Publisert: 19. juni 2017 - Erik Huuse

G19 elite tabell 19.06.2017

Det var en spent juniortropp som tok turen til Elverum tidlig søndag 18. juni for å spille det som så ut til å bli en ren seriefinale i vårsesongens Junior-elite. Begge lagene var ubeseiret før kampen og hadde like mange poeng. Elverum toppet tabellen med bedre målforskjell. Med dette som utgangspunkt var det store forventninger hos begge lag og mye prestisje som sto på spill.

Bortelaget startet med ballen etter at Elverum hadde valgt å starte med vindkastene i ryggen i første omgang, og det var ikke mye om å gjøre at Teemooshee hadde satt ballen i mål et par trekk etter avspark. Dermed var tonen satt for det som skulle bli en tett, jevn og spennende kamp.

LFK fikk etter hvert et godt grep om spillet og produserte noen halvsjanser, mens Elverum slet med å få etablert spill mot et bortelag som lå kompakt og godt organisert i sin defensive struktur. Vi merket imidlertid godt at Elverum er et bedre lag enn de vi normalt møter i jr-elite. Alt gikk litt raskere enn vanlig og vi fikk merkbart dårligere tid med ball enn det vi er vant til. Etter 25 minutter var Elverum tvunget til å klarere et innlegg til corner, en corner som Sigurd slo langt på bakre stolpe til Lars. Lars slår inn i feltet hvor Anders etter hvert kommer til to skuddforsøk som begge blir blokkert før Elverum får klarert langt helt tilbake til Magnus S. Han serverer en strøken pasning til Lars som er helt alene på høyre siden av Elverums mål. Lars sitt innlegg er hardt og lavt og sørger for at Roald bare kan bredside ballen i det tomme målet, og dermed 1-0 til gjestene.

Lillehammer-gutta fortsatte å produsere muligheter og i det 40. minutt ga dette også uttelling. Etter et langt oppspill mot Elverums mål går Sigurd i duell med Elverums stopper. Elverumspilleren kommer først på ballen men får bare headet den rett opp i lufta. Sigurd blir holdt og får ikke beveget seg. Da dukker imidlertid Teemooshee opp og han brassesparker likegodt ballen rett i mål i en fin bue over keeper. 2-0 til gjestene og en av sesongens fineste scoringer så langt.

Dessverre går det ikke mer enn et par minutter før vertene reduserer til 1-2. Scoringen kommer etter at et frispark blir slått inn i feltet og først blir headet i stolpen. Den påfølgende klareringen går uheldigvis rett i beina på en Elverumsspiller som setter ballen utagbart for Magnus nede i det ene hjørnet. Omgangen ebber etter dette ut på stillingen 1-2, en fortjent ledelse etter en omgang hvor LFK var det beste laget.

I starten av andre omgang hadde Elverum mye ball uten at de kom til de store mulighetene. Gjestene fortsatte å forsvare seg bra, og hadde enkelte tilløp til muligheter uten at det ble spesielt farlig foran Elverums gode keeper. Etter 75 minutter header Elverum en ball i stolpen før LFK får klarert, og etter 82 minutter serverer Elverums venstreback et innlegg som triller gjennom hele feltet uten at noen kommer til avslutning. Vi registrerer også en god heading ned i bakken men over bortelagets mål i denne perioden. Elverum trykker på for en utligning i sluttminuttene, men det er Hallvard som kommer nærmest scoring da han kommer alene mot Elverums keeper midt på vertenes banehalvdel. Med et nødsskrik får keeper en fot på ballen i det Hallvard er i ferd med å runde ham og hindrer dermed scoring til gjestene. Dermed blir det ingen flere mål på noen av lagene, og 1-2 blir sluttresultatet.

Fotball.no/Spillertropp+kampfakta

Vi takker Elverum for en god kamp og ser fram til å møtes igjen i høstsesongen. Uavhengig av resultat er det slike kamper som er viktige og som gir god læring. LFK G19-1 kunne dermed innta tabelltoppen med 3 poengs margin til Elverum, noe som gjorde at seieren smakte ekstra godt.  Det gjenstår nå en kamp av vårsesongen. Den spilles hjemme på Stampesletta mot Vind onsdag 21. juni kl 19.30. Samtidig møter Elverum våre naboer Faaberg på Jorekstad i sin siste kamp. Det betyr at vi fortsatt har en jobb å gjøre; nemlig å ta minimum ett poeng mot Vind for å sikre seier i vårsesongens Junior-elite.

Fotball.no/NFF Indre Østland G19 Elite TerminlisteVårsesongen 2017

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer