Publisert: 24. oktober 2017 - Harald Renolen

C8F5EE93 31F4 4A37 8B1E CC1329AAED61

Vi gratulerer gutter 14 år som kretsmestere i 9’er. Gutter 14 har gjennom sesongen hatt tre lag, hvorav et 9’er lag. Laget har storspilt – som de andre to lagene. Gutta har kjempet som helter og blitt kronet med mange seire.

Fron, Vågå, Sjåk/Lom, Otta og Roterud har alle blitt nedkjempet med godt lagspill og høy innsats.  Riktig nok et knepent tap mot Moelv og uavgjort mot Øyer, men alt i alt mye bra fotball. Etter å ha fulgt spillerne fra de var 6 år er det utrolig gøy å se hvordan spillet har utviklet seg og hvor mye fotball som «bor i» i ungdommene.  Det er løp, pasninger og samspill La Liga verdig!

Rett og rimelig da at LFK var kvalifisert til Indre Østlandets fotballkrets sitt kretsmesterskap. Seriesluttspill på Ringsaker IF sin arena på Gaupen. Motstandere var Gran, Lesja/Lesjaskog og Furnes i nevnte rekkefølge.

1BD11D59 371E 4E1E A4CC AD6ED27133EC

Det som imponerte oss mest på sidelinja var laginnsatsen og gutta sin evne til å motivere hverandre. De var flinke til å gi hverandre positiv feedback og bidra til at laget ble bedre. Kampene var naturlig nok jevne. Vi greide å stå løpet ut på en veldig positiv måte. Med 15 spiller totalt blir det mange spillere, og her er det laget som skal trekkes frem -  ikke enkeltspillere. Formasjonene forandret seg litt fra kamp til kamp, men overordnet ble det spilt som følger:

Christian Kristiansen Sveen som sikker og stødig keeper. Var god på strek og dyktig som sweeper bak forsvaret. Lange utspark og utkast som ofte skapte farlige situasjoner. Forsvarsrekka med Albert Øverli, Halvor Sulheim, Jakob Storbakken, Kristian Lien og Marius Anfinsen Sveen hadde godt tak på motspillere. Offsidefella rammet stadig motspillere og gutta demmet godt opp mot alle angripere. Offensive løp og overlapp. Sikre og trygge alle sammen. På midtbanen spilte i hovedsak Joakim Gillebo-Ensby, Oliver Gjerde Sveen, Robiel Zerai og Severin Lo. Raske alle  sammen til å ta ansvar bakover når motstanderne kom, men full fart fremover når vi var i angrep. Bindeleddet mellom forsvar og angrep var bunnsolid. Foran var Pål Kristian Nygård, Simen Gutsveen, Simen Renolen, Ådne Vold Morset og Øystein Stenbæk konstante trusler for forsvar både fra Hedemarken, Gudbrandsdalen og Hadeland. De løp mye og riktig og skapte frustrasjon i hele Innlandet.

 

LFK - Gran (3-3)

Første kamp var antatt å bli den tøffeste, noe den også var. Gran stilte med toppet mannskap og presset på hardt. Men, vi kjempet i mot og fikk første scoring. Langt utspark fra keeper Christian som Ådne fanget opp på mesterlig og fikk med ned til dødlinja. Rundet elegant back og slo ballen bakover til Oliver som satte den sikkert i mål. Læreboka kunne ikke skrevet det bedre!. Så snudde det litt og 1-0 ble etter hvert til 1-3. Dette kan fort gjøre et lag motløst, men ikke oss. Frispark fra ca 20 meter ble ekspedert i krysset av Severin. Ikke lenge etterpå var Gran frempå med hendende på midtstreken og vi fikk frispark. Lagets keeper Christian gikk frem å tok dette. Han skjøt på direkten. Rett i mål, bare så vidt bortom Gran-keeperens hender slik at det indirekte frisparket ble godkjent! Kampen bølget etter dette og vi kunne nok ha fått et frispark rett utenfor 16-meteren i siste sekund, men alt i lat var vi veldig for nøyd med resultatet.

LFK – Lesja/Lesjaskog (3-2)

Neste kamp var mot Lesja/Lesjaskog, som i sin første kamp hadde tapt litt ufortjent mot Furnes. Lesja var revansjesugne, men LFK fikk en god start. 1-0 kom ved at Simen R. driblet seg raskt igjennom forsvaret og  satte ballen sikkert i mål. 2-0 ble ekspedert av Robiel. Et flott langskudd!

Det må nok innrømmes at LFK dabbet av litt på 2-0 og Lesja scoret to mål i mot oss. Heldigvis tente dette LFK. Det avgjørende målet kom på frispark. Ballen inn i feltet og Simen G. stanget den resolutt i mål. Ingen tvil om hvor den ballen skulle og vi «safet» oss inn til en fortjent seier.

LFK  - Furnes (3-0)

Status før siste kamp, mot Furnes, var at både LFK og Furnes ville bli seriemestre med seier. Gran hadde slått Lesja/Lesjaskog og ble kretsmestere hvis LFK og Furnes delte poengene. Det var derfor stor spenning i forkant. Men, LFK hadde fått servert Grandiosa og brownies mellom kampene og var klare for kamp. Gutta struttet av energi og innsatsvilje. Selv om ballen er rund og Furnes hadde noen veldig raske angripere kan en vel trygt si at vi kontrollerte kampen. Press på Furnes målet fra start til slutt. Ikke noe å si på resultatet og Furnes skal være fornøyd med at det ikke ble flere mål mot de. Gjennom hele kampen ble det gitt ros til hverandre fra spillerne og de gjorde hverandre virkelig gode. Simen R åpnet scoringsrekka med en slepen lobb etter et fint innspill i forkant. Joakim økte til 2-0 med et glimrende skudd fra ca.15 meter. Jubelen ble sluppet løs da lagets «nye» spiss Øystein dundret inn 3-0 etter å ha jobbet seg frem i målfeltet.   

At vi kom til sluttspill og at vi vant sluttspillet er en lagseier og resultat av innsats på alle ledd. Ofte blir det fokus på hvem som scorer mål – her ble 9 mål ble scoret av 8 spillere –og alle spillerne har æren for seirene. At LFK sto der med pokalen til slutt gjorde godt for alle og ble en stor opplevelse!

(Artikkelforfatter Mads Lo - på vegne av mange ivrige G14 trenere)

 

 

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg