Publisert: 01. juli 2016 - Justus Moe

3.-divisjon avdeling 9 er muligens den jevneste 3.-divisjonsavdelingen i år. Hvert eneste poeng teller for å komme blant de fire beste som er sikret videre spill i 3.-divisjon neste år.DSC_5680.JPG

 Nedrykksprosenten i årets tolv avdelinger i 3.-divisjon kommer til å bli høy. Som de fleste har fått med seg vedtok fotballtinget 27. februar i år at seriesystemet skulle legges om fra og med 2017-sesongen noe som ga store konsekvenser for årets sesong. Kun de fire beste i hver avdeling, pluss de åtte beste femteplassene, får bli i 3.-divisjon til neste år. Resten rykker ned i 4.-divisjon. For LFK er det nærmest som et vinn eller forsvinn. I LFKs avdeling, ni, ser det foreløpig ut til at det kun er de fire beste som får bli. Avdelingen er så langt den jevneste av alle de tolv avdelingene så sjansen for å bli blant de beste femmerne synes liten. Femteplassen i de elleve andre avdelingene har allerede over 20 poeng. I avdeling ni ligger akkurat nå Redalen på femte, med 19 poeng. Bak seg har de tre andre lag som også har 19 poeng, LFK er blant disse.

Alle slår alle

Som skrevet tidligere er Eidsvold/Turn det soleklart beste laget i vår avdeling, på tross av et overraskende 1-0 tap borte mot Ham-Kam 2 for snart to uker siden. De var tilbake på vinnersporet forrige runde hjemme mot Heimdal og banket trønderne 5-0. I motsatt ende av skalaen finner man Alvdal som har hatt store skadeproblemer i år og i tillegg har mønstret et meget ungt lag. De har kun én seier å vise til i år og går nå stort sett fra stortap til stortap. LFK slo dem 7-0, lørdag spiller de mot Faaberg på Jorekstad og med mindre det skjer noe helt spektakulært på Jørstadmoen blir det seier til de blå og gule. Kattem ligger også i bunnen med kun én seier. Utover disse lagene virker det å være en avdeling der alle kan ta poeng mot alle, gitt at man har dagen og spiller opp mot sitt beste. LFK har tatt med seg sterke seiere i år, og de har gått på forsmedlige tap. En og annen bitter uavgjort er også med i regnestykket (Redalen borte, 2-2).

Ungt Ottestad-lag

Lørdag er det Ottestad som kommer på besøk til Stampesletta. De ligger på 12. plass, tredje sist på tabellen, med tre seiere, tre uavgjorte og seks tap. To av seierne er kommet i det to siste rundene. De vant hjemme mot Kattem 5-2, Kattem som nevt et av lagene de fleste slår. I forrige runde hadde de en sterk hjemmeseier 3-1 mot Gjøvik/Lyn 2. De har kun én seier på bortebane i år. Den kom i Hedmarksoppgjøret mot Ham-Kam 2, der de slo vertene 4-3 på Briskeby.

Ottestad har et ungt lag og mot Kattem sist var det kun to spillere som var over 20(!). Femteplass på toppscorer-tabellen tilhører også Ottestad, der ligger Jonathan Teigland med åtte mål, to mer en LFKs egen toppscorer i øyeblikket, Erik Sigtbakken.

LFK på sin side har en god rekke med sju kamper uten tap. 2-1 seier over Kattem sist. Håkon Snorresønn Wæhler er tilbake fra skade, noe som er gledelig. Det knytter seg fremdeles usikkerhet til om Sindre Tråseth, Erik Sigtbakken og Mats Jevne Jota er tilbake etter smellene de fikk mot Heimdal.

Må bli topp fire

Det som er helt sikkert er at tre poeng mot Ottestad i vårsesongens siste kamp er uhyre viktig, for etter all sannsynlighet holder det ikke med femteplass i vår avdeling. For å kunne spille i 3.-divisjon neste år, og for å kunne fortsette det gode arbeidet som foregår på toppen i LFK, er man nødt til å havne blant topp fire.

Værvarselet for lørdagen viser at det kan bli litt regn, men ta på deg regnklærne og støtt LFK i kampen om tre poeng. Det blir åpen kiosk, konkurransen "Fulltreffer'n" i pausen og forhåpentligvis mye moro. Kampstart er klokka 16.00, vi sees.

LES OGSÅ: Wæhler tilbake med scoring

LES OGSÅ: Vellykket oppstart for seksåringene

LES OGSÅ: Felt av sine egne - En LFK-novelle

tabell_13.jpg

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Løndal-trippel sikret cup-avansement

Stampesletta 21. mars 2018: Lillehammer – Follebu 4-0 (2-0). Mål: Løndal 26, 45, 80, Ringlund 77 Kampreferat v/Petter Myrvold Klubbens A-lag tok seg greit videre til andre kvalifiseringsrunde i cupen etter 4-0 over nabo og divisjonskollega Follebu, som mønstret gamle LFK-gutter som Jon Bråten og Andreas Hovemoen.

Samarbeid mellom LFK og Roterud

Sammen blir vi bedre! Roterud IL og Lillehammer FK har denne uka signert en formell samarbeidsavtale. Klubbene deler "flest mulig - lengst mulig" som grunnlag for driften, og gjennom flere konkrete tiltak skal spillerutviklingen nå bedres. På bildet: Spillerutvikler i LFK Stig Løkken og Tor Sortåsløkken fra Roterud IL poserer i glede etter at avtalen er signert

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer