Publisert: 27. august 2016 - Justus Moe

Med ni kamper igjen av sesongen er hvert poeng uhyre viktig for at Lillehammer Fotballklubb skal holde seg innenfor topp fire i 3.-divisjon avdeling ni. Mandag er det Gjøvik/Lyn 2 som kommer på besøk til Stampesletta. 

2_-_Prince_Ntabwe_og_Fredrik_Rudiløkken_Larsen.JPG

NYE SPILLERE: Prince Ntambwe og Fredrik Rudiløkken Larsen er klare for å bidra i LFK. (Foto: Justus Moe)

 

Det som i utgangspunktet skulle bli en mellomsesong med tid for et generasjonsskrifte for laget viste seg å bli en av de viktigste sesongene fotballklubben har hatt. Seriesystemet i fotballen legges om og det som i dag heter 3.-divisjon og består av tolv avdelinger skal til neste år halveres ned til seks avdelinger og hete Regionligaen. Der skal de fire beste fra alle 3.-divisjonsavdelingene være, pluss de åtte beste femteplassene, og de som havner på nedre halvdel i årets 2.- divisjon. Det er med andre ord trangt om plassene for å unngå å ramle ned på fotballens nivå fem. LFK har gjort en i utgangspunktet god sesong med åtte seiere, fem uavgjorte og fire tap, noe som gjør at de i øyeblikket befinner seg på fjerdeplass. Formkurven har vært solid siden mai og det har kun vært ett tap på de siste tolv kampene.

Nye spillere

Laget mistet noen viktige spillere i løpet av sommeren. Mats Jevne Jota, Håkon Snorresønn Wæhler og Henrik Bakke reiste alle for å studere. Inn har Lars Lundgren Torgersen, Andreas Hovemoen, Sverre Valset, Prince Ntabwe og Fredrik Rudiløkken Larsen kommet. Sistnevnte har bøttet inn mål for Gjelleråsen i 4.-divisjon og trives veldig godt i sin nye klubb, selv om det tok litt tid å venne seg til tempoet.

-  I begynnelsen så gikk det raskere enn hva jeg var vant med og jeg merket at det krevde mer kondisjon her, men jeg føler jeg har kommet godt inn i det nå, sier Larsen.

- Måten LFK spiller fotball på er ikke ulik den jeg er vant med fra tidligere. Jeg trives som ving i et 4-3-3 system og mye av det vi gjør her er likt som der jeg kom fra. De største forskjellene er tempoet og kvaliteten hos hver enkelt. Jeg mener at alle gutta på laget har et meget bra nivå inne, så da er det bare å henge seg på dem og ha kvalitet på hver trening. Tempoet har kommet seg nå etter noen uker så jeg føler jeg har tilpasset meg det også, sier han.

Mot Sverresborg forrige lørdag åpnet han også målkontoen for LFK og ble matchvinner i 2-1 seieren over trønderne. Nå ser han fram mot en tøff kamp i mjøsderbyet mot Gjøvik/Lyn 2 på mandag.

Forventer krig

- Jeg forventer at kampen blir en krig. Vi skal ta den krigen først og fremst og vinne den. Deretter må vi få ned kula og spille spillet vårt og gjøre det vi er gode på. Jeg forventer mye bra spill fra vår side nå som vi er på hjemmebane og full tenning fra start. Alle i og rundt laget vet hvor viktig tre poeng i denne kampen er. Jeg er i hvert fall klar og det vet jeg at resten av gruppa også er. Så nå gleder vi oss bare til mandag, avslutter angrepsspilleren.

Kampen begynner mandag klokka 20.00. LFK vet at de allerede kommer til å mangle både Sverre Valset og Henrik Prestegård grunnet karantene for tre gule kort. I tillegg jobbes det med å få tilbake både Magnus Løndal og Erik Sigtbakken etter skader.

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg