Publisert: 12. desember 2016 - Erik Huuse

Lørdag 10. desember er det nesten to måneder siden siste seriekamp og snart to måneder til NM-kvalifisering starter. Likevel tok vi imot tilbud om treningskamp mot Raufoss i Raufosshallen med åpne armer.

Siden slutten av november har det ikke vært mulig å trene ute på Stampa, og en gjennomkjøring på kunstgress var derfor svært ettertraktet. De som går Toppidrett på Lillehammer VGS samt de som er en del av LFK Xtra 00 trener 1-2 ganger i uka inne i Moelvhallen, dermed hadde vi et delvis fysisk grunnlag for å kunne spille kamp.

Hele fire spillere fikk sin debut på Lillehammer G19 denne kampen: Emil Jordhøy, Mathias Svendsen, Mats Roald og Simen Berg. Emil og Mathias har trent med oss siden sesongslutt, Mats siden sommerpausen og Simen Berg er 01-spiller fra egne rekker som nylig ble flyttet fast opp i juniortroppen.

Kampen var preget av at vi ikke har hatt organiserte treninger på kunstgress siden november – både relasjoner og intensitet bar preg av dette.

Etter avspark i første omgang går vi tidlig i angrep, etter klabb og babb foran Raufoss sin 16-meter ramler ballen i føttene til Sigurd som fra 18-19 meter skyter ballen i bue over alt og alle – og inn i mål. 1-0 etter minuttet der altså.

Etter dette vipper kampen frem og tilbake, Raufoss har mer initiativ enn det vi har. Dagens dommer, som forøvrig dømte ganske bra – dømmer et frispark til Raufoss rundt 20-25 meter fra vårt mål som de scorer på.

I løpet av førsteomgangen kommer vi til noen gode innleggsmuligheter på begge flanker, men presisjonene er ikke god nok verken i innlegg eller avslutninger. Raufoss skaper noe mer, og burde kanskje ledet til pause.

Likevel gikk lagene til pause på stillingen 1-1. I pausen blir vi enige om at dette er en fin gjennomkjøring, men at vi må ta litt mer tak i kampen. Mer vilje og guts i duellspillet, samt mer tålmodighet med ball blir vektlagt.

I andre omgang starter vi friskt, presser Raufoss høyere og har mer initiativ. Vi utnytter at Raufoss sitt høye press fører til strekk i laget og ruller opp en del angrep gjennom midten i starten av andre omgang. Etter ca 60 minutter blir et skudd blokkert, Eirik får ballen på 20 meter og skyter ballen presist i lengste hjørne til 2-1.

Etter dette går lufta ut av oss, og Raufoss tar mer initiativ i kampen. Likevel skaper de ikke de store sjansene og vi tar med oss seier i en kamp som utelukkende handlet om å trene og å vise seg frem.

Vi takker Raufoss for tilbudet (som kom på kort varsel) og for en fin treningskamp. De tok juleferie, og det er på sin plass å ønske dem god jul! LFK G19 trener uke 50 og 51 før vi tar en velfortjent juleferie.

Laget:

Magnus Sagbakken

Emil Jordhøy, Vetle Skjærvik, Mathias Innerdal, Simen Smestad (Even Balto ’45)

Øivind Stø, Mats Renolen (Mats Roald ’45), Sigurd Sognli (Eirik Åsvestad ’45)

Espen Ringlund, Hallvard Velure (Mathias Svendsen ’45), Tee Mo Shee Htoo (Simen Berg 45)

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Osvold klatrer til sportsleder

Ny sterk signering! Rune Osvold (44) har påtatt seg rollen som sportslig leder for ungdomsfotballen i Lillehammer FK. Osvold får sammen med den nye spillerutvikleren Stig Løkken dermed en svært sentral rolle for utviklingen rundt de mange LFK-lagene fra G13 til G19, i samspill med trenerne og det øvrige sportslige støtteapparatet. Osvold kjenner klubben godt som trener for 2003-årgangen (G14 i år) som han har fulgt fra grendefotballen. 44-åringen er til daglig lærer ved NTG og daglig leder for Tyrili klatresenter.- Jeg er opptatt av samhandling mellom lagene og teamene. Og at vi fremstår samlet, sier Osvold. Rune Osvold tar over rollen som sportslig leder ungdom etter Morten Kristiansen. De to er allerede i gang med overlappingen.

Sesongavslutning 2017

Det var fullt hus og god stemning i kantina på Lillehammer videregående skole da LFK arrangerte sesongavslutning lørdag 11.november. 320 spillere, trenere og lagledere deltok og fikk servert pizza levert av Pizzabakeren, en av klubbens 5 hovedsponsorer.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer