Publisert: 28. mars 2017 - Justus Moe

Vegen til Ullevaal begynner nå. Onsdag kveld klokka 19.30 gjøres sesongens første offisielle spark på ballen når Lillehammer FK tar turen til Jorekstad for å møte Faaberg Fotball i første kvalifiseringsrunde til Norgesmesterskapet 2017.

1 - Lillehammer FK.JPG

CUP: I fjor ble cup-eventyret toppet med en spennende kamp mot Lillestrøm foran nesten 1000 tilskuere på Stampesletta. (Foto: Justus Moe)

Råtten snø og hestehov kjemper om plassen i distriktets grøfter og temperaturen i sola drar seg over ti-tallet. Klassiske tegn på at våren er på veg. Et annet sikkert vårtegn er første kvalifiseringsrunde til fotball-NM.

15. mars i fjor tok Lillehammer en komfortabel 4-0 seier borte mot Moelven i tilsvarende kamp etter scoringer av Martin Chutko Bakke, Even Hjorthol, Fridtjof Andberg og Mats Jevne Jota, og det ble starten på et lite cup-eventyr for LFK. I andre kvalifiseringsrunde sørget Håkon Snorresønn Wæhler for at LFK tok med seg en 1-0 seier borte mot Ottestad og med det var klare for første runde i Norgesmesterskapet. Der var det Nybergsund, laget som til vanlig hører hjemme i 2. divisjon og som i 2007 tok seg hele vegen til kvartfinale i cupen, som skulle gjeste Stampesletta. Kampen sto 0-0 til pause og 1-1 etter full tid og ekstraomganger måtte til. Der sørget Erik Sigtbakken og Markus Botten for at gjengen fra Trysil ble sendt ut av cupen med et 3-2 tap og LFK var klare for andre runde.

Lillestrøm ble trukket som motstander og nesten tusen tilskuere samlet seg på Stampesletta. De fikk se et hardtkjempende LFK som holdt eliteserie-laget til 0-0 helt til det sto 70 minutter på kampuret. To kjappe scoringer sørget for at LFK kunne si snipp, snapp, snute, nå er 2016s cup-eventyr ute.

Nå er det klart for å skrive nye historier. Faaberg Fotball er motstander og siden de rykket ned i fjor blir dette også sesongens eneste Lillehammer-derby. Sverre Valset har spilt i begge klubbene og gleder seg stort til å komme i gang på onsdag.

- Hvert lokaloppgjør lever sitt eget liv og jeg tror det kommer til å bli veldig jevnt. Tilfeldigheter kan fort avgjøre. Men jeg håper og tror at vi er skjerpet nok til å trekke det lengste strået. Så lenge vi spiller hundre prosent alle mann og er mentalt sterke så tror jeg vi har veldig gode muligheter. Men vi møter et godt lag så det krever at vi er påslått alle mann i 90 minutter pluss tillegg og eventuelle ekstraomganger. Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for at vi skal vinne og gå videre. Det hadde vært sykt deilig å vinne, sier Valset som på tross av to sesonger for de gule og blå er Lillehammer-gutt tvers igjennom.

sverre.JPGGLEDER SEG: Sverre Valset ser frem mot Faaberg-kampen. (Foto: Justus Moe)

- Det blir selvfølgelig veldig spesielt å spille mot Faaberg. Jeg hadde to veldig fine sesonger der og har et godt forhold til Joz og Henning. Jeg kjenner jo også mange av gutta godt og det er alltid spesielt å spille mot kompiser og gamle lagkamerater. Samtidig så er jeg Lillehammer-gutt og LFK er moderklubben min, så alt av vennskap kommer til å bli lagt vekk så fort kampen starter. Men jeg ønsker Faaberg alt godt fremover, bortsett fra i denne kampen vi nå skal spille mot de, gliser 25-åringen som har hatt noe av oppkjøringsperioden til sesongen preget av noe så spesielt som blodpropp i lungene.

- Jeg er på bedringens veg og jeg merker at medisinene begynner å funke. Har jo flydd rundt i januar og februar med bare 40 prosent lungekapasitet, så er deilig å kjenne at jeg begynner å bli i bedre form. Men jeg må fortsatt ta en del forhåndsregler i forhold til veldig mye. Spesielt når det kommer til slag mot hodet og blødninger generelt. Men jeg skal spille fotball koste hva det koste vil, kan jeg ikke det så er det egentlig det samme hva som skjer, så mye betyr det for meg. Selv om det bare er i regionsligaen. LFK er flott klubb som gir meg veldig mye og det vil jeg ikke gå glipp av, smiler han.

En annen spiller som gleder seg er Peder Bye Foss. Angrepsspilleren kom fra Flisa i år og kan få sin debut i lokaloppgjøret.

- Jeg har hørt mye om dette lokaloppgjøret, og forventer at det blir en tøff kamp med høy temperatur. Også håper jeg det er mange tilskuere fra Lillehammer som tar turen for å støtte oss, sier han. En liten strekkskade som holdt ham utenfor fotballbanen i starten av året, samt at det har vært litt få treningskamper gjør at det kribler i beina til 26-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet

peder.JPG

KLAR: Peder Bye Foss er klar for sitt første Lillehammer-derby. (Foto: Justus Moe)

- Jeg har fått trent siden midten av februar og kjenner ikke noe til strekken. Laget har også trent godt og vi har hatt god kvalitet på øktene og er ekstremt sultne på å spille kamp, det tror jeg vil slå positivt ut på onsdag, sier Foss.

Faaberg på sin side har gjennomført fem treningskamper. De spilte 1-1 mot Redalen, tapte 2-0 mot Flisa før de vant 3-1 over Trysil, 4-1 over Moelven og hele 7-0 over Fron. Sportslig leder i Faaberg, Henning Brendstuen både gleder seg og er spent på onsdagens kamp.

- Endelig er vi i gang. Jeg er spent på hvordan vi står. Det er klart at LFK skal være bedre enn oss og at de er favoritter til kampen, men vi har alle spillere tilgjengelig bortsett fra to og vi håper denne kampen vil bli god reklame for lokalfotballen, sier Brendstuen som sammen med hovedtrener for Faaberg, Jostein Wahl, var på et lite spionoppdrag da LFK spilte treningskamp mot Follebu.

Artikkelen fortsetter under bildet

DSC_6175.JPG

Speidere: Henning Brendstuen og Jostein Wahl på Stampesletta for å sjekke ut LFK i treningskampen mot Follebu. (Foto: Justus Moe)

I tillegg til Valset har også Martin Chutko Bakke og Karl Kristian Sevaldsen kamper i gult og blått. Det ikke like mange vet er at Lars Bjørnsgaard også har akslet Faaberg-trøyen.

- Det var i en  5'er-kamp. De hadde kun fire spillere, så jeg måtte spille på deres lag for at det skulle bli kamp. Betalingen var en is, gliser 18-åringen.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer