Publisert: 29. mai 2016 - Justus Moe

I kveld spiller Norges A-landslag treningskamp borte mot Portugal. Mange tror at Anders Trondsen fra Lillehammer er med fra start i kampen og dermed debuterer for Norge i kveld.

Nett 070915trondsen

FRA START?: Mye tyder på at Anders Trondsen starter mot Portugal i kveld. (Foto: Erik Børresen/GD)

 

Norge reiste til Portugal uten en ren venstreback i troppen. Trondsen spilte venstreback i Stabæk og det er således stor sannsynlighet for at Per-Mathias Høgmo starter med lillehamringen i den posisjonen.

21-åringen som debuterte på LFKs A-lag i 2010 før han gikk videre til Stabæk sier til NTB at han på tross av å spille på midtbanen i Sarpsborg 08 nok enkelt vil tilpasse seg back-plassen igjen.

– Jeg spilte litt venstreback i Stabæk og har spilt der før, men det er noen år siden jeg gjorde det sist. Det er en liten utfordring, men samtidig er det ikke mange treningene du trenger før du kommer inn i det. Det er posisjoneringen som er det lille problemet, men det kommer fort på plass, sier Trondsen.

Fra back til midtbane til back igjen

Noen stusset litt over at han nå var aktuell som venstreback for Norge etter at overgangen fra Stabæk til Sarpsborg 08 var begrunnet i nettopp et ønske om å spille på midtbanen i stedet for back-posisjonen han ble brukt i hos Bærums-klubben. Til VG forteller han at det var noe i det, men at det ikke var hele grunnen til klubbskiftet.

– Det er blitt et litt stort tema at det var kun det som gjorde at jeg dro fra Stabæk. Det er ikke helt riktig. Det var mye annet også. Som jeg ikke trenger å si så mye om. Jeg ser at folk kan stusse litt. Samtidig er jeg tatt ut for det jeg har gjort på midtbanen i Sarpsborg. Jeg ville ikke blitt tatt ut om jeg hadde spilt dårlig på midten, forteller Trondsen til avisen.

- Skal gjøre Lillehammer stolt

Trondsen sender også en tanke til hjembyen når han søndag kveld tar på seg landslagsdrakten som første lillehamring siden Jon Inge Høiland.

– Dessverre blir det aldri orden på Lillehammer-fotballen. De siste årene er det blitt tyngre. Alle flytter for å studere. Det er ikke så bra skoletilbud der, og de fleste flytter til Oslo. De fleste kommer tilbake, men da har de vært noen år uten fotball. Det er vel bare Morten Sundli (Mjøndalen) og jeg som har spilt i eliteserien de siste årene. Det er litt for lite ut fra innbyggertallet, men vi får prøve å gjøre Lillehammer stolt på søndag. Lillehammer burde hatt et lag i toppen av 2. division, sier Trondsen.

Slipper Ronaldo

Portugals beste spiller Christiano Ronaldo var i går opptatt med å sikre Real Madrid seier i Champions League og slutter seg ikke til den portugisiske EM-troppen før til uka. Derimot der det flere gode spillere i Fernandos Santos' tropp og de fleste kjemper om å få være med i den endelige troppen som får være med til Frankrike og kjempe om EM-tittel i sommer. Berando Silva, William Carvaliho, Joao Mario og Luis Nani er alle sterke navn som ønsker å vise hva de er gode for mot Norge i kveld.

Kampen begynner klokka 21.00 og sendes på TV-kanalen MAX.

LES OGSÅ: Juniorlaget med kamp mot Hallingdal i NM

LES OGSÅ: Felt av sine egne - En LFK-novelle

LES OGSÅ: LFK-bloggen: Morten Kristiansen

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Trenerskifte i LFK

Lillehammer FK og Ørjan Christiansen er enige om at det ikke er grunnlag for et videre samarbeid og forlengelse av en avtale etter denne sesongen. Christiansen inngikk i 2017 en toårsavtale med klubben, og han har hatt en kombinasjonsstilling som A-lagstrener og sportssjef senior. Klubben understreker at partene skilles som venner. - Styret takker Christiansen for tiden i klubben, der A-laget inneværende sesong lenge var med i kampen om et opprykk. Styret håper å ha personen som overtar som hovedtrener på plass med det aller første, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Siger i sesongens siste kamp

Kampfakta:Lillehammer FK – Ridabu, 3-0 (1-0)44` 1-0 Ibrahim Nashaat (Markus Botten)79` 2-0 Roar Amundsen (Vetle Skjærvik)89` 3-0 Prince Ntabwe Kabeya (Simen Smestad) Dagens beste LFK-spelar: Ivan Razumovic Tilskodartal: 111.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer