Publisert: 08. mars 2017 - Eirik Torbjørnsen

UngdomsXtra

UngdomsXtra inngår som ett av flere spennende Xtra tilbud i  LFK i barne- og ungdomsfotballen. Tilbudet består av ungdomsskoleelever som jobber under målsetningen "Best mulig".

Varigheten strekker seg fra høstferie til påskeferie, og treningene gjennomføres tirsdager etter skoletid når det ikke kolliderer med krets- og sonetreninger. Totalt er det 15 gutter og 15 jenter som har fått plass i tilbudet denne sesongen. LFKs G19 trener, Henrik Wangberg, er ansvarlig for guttene, mens LKFKs A-trener Bjørn Håkon Andersen har hovedansvaret for jentene.

Amalie Rød og Martin K Osvold er to av spillerne i UngdomsXtra. Amalie og Martin går i 8.klasse og født i 2003. De har begge gått Fotballinjas Xtratilbud fra 4-7. klasse og er altså nå på sitt 5 år med xtratilbud utover det vanlige klubbtilbudet. Martin spiller på G14 laget til LFK og har en drøm om å få spille for Manchester United og landslaget. Men først skal han gå gradene i LFK, og foreløpig trener han 5-6 ganger i uka inkludert egentrening. "Jeg synes det er bra trening på UngdomsXtra. Det er litt annerledes enn på vanlig klubbtrening. Det er mer fokus og mer seriøst", sier Martin.

Amalie liker at jentegruppa er blandet på årskull. Amalie, som er 13 år, har i vinter hospitert på J17 laget til LKFK. Her har hun spilt NM kvalifiseringskamper og hun forteller at det har gått bra: "Det har gått bra å spille NM kvalikk for J17, og jeg liker at det er høyere balltempo og at jeg blir utfordret på fart". Amalie elsker fotball og trener 6-7 ganger i uka. Hun håper å kunne spille på A-laget til LKFK når hun er ca. 15 år. Et av forbildene hennes er Ada Hegerberg. Neste uke reiser hun til Barcelona for å se sitt andre store forbilde i aksjon - Messi på Camp Nou.

Sportslig ansvarlig for UngdomsXtra er Børge Toft. Han er lærer for toppidrettselevene på Lillehammer vgs og en del av trenerteamet rundt G19. Toft påpeker viktigheten av å kunne differensiere på nivå og ferdigheter hvis man skal drive spillerutvikling: "Vi har mange gode Xtratiltak i klubben som gir muligheter for ekstratreninger for aldersgruppen 4-7 klasse. Her er alle barn velkommen uavhengig av klubbtilhørighet, ferdighetsnivå og ambisjoner. Men både klubben og Indre Østlandfotballkrets jobber under visjonen Flest mulig-Lengst mulig-Best mulig. Det forplikter!  Vi må derfor evne å legge til rette for at unge som vil bli "best mulig" også får treningsmuligheter hvor man hele tiden utfordres på nivå og ferdigheter. Ulike hospiteringsordninger og dette tiltaket er eksempler på hvordan dette gjøres i LFK".

I mai åpner vi for nye påmeldinger til Xtratilbudene våre. Følge med på hjemmeside og sosiale medier.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer