Publisert: 29. mai 2016 - Justus Moe

I kveld spiller Norges A-landslag treningskamp borte mot Portugal. Mange tror at Anders Trondsen fra Lillehammer er med fra start i kampen og dermed debuterer for Norge i kveld.

Nett 070915trondsen

FRA START?: Mye tyder på at Anders Trondsen starter mot Portugal i kveld. (Foto: Erik Børresen/GD)

 

Norge reiste til Portugal uten en ren venstreback i troppen. Trondsen spilte venstreback i Stabæk og det er således stor sannsynlighet for at Per-Mathias Høgmo starter med lillehamringen i den posisjonen.

21-åringen som debuterte på LFKs A-lag i 2010 før han gikk videre til Stabæk sier til NTB at han på tross av å spille på midtbanen i Sarpsborg 08 nok enkelt vil tilpasse seg back-plassen igjen.

– Jeg spilte litt venstreback i Stabæk og har spilt der før, men det er noen år siden jeg gjorde det sist. Det er en liten utfordring, men samtidig er det ikke mange treningene du trenger før du kommer inn i det. Det er posisjoneringen som er det lille problemet, men det kommer fort på plass, sier Trondsen.

Fra back til midtbane til back igjen

Noen stusset litt over at han nå var aktuell som venstreback for Norge etter at overgangen fra Stabæk til Sarpsborg 08 var begrunnet i nettopp et ønske om å spille på midtbanen i stedet for back-posisjonen han ble brukt i hos Bærums-klubben. Til VG forteller han at det var noe i det, men at det ikke var hele grunnen til klubbskiftet.

– Det er blitt et litt stort tema at det var kun det som gjorde at jeg dro fra Stabæk. Det er ikke helt riktig. Det var mye annet også. Som jeg ikke trenger å si så mye om. Jeg ser at folk kan stusse litt. Samtidig er jeg tatt ut for det jeg har gjort på midtbanen i Sarpsborg. Jeg ville ikke blitt tatt ut om jeg hadde spilt dårlig på midten, forteller Trondsen til avisen.

- Skal gjøre Lillehammer stolt

Trondsen sender også en tanke til hjembyen når han søndag kveld tar på seg landslagsdrakten som første lillehamring siden Jon Inge Høiland.

– Dessverre blir det aldri orden på Lillehammer-fotballen. De siste årene er det blitt tyngre. Alle flytter for å studere. Det er ikke så bra skoletilbud der, og de fleste flytter til Oslo. De fleste kommer tilbake, men da har de vært noen år uten fotball. Det er vel bare Morten Sundli (Mjøndalen) og jeg som har spilt i eliteserien de siste årene. Det er litt for lite ut fra innbyggertallet, men vi får prøve å gjøre Lillehammer stolt på søndag. Lillehammer burde hatt et lag i toppen av 2. division, sier Trondsen.

Slipper Ronaldo

Portugals beste spiller Christiano Ronaldo var i går opptatt med å sikre Real Madrid seier i Champions League og slutter seg ikke til den portugisiske EM-troppen før til uka. Derimot der det flere gode spillere i Fernandos Santos' tropp og de fleste kjemper om å få være med i den endelige troppen som får være med til Frankrike og kjempe om EM-tittel i sommer. Berando Silva, William Carvaliho, Joao Mario og Luis Nani er alle sterke navn som ønsker å vise hva de er gode for mot Norge i kveld.

Kampen begynner klokka 21.00 og sendes på TV-kanalen MAX.

LES OGSÅ: Juniorlaget med kamp mot Hallingdal i NM

LES OGSÅ: Felt av sine egne - En LFK-novelle

LES OGSÅ: LFK-bloggen: Morten Kristiansen

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Osvold klatrer til sportsleder

Ny sterk signering! Rune Osvold (44) har påtatt seg rollen som sportslig leder for ungdomsfotballen i Lillehammer FK. Osvold får sammen med den nye spillerutvikleren Stig Løkken dermed en svært sentral rolle for utviklingen rundt de mange LFK-lagene fra G13 til G19, i samspill med trenerne og det øvrige sportslige støtteapparatet. Osvold kjenner klubben godt som trener for 2003-årgangen (G14 i år) som han har fulgt fra grendefotballen. 44-åringen er til daglig lærer ved NTG og daglig leder for Tyrili klatresenter.- Jeg er opptatt av samhandling mellom lagene og teamene. Og at vi fremstår samlet, sier Osvold. Rune Osvold tar over rollen som sportslig leder ungdom etter Morten Kristiansen. De to er allerede i gang med overlappingen.

Sesongavslutning 2017

Det var fullt hus og god stemning i kantina på Lillehammer videregående skole da LFK arrangerte sesongavslutning lørdag 11.november. 320 spillere, trenere og lagledere deltok og fikk servert pizza levert av Pizzabakeren, en av klubbens 5 hovedsponsorer.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer