Publisert: 03. oktober 2018 - Eirik Torbjørnsen

Kretslagsuttakene er nå klare for mange årganger, og vi ser med glede at hele 10 spillere fra Lillehammer FK er tatt ut til kretslag G2003/2004/2005. Gratulerer så mye til spillere, trenere og foresatte!

IØFK G2004 krets.jpg

(Illustrasjonsfoto, Indre Østland Fotballkrets sitt G2004-lag. Publisert med tillatelse fra Eivind Sollie, IØFK. På dette laget har LFK 4 spillere og en reserve.)

Spillerne dette gjelder er:

  • Martin Osvold (2003, back)
  • Andreas Johnsen (2003, ving)
  • Torje Strand Bjørnå (2003, midtstopper)
  • Anas Abdiqadir (2004, tatt ut på 2003, ving/midtbane)
  • Arne Hopland Ødegård (2004, spiss/midtbane)
  • Emil Stenberg Øien (2004, ving/midtbane)
  • Rasmus Opdal Christiansen (2004, ving)
  • Christian Wedum (2004, keeper)
  • Henrik Myklestad Lunder (2005, keeper) *
  • Ayoub Abdiqadir (2005, midtbane) *

*Bruttouttak, endelig uttak gjøres i slutten av oktober

God spredning i roller

Tidligere har kretsspillerne våre primært vært spillere i sentrallinja; keepere, stoppere, midtbanespillere og spisser. Nå har LFK også flere backer og vinger aktuelle for kretslag, noe som kan indikere at utviklingsarbeidet er mer variert.

Det er en prioritert oppgave for klubben å utvikle spillere som er mer allsidige og kan bekle flere roller. Dessuten har vi i år også prioritert mer målrettet arbeid i utviklingsarbeidet vårt, med ferdigheter som er viktige for 1. angripere og 1. forsvarere, fremfor relasjonell trening i yngre lag.

Ny hospiteringsmodell i LFK 2018

Samtlige 2003- og 2004-spillere som er tatt ut til sine kretslag har mer eller mindre trent fast med G16-1 i hele år. Dette er muliggjort fordi mange i junioralder spiller/trener med A-laget, og det blir dermed en naturlig oppflytning av de unge og lovende spillerne. 

Honnør til klubbene rundt oss 

Rasmus spilte tidligere i Roterud, og Emil spilte tidligere i Øyer/Tretten. De var allerede kretsspillere da de kom til Lillehammer, og har følgelig hatt en god utvikling i sine barndomsklubber.

Det viktigste uavhengig av klubbtilhørighet er at spillerne får motivasjon til å trene mye og med kvalitet, noe som er oppgaven til trenerne i hver enkelt klubb.

Ikke alle spillere får, eller kommer til å få plass på kretslag

Avslutningsvis er det viktig for oss å si noe til alle ungdomsspillere i LFK. LFK består av en stor mengde fotballspillere som har varierende ferdigheter og målsetninger med fotball. Det viktigste for oss er at spillere som er på trening i LFK skal motiveres til å trene og spille kamper innenfor de rammene de har i laget sitt. Verdier som ydmykhet, respekt og innsats er viktig for alle trenere, lag og spillere i Lillehammer Fotballklubb.

Og til dere som ikke ble tatt ut i denne omgang:

Kretsuttak speiler hvem trenerne hos fotballkretsen anser som best i de ulike posisjoner nå. Dette er et stillbilde, og speiler ikke holdninger, motivasjon og talent for å trene målrettet. Derfor oppfordrer vi motiverte spillerne som ikke har kommet inn på kretslag i denne omgang om å fortsette å jobbe hardt. Det er kun hardt arbeid som gir suksess her i livet, både på og utenfor fotballbanen.

2006-årgangen tas forøvrig ut senere i høst

AV: Henrik Wangberg

Spilerutvikler og hovedtrener LFK G19/Rekrutt

(Henrik tok i august over som spillerutvikler etter Stig Løkken pga. jobb i utlandet)

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste A-lagskamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK setter fokus på mentale ferdigheter i fotball

På et overordnet nivå er ferdighetsbegrepet i fotball definert slik: Valg + utførelse = Fotballferdighet Den ferdigheten det er minst kunnskap og fokus på er psykologi i fotball. Derfor ble Peder Lysholm Daviknes, nyudannet idrettspsykolog med fordypning i fotball, invitert til Stampa torsdag 18. oktober. Han hadde først en workshop med juniorlaget, og hadde sammen med juniortrener Wangberg økt med G19. Deretter holdt han et foredrag for trenerforum den samme kvelden. (På bildet: Idrettspsykolog Peder Daviknes i innledningen av foredraget. Fotograf: Vegard Vikøren)

Trenerskifte i LFK

Lillehammer FK og Ørjan Christiansen er enige om at det ikke er grunnlag for et videre samarbeid og forlengelse av en avtale etter denne sesongen. Christiansen inngikk i 2017 en toårsavtale med klubben, og han har hatt en kombinasjonsstilling som A-lagstrener og sportssjef senior. Klubben understreker at partene skilles som venner. - Styret takker Christiansen for tiden i klubben, der A-laget inneværende sesong lenge var med i kampen om et opprykk. Styret håper å ha personen som overtar som hovedtrener på plass med det aller første, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer