meg både lidenskap og tilhørighet».

Fotballen symboliserer det som er idrettens viktigste verdier, nemlig å skape glede, entusiasme og å bidra til samfunnsansvar og gode oppvekstvilkår for barn og ungdom. Fotballen og den lokale fotballklubben er mange steder i landet vært viktig for både fellesskapsfølelsen og stoltheten over lokalsamfunnet. Einar er tydelig på at vi trenger et sterkt og godt fotballag i Lillehammer-regionen som nettopp kan bidra til denne fellesskapsfølelsen og stoltheten. Derfor har han valgt å ta på seg drakta i Lillehammer FK, noe vi gleder oss over. Lillehammer FKs blå og hvite farger finner vi jo tross alt igjen i VIF-drakten også!

Karen Sann Fougner – H. Kant og Styremedlem

Karen går fra posisjonen som Daglig Leder i klubben til å ta på seg drakten til Styrelaget. Her sikret Årsmøtet viktig kontinuitet fra daglig, operativ drift inn på laget. Karen synes året som Daglig Leder har vært meget spennende, og hun har et ønske om å bidra videre i klubben. Målet er å kunne være med på laget og utvikle lokalfotballen videre. Hun har ingen barn i klubben, men mener at det er viktig at også de uten barn i klubben velger å engasjere seg i lokalsamfunnet. Karen vil bidra på blant annet banehalvdelen Marked, hvor målet er å skape gode synergier mellom Sponsorer og markedet for øvrig. Karen avslutter med at hun ser store muligheter og fra sin kantposisjon satser hun på å bidra til gjennombrudd og gode bakromsløp.

Lars S. Rønningen – Midtspiss og Styremedlem

Lars S. Rønningen er en annen nykommer på Styrelaget. Han har rukket å bli 36 år, og er opprinnelig fra Lillehammer. Fotballskoene ble i barneårene trådt i Ekrom skolekrets. Lars flyttet tilbake til byen i 2018 etter mange år i Oslo og noen år utenlands. Lars er utdannet Manuellterapeut og spesialist i Idrettsfysioterapi. Tidligere har han jobbet på Volvat og ved Olympiatoppen i Oslo. Lars har flere års erfaring som leder av helseteamet til Alpinlandslaget i Norges Skiforbund, og har dermed vært meget tett på en svært rå prestasjonskultur. Selv har han spilt ishockey og fotball i hhv. LIK og LFK.

Av både opp- og nedturer kan nevnes tidligere tapende finalist med Ekrom i Dagningen Cup, vinner av Lubben cup med FC Tuttis og utallige titler med AS Roma i Championship Manager.

Lars er gift med tidligere landslagsspiller og flere ganger norgesmester i volleyball Ingvild Sørdal, og de håper begge at barna får kompetansen i luftrommet han selv manglet som fotballspiller. Lars gledet seg over å bli spurt og det var naturlig å si ja, når henvendelsen kom.

«Jeg bidrar gjerne frivillig til videre utvikling av barndomsklubben LFK i et godt sammensatt og kompetent Styre».

I tillegg er Erik Ulateig, Per Kollstad og Trine Kvalen en del av stallen til Styrelaget. De bekler posisjonene som Varamedlemmer.

LFK Web benytter anledningen til å takke Stine Tøndevold, Trine Kvalen og Harald Renolen som på Årsmøtet helt eller delvis valgte å ta av Styredrakten. Dette er viktige lagspillere som gjennom samhandling over tid har sørget for flere nettkjenninger for Lillehammer FK.