Publisert: 13. mars 2016 - Henrik Wangberg

LFK G16 spilte NM Mellomrunde 1 mot Eidsvold Turn 13.03.16

Eidsvold Turn-Lillehammer FK G16 1-0 (1-0)

G16: Eidsvold Turn - LFKLag:
Tage Brække Ingebrigtsen,
Emil Lien, Magnus Ødegård, Mads Svenskerud, Audun Skyttermoen
Ali Himaj (Eskild Gjevre 60), Mats Renolen (Jonas Clemens 30),
Nils K Gudbrandsen (Mats Renolen 65), Eirik Åsvestad, Thorstein Gørtz (Erik Toftaker 55)
Simen Berg

Med 5 på kretsturnering i Bergen og Anders ute ble resten av laget oppfordret til å ta opp hansken og stå frem. Spesielt de eldste gutta ble utfordret til å ta ansvar siden 4 av de som startet er født i 2001 eller 2002. I inngangen til kampen blir vi enige om å ligge lavt og kjenne litt på kampen. Oppgaven er enkel; sideforskyving og korte avstander defensivt. Offensivt er vi enige om å ta kontringer som er mulige, eller øve på å spille ut bakfra med stor tålmodighet når kontringer ikke er mulige.

Etter 10 min slipper vi inn 1-0. Målet kommer etter at hele midtbanen står stille når ET vender spillet, og vi klarer ikke komme opp i press verken i midtbane eller forsvarsleddet. Med kampplanen i bakhodet skårer ET et alt for enkelt mål.

Etter en passiv start på kampen får vi litt mer initiativ, men det er alt for lite bevegelser inn i bakrom og pasningsspillet påvirkes av dette. Vi får riktignok mange dødballer i gode posisjoner og burde ha fått mer ut av noen av disse.

I pausen blir vi enige om å jobbe hardt og prøve å spille hurtig fotball. Spesielt hurtige bevegelser inn i rom blir vektlagt som viktig.

2. omgang blir en noe passiv omgang. Vi har tre ok store sjanser, og Eidsvold Turn får 1-2 sjanser som følge av at vi sender mange mann i angrep på slutten.

Alt i alt viste slutten av kampen at dersom gutta hadde jobbet hardere og tatt flere av de tunge løpene fremover i banen burde vi skåret. Samtidig har vi jobbet lite med spesifikke offensive bevegelser, og kan ikke forvente at relasjonene sitter helt enda.

Etter kampen ber jeg gutta løfte hodet. Samtidig blir de eldste utfordret, da ingen av de yngste gutta svekket laget i dag (snarere tvert imot). Spesielt utfordrer jeg de eldste gutta til å ta mer ansvar, da laget virker passivt når enkelte spillere ikke er med på kamp.

På samme måte som at tap er fortjent hadde vi muligens også fortjent å utlikne i andre omgang. Det har uansett ingenting å si. Slike jevne kamper er en god utviklingsarena for oss. Det er morsomt å se at et lag som spiller G16-interkrets spiller jevnt med oss, og det lover godt for fortsettelsen.

Les Eidsvold Turns kampreferat her + se bilder fra matchen

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Lagleder: Gro Flagstad

Mail: grfl@online.no , mobil: 93 08 87 47

Hovedtrener: Igor Orlic

Mail: igor_orlic@yahoo.no , mobil: 94 26 31 60

Del på din Facebook-side

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer