Publisert: 20. oktober 2016 - Justus Moe

Lørdag kan LFK selv sikre plassen i neste års regionsliga, men det forutsetter seier og tre poeng i sesongens siste kamp, borte mot Ottestad.

DSC_5937.JPG

SKAL GI ALT: Glenn Stensrud lover å gi alt i den avgjørende kampen borte mot Ottestad. (FOTO: Justus Moe)

 

LFK vant komfortabelt 4-0 hjemme mot Kattem sist og ligger før siste runde på fjerdeplass med 46 poeng. Som kjent er det kun de fire beste lagene, pluss de åtte beste femmerne som får være med å spille i neste års regionsliga, alle de andre rykker ned til det som fra neste år blir hetende kretsligaen. Lillehammer Fotballklubb er selv i førersetet og kan avgjøre sin egen skjebne ved å vinne og ta tre poeng mot Ottestad. Da har hverken Trygg/Lade, som ligger ett poeng bak, eller Sverresborg, to poeng bak, sjanse til å ta de igjen. Trygg/Lade møter Eidsvold-Turn i sin kamp. Eidsvold-Turn har vunnet avdelingen suverent og er allerede sikret plass i neste års regionsliga. Det betyr at et sannsynligvis toppmotivert Trygg/Lade-lag reiser til Eidsvoll for å møte et lag som ikke har spesielt mye å spille for. Trygg/Lade må derimot ha tre poeng for å kunne passere LFK på tabellen, ved uavgjort er det målforskjell som avgjør og der er LFK best med 24 plussmål mot Trygg/Lades 17.

Sverresborg må vinne

Sverresborg spiller hjemmekamp mot Heimdal, et lag relativt midt på tabellen som de også slo 2-1 i bortemøtet. Sverresborg må vinne kampen for å kunne ta fjerdeplassen. Skulle de vinne holder det heller ikke med uavgjort for LFK, da Sverresborg har bedre målforskjell enn Lillehammer.

LFK har møtt Ottestad to ganger tidligere i år. I 2. kvalifiseringskamp til NM vant LFK 1-0 borte mot hedmarkingene i mars før de møttes til seriekamp på Stampesletta i juli. Den kampen endte 3-2 til hjemmelaget etter scoringer av Joakim Vatne, Henrik Prestegård og Magnus Løndal.

Midtstopper Glenn Stensrud er klokkeklar på hva oppskriften for LFK-suksess på lørdag er.

- Vi må takle eventuelle nerver og gå inn i kampen med samme innstillingen som vi pleier, sier han og forsikrer at de ikke kommer til å ta lett på oppgaven.

- Vi må gjøre jobben selv og få i gang spillet vårt. Det blir en tøff kamp. Det er siste kamp for sesongen, det er mørkt og kaldt ute og mange er nok psykisk slitne etter en lang sesong, men nå gjelder det å gi alt, for alle i  og rundt klubben. Sammen skal vi klare å dra dette i land, sier 27-åringen.

Skal prioritere familien

For ham blir kampen mot Ottestad sannsynligvis siste kamp i LFK-trøya, i alle fall på en stund.

-   Det blir en veldig hektisk hverdag med fast jobb, samboer og to barn som har sine aktiviteter, så etter at jeg har gitt 120 prosent mot Ottestad blir det å prioritere familien framover, sier Stensrud som kom tilbake til LFK før sesongen etter to år i Faaberg Fotball.

- Dette året i LFK har vært ekstremt lærerikt. Sesongen har inneholdt både oppturer og nedturer. Jeg vil trekke frem årets cup-eventyr som et desidert høydepunkt. Å holde følge med Lillestrøm på et fullsatt Stampesletta var en stor opplevelse. Ellers vil jeg si at det har vært en veldig fin gruppe på A-laget i år. Noen har dratt og andre har kommet til, men de har glidd fint inn i gjengen, forteller Stensrud.

Forsvarspiller Sverre Valset er sannsynligvis ute mot Ottestad grunnet lyskestrekk. Utover det skal LFK ha mulighet til å stille fullt lag i denne avgjørende kampen.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

LFK samler klubben oftere

To nye klubbarrangementer, rettet mot barn og unge, ser dagens lys i 2018. Huk allerede nå av lørdagene 21. april og 11. august. Her blir det lek, aktiviteter og mye moro!

Spis på Egon, og støtt klubben!

I dag skrev Egon og LFK under på videre samarbeid, der en del av avtalen tilsier at klubben får 10% kickback av det som blir bespist. Det vil si at du som medlem ( du må oppgi avtalenavn) kan be personalet om trykke på LFK knappen på kassa ved betaling. Da går 10% av summen automatisk til Lillehammer Fotballklubb. Egon er i tillegg med som støttespiller i klubben. Vi håper dere benytter dere av avtalen.   Daglig leder Mona Godø og assisterende daglig leder, Magnus Jørgestuen utenfor Egon Lillehammer. Foto: Kristin Roset

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer