Jon Sunde Braaten er tilbake igjen i LFK og spilleklar fra første kamp mot Storhamar 3. august. Han kommer tilbake til Lillehammer FK etter en periode i Follebu. Videre i saken forteller venstrebacken om hvorfor han har valgt å gjøre comeback i LFK.

(Jon Sunde Braaten sist han spilte i LFK, i 2015. Fotograf: Ukjent).

Ved spørsmål om hvorfor han ønsket seg tilbake sier Jon følgende:

«Det har skjedd mye i klubben siden jeg sist spilte her i 2015. Det blir spennende å være med på de neste sesongene i LFK. Jeg har fått et godt inntrykk av hvordan LFK ønsker å fremstå både på og utenfor banen. Med riktige folk i klubben håper jeg at vi får utnyttet mer av potensialet som er her.»

Lillehammer FK har flere ganger ved a-lagstrener Rune Hagen uttalt et ønske om å spille offensiv, ambisiøs fotball. Mange spillere har den siste tiden uttrykt stor glede over å være en del av dette. Samtidig må man også passe inn i en slik spillestil. Jon tror selv han kommer til å passe utmerket inn i en slik spillestil:

«Som spiller ønsker jeg å være med både i oppbygging bakfra, samt komme meg høyt nok til å bidra på siste tredjedel. Jeg er nok bedre med ball enn uten, så den offensive og kreative fotballen som har blitt vist her i det siste passer meg bra.»

Jon Sunde Braaten er et kjent navn både fra tiden i FFL på 2000-tallet og for LFK frem til og med 2015. Det har gått noen år siden sist den offensive venstrebacken herjet med høyresidene til motstanderne på Stampa. Samtidig har årene i klubben gjort at Jon har et hjerte for klubben og et ønske om å bidra:

«I løpet av de 4 årene som har gått siden sist har jeg spilt halvannen sesong i Follebu, og blitt pappa to ganger – noe jeg er kjempeglad for. En av grunnene til at jeg ønsker å bli med de neste par sesongene er at klubben har møtt meg med den fleksibiliteten som er nødvendig for at regnestykket med familie, jobb og fotball skal gå opp. Jeg føler jeg fortsatt har noe å bidra med på banen, og kanskje etterhvert utenfor banen. Klubben har betydd mye for meg helt siden jeg slo min første feilpasning her i 2006, så LFK var nå et naturlig valg for meg.»