Publisert: 25. mai 2017 - Erik Huuse

Onsdag 24. mai satte G19-1 kursen mot Fagernes og bortekamp mot Valdres. Selv om Valdres har slitt litt i serieåpningen er det aldri enkelt å møte dem på Blåbærmyra. Men med tre strake seiere i G19 elite var det et LFK lag med bra selvtillit som tok turen til Valdres, og ambisjonen var å ta med seg alle poengene hjem.Valdres vs LFK G19-1

LFK G19-1; Bak fra venstre; Vegard Vikøren (trener), Anders Myren Røste, Mads Roald, Henrik Huuse, Mathias Innerdal, Lars Bjørnsgaard, Magnus Ødegård, Mats Renolen, Andreas Berntsen Stenseth, Henrik Wangberg (trener). Foran fra venstre; Emil Jordhøy, Simen Kjelstrup Smestad, Even Balto, Espen Evenrud Kjetlien, Teemooshee Htoo, Sigurd Ask Sognli, Halvard Sørenes Velure

Enveiskjøring i 1.omgang

Med medvind og sola i ryggen i første omgang tok LFK kommandoen fra start. Bare ved noen få anledninger i løpet av omgangen befant ballen seg på vår banehalvdel. Men til tross for et massivt trykk mot hjemmelagets mål tok det tid før vi fikk uttelling. Etter ca 20 minutter fosser Laurits nedover på venstresiden og når alle forventer et innlegg, sender han likegodt ballen i mål ved nærmeste stolpe bak en utspilt Valdreskeeper. 0-2 kommer i omgangens siste minutt da Anders kommer seg løs på høyre, slår et perfekt innlegg til Roald som kommer på et løp bakfra. Han kan bare bredside ballen i mål, men velger i steden å sette ballen i mål med en hælflikk. Uansett 0-2 til pause, et resultat Valdres burde være mest fornøyd med.

Full kontroll etter pause

 I andre omgang er Valdres litt mer med på notene, kanskje på grunn av medvinden. De produserer allikevel ikke mer enn en kvalifisert mulighet som Espen tar seg av på mesterlig måte. Bortelaget fortsetter å male på og mot slutten av kampen kommer også uttellingen. Etter ca 80 minutter får vi endelig scoring på en av et uttall cornere og dødballer. Serven fra Mathias treffer Lars på bakre som header kontrollert tilbake inn i feltet, hvor Roald styrer ballen med hodet utagbart i mål. 5 minutter senere serverer Simen B ballen til Henrik som bare har å ekspedere den videre i mål. Dermed blir sluttresultatet 0-4 i en kamp hvor vi har full kontroll og aldri er truet. Imidlertid både kunne og burde seieren vært langt større. Mot sterkere motstand vil vi få færre muligheter, og da må effektiviteten bli bedre.

Etter at 5 av 9 seriekamper er spilt topper G19-1 tabellen med 13 poeng, 3 poeng foran Elverum som har en kamp mindre spilt.

Fotball.no/NFF Indre Østland/Tabell G19 Elite 2017

Fotball.no/Terminliste G19 Elite

LFK G19-2 er også serieleder

I 1. divisjon avdeling 01 fortsetter også G19-2 å levere solide resultater. Etter en litt famlende start med 2-2 mot Søndre Land ble Nordre Land beseiret med solide 7-0. Deretter var det Raufoss 2 som ble slått 2-1 hjemme på Stampesletta.

Dette betyr at også G19-2 er ubeseiret så langt, og topper tabellen med 7 poeng, 1 poeng foran Roterud som imidlertid har spilt en kamp mer.

Fotball.no/Tabell G19 1.Div. avd.01 2017

Fotball.no/Terminliste G19 1.Div. Avd.01 2017

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer