Publisert: 21. februar 2016 - Henrik Wangberg

Utgangspunktet for arbeidet på G16 er at utvikling står i fokus. Eneste kravet vi har stilt til NM-kvaliken er avansement. Avansementet sikret vi med seire mot Gjøvik Lyn og Gran. Derfor tok vi også med et lag med svært begrenset G16-erfaring til Raufoss, slik at vi skulle få matchet en større andel av treningsgruppe 1. Dessverre trakk Søndre Land seg, noe som gjør at resten av treningsgruppa ikke får spilt kvalikkamp mot dem. De tre beste lagene fra vår pulje går videre.

Kampfakta:

Startoppstilling:
Tage, Thorsten Gørtz, Einar Dalseng Hansen, Emil Lien, Audun Skyttermoen, Magnus Methi, Syver Hvattum, Emil Granåsen, Eirik Åsvestad, Viktor Bilstad, Anders Røste

Benk: Erik Toftaker, Magnus Ødegård, Ali Himaj

Resultat: 5-2 (0-1)
12 min: 0-1, Eirik Åsvestad
50 min: 0-2, Eirik Åsvestad
58 min: 1-2
68 min: 2-2
72 min: 3-2
77. min: 4-2
80. min: 5-2

I startoppstillingen er det fem førsteårs guttespillere, en småguttespiller og fem andreårs guttespillere. På benken var det en førstårs guttespiller og to andreårsspillere. I startoppstillingen var det 6 spillere som startet i G16kamp for første gang i år, og 3 av dem hadde aldri spilt G16-fotball før.

Det var tydelig, da ganske mange av de som startet spilte med høye skuldre, og vi slet med å etablere spill. Hele førsteomgangen preges av at Raufoss er best, løper mest og har svært store målsjanser, mens vi skårer på en keepertabbe. Raufoss burde minst ledet 3-0 til pause.

I pausen blir vi enige om at kampen ikke betyr noe og at målet er å utvikle evnen til å spille hurtig fotball langs bakken. Derfor går vi ut i et ganske høyt tempo og dominerer kampbildet de første 25 minuttene av andreomgang. Først når Raufoss utlikner til 2-2 etter 68 minutter går lufta ut av oss.

Kort oppsummert er alle fem baklengsmålene et resultat av store personlige feil. To-tre av målene kommer etter uakseptable feil som manglende evne til å omstille defensivt etter balltap, samt tellefeil på dødballer. Samtlige feil er det heldigvis mulig å gjøre noe med.

På den positive siden utmerket Eirik seg ved å legge gode dødballer hele kampen igjennom, og scorte fra cornermerket i andreomgang. I tillegg prøvde han skuddet i første omgang og skårte et noe billig mål, men like fullt et mål som kom fordi han tok sjansen på skudd fra spiss vinkel.
           Som en del av hospiteringen med 2002 ønsker vi i treukersperioden hvor Henrik Holm og Emil Lien er oppe å matche dem i kamp. I denne kampen fikk Emil Lien sjansen, han leverte varene på en god måte og fikk fortjent skryt under og etter kamp.

For gutta sin del bør kampen indikere at de grunnleggende kravene til arbeidsinnsats, kosentrasjon og vilje er viktige. For de minst rutinerte må forståelse av struktur på plass. For de eldste må evnen til å ta ansvar, spesielt for kommunikasjon, gjøres gjeldende i mye større grad.

I denne kampen er det heldigvis ikke de yngste sin skyld at vi sliter. Hele laget er ansvarlige, og det må samtlige av gutta ta lærdom av.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Kontaktinfo

Lagleder: Gro Flagstad

Mail: grfl@online.no , mobil: 93 08 87 47

Hovedtrener: Igor Orlic

Mail: igor_orlic@yahoo.no , mobil: 94 26 31 60

Styremedlemmer

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Samarbeid mellom LFK og Roterud

Sammen blir vi bedre! Roterud IL og Lillehammer FK har denne uka signert en formell samarbeidsavtale. Klubbene deler "flest mulig - lengst mulig" som grunnlag for driften, og gjennom flere konkrete tiltak skal spillerutviklingen nå bedres. På bildet: Spillerutvikler i LFK Stig Løkken og Tor Sortåsløkken fra Roterud IL poserer i glede etter at avtalen er signert

Påmeldingene strømmer på til TeknikkXtra!

9. april starter vi vårt pilotprosjekt som vi har valgt å kalle TeknikkXtra. Det er en trening hver uke som har som formål å oppmuntre til mer egentrening. 

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer