Publisert: 21. november 2018 - Eirik Torbjørnsen

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.

46429766_267428640583675_3532608509310926848_n.jpg

 (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Landslagsskolen er Norges øverste spillerutviklingstiltak

Rammeverket for spillerutvikling i Norges Fotballforbund heter Landslagsskolen. Landslagsskolen består av tiltak og rammeplaner for utvikling av fotballspillere. Med dette som bakteppe arrangerer NFF via kretsene Spillerutvikling B-lisens. Det arrangeres også et kurs som heter Spillerutvikling A-lisens sentralt hvert år.

Etter tre intense dager i november skal Henrik og Børge møte på to helgesamlinger på nyåret i februar og april. Mellom samlingene har deltakerne med seg oppgaver de skal gjennomføre.

Godt fornøyde med første helg

Både Henrik og Børge uttrykker at første helg var givende. Henrik sier følgende:

  • Kurset er annerledes enn B-lisens da deltakerne møter med et annet startpunkt enn på B-lisens. Erfaringen og bakgrunnen til deltakerne er ganske bred og varierende. Dette gjør at både gjennomføring av praksis og teorisekvenser har et ganske høyt praktisk og teoretisk nivå. Jeg opplever også at instruktørene holder et høyt nivå.

Børge er enig i mye av det Henrik sier, men ønsker å presisere følgende:

  • På kurset opplever jeg at meningsrommet er stort, noe som igjen er utviklende for mangfoldet av oppfatninger. Takhøyden er større enn man normalt tenker at forbundstiltak pleier å ha. Dette bidrar til utvikling!

Fra denne samlingen tar Henrik og Børge med seg erfaring fra videoanalyse, praksis på feltet og relasjoner med trenere i andre utviklingsmiljøer. De har også satt individuelle utviklingsmål, og Lillehammer Fotballklubb håper at både trenerne og spillerne i klubben nyter godt av dette tiltaket. Det er viktig for Lillehammer Fotballklubb at trenerne våre utvider både kompetanse og erfaring.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer