Publisert: 14. august 2016 - Justus Moe

LFK ledet 2-0 til pause over serielederen Eidsvold Turn etter en fantastisk første omgang. Den andre omgangen ble en stor skuffelse og endte til slutt med tap 3-2.

DSC_5875-1.JPG

 For å ta tak i det positive først. LFK spilte en meget god første omgang. Kampplanen ble fulgt og det var ikke ufortjent da midtstopper Henrik Prestegård setter inn 1-0 etter en drøy halvtimes spill. Et ikke helt vellykket slått hjørnespark ender på foten til midtstopperen som har vært blant de beste LFK-spillerne i år og 23-åringen får forlenget ballen i mål. Fire minutter etter er det Joakim Vatne som får ballen fra Sverre Valset og setter den sikkert i mål fra rundt seks meter. 2-0 til vertene i denne kampen var det få som hadde trodd på forhånd. På tross av at LFK har vært en formlag den siste tiden med ti strake kamper uten tap er det liten tvil om at avdelingens suverent beste lag, selv uten vårsesongens toppscorer Martin Trøen, er Eidsvold Turn.

I den andre omgangen skrur Akershus-laget til ytterligere. Inn kommer Thierry Dabove og Tomas Skaret Halvorsen og førstnevnte brukte kun ni minutter på å fikse redusering for gjestene. LFK blir presset veldig lave og har etterhvert mer en nok med å rydde ballen unna. Alle som har sett et par fotballkamper før vet at når et lag blir presset så lavt og samtidig ikke klarer å etablere eget spill, da vil det før eller senere glippe.

2-2 ble scoret av den andre innbytteren Tomas Skaret Halvorsen etter 80 minutter. Kun to minutter etterpå setter samme mann inn 3-2 til gjestene og Eidsvold har snudd kampen.

En tydelig frustrert trener Stig Løkken sa følgende til GD etter kampen:

– Jeg syns gutta holder greit fysisk, men du får mye motspill imot når du ikke evner å ta vare på ballen litt selv, sier han.

– Vi gjør juniorfeil i avgjørende situasjoner. Fotballferdighetene våre er per dags dato ikke gode nok mot et så godt lag som Eidsvold Turn, sier Stig Løkken.

For å også avslutte denne artikkelen med noe positivt: At man sitter med en følelse av et bittert 3-2 tap mot den suverene serielederen var det nok få som ville trodd før kampen. I vårsesongen endte motsatt oppgjør med 5-0 seier til Eidsvold Turn og de har stort sett vunnet alle kampene sine med tilsvarende målfester. Det ble overhørt fra Eidsvold-leiren etter kampen at dette var en kamp de virkelig måtte kjempe for å få med seg et godt resultat og at LFK var et av de beste lagene de hadde møtt denne sesongen. Det da også på tross av at skadeproblemene for LFK bare fortsetter. Sigtbakken er forhåpentligvis klar til neste kamp, Løndal var ute med strekk i går, Fridtjof Andberg var også borte og Andreas Hovemoen måtte ut midt i første omgang med lyskestrekk. 

Høyrekanten i går ble bekledd av Sindre Tråseth og venstrebacken av Daniel Os, som forøvrig gjorde en god førsteomgang i den uvante posisjonen. 

Neste lørdag er det ny Trondheims-tur for LFK. Da er det Sverresborg som venter i det som blir en viktig kamp å ta med seg et positivt resultat i. Begge lag ligger med 26 poeng etter at laget fra Havstein Stadion kun klarte 2-2 borte mot Kattem i går.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK samler klubben oftere

To nye klubbarrangementer, rettet mot barn og unge, ser dagens lys i 2018. Huk allerede nå av lørdagene 21. april og 11. august. Her blir det lek, aktiviteter og mye moro!

Spis på Egon, og støtt klubben!

I dag skrev Egon og LFK under på videre samarbeid, der en del av avtalen tilsier at klubben får 10% kickback av det som blir bespist. Det vil si at du som medlem ( du må oppgi avtalenavn) kan be personalet om trykke på LFK knappen på kassa ved betaling. Da går 10% av summen automatisk til Lillehammer Fotballklubb. Egon er i tillegg med som støttespiller i klubben. Vi håper dere benytter dere av avtalen.   Daglig leder Mona Godø og assisterende daglig leder, Magnus Jørgestuen utenfor Egon Lillehammer. Foto: Kristin Roset

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer