Publisert: 21. februar 2016 - Henrik Wangberg

Utgangspunktet for arbeidet på G16 er at utvikling står i fokus. Eneste kravet vi har stilt til NM-kvaliken er avansement. Avansementet sikret vi med seire mot Gjøvik Lyn og Gran. Derfor tok vi også med et lag med svært begrenset G16-erfaring til Raufoss, slik at vi skulle få matchet en større andel av treningsgruppe 1. Dessverre trakk Søndre Land seg, noe som gjør at resten av treningsgruppa ikke får spilt kvalikkamp mot dem. De tre beste lagene fra vår pulje går videre.

Kampfakta:

Startoppstilling:
Tage, Thorsten Gørtz, Einar Dalseng Hansen, Emil Lien, Audun Skyttermoen, Magnus Methi, Syver Hvattum, Emil Granåsen, Eirik Åsvestad, Viktor Bilstad, Anders Røste

Benk: Erik Toftaker, Magnus Ødegård, Ali Himaj

Resultat: 5-2 (0-1)
12 min: 0-1, Eirik Åsvestad
50 min: 0-2, Eirik Åsvestad
58 min: 1-2
68 min: 2-2
72 min: 3-2
77. min: 4-2
80. min: 5-2

I startoppstillingen er det fem førsteårs guttespillere, en småguttespiller og fem andreårs guttespillere. På benken var det en førstårs guttespiller og to andreårsspillere. I startoppstillingen var det 6 spillere som startet i G16kamp for første gang i år, og 3 av dem hadde aldri spilt G16-fotball før.

Det var tydelig, da ganske mange av de som startet spilte med høye skuldre, og vi slet med å etablere spill. Hele førsteomgangen preges av at Raufoss er best, løper mest og har svært store målsjanser, mens vi skårer på en keepertabbe. Raufoss burde minst ledet 3-0 til pause.

I pausen blir vi enige om at kampen ikke betyr noe og at målet er å utvikle evnen til å spille hurtig fotball langs bakken. Derfor går vi ut i et ganske høyt tempo og dominerer kampbildet de første 25 minuttene av andreomgang. Først når Raufoss utlikner til 2-2 etter 68 minutter går lufta ut av oss.

Kort oppsummert er alle fem baklengsmålene et resultat av store personlige feil. To-tre av målene kommer etter uakseptable feil som manglende evne til å omstille defensivt etter balltap, samt tellefeil på dødballer. Samtlige feil er det heldigvis mulig å gjøre noe med.

På den positive siden utmerket Eirik seg ved å legge gode dødballer hele kampen igjennom, og scorte fra cornermerket i andreomgang. I tillegg prøvde han skuddet i første omgang og skårte et noe billig mål, men like fullt et mål som kom fordi han tok sjansen på skudd fra spiss vinkel.
           Som en del av hospiteringen med 2002 ønsker vi i treukersperioden hvor Henrik Holm og Emil Lien er oppe å matche dem i kamp. I denne kampen fikk Emil Lien sjansen, han leverte varene på en god måte og fikk fortjent skryt under og etter kamp.

For gutta sin del bør kampen indikere at de grunnleggende kravene til arbeidsinnsats, kosentrasjon og vilje er viktige. For de minst rutinerte må forståelse av struktur på plass. For de eldste må evnen til å ta ansvar, spesielt for kommunikasjon, gjøres gjeldende i mye større grad.

I denne kampen er det heldigvis ikke de yngste sin skyld at vi sliter. Hele laget er ansvarlige, og det må samtlige av gutta ta lærdom av.

Generalsponsorer

Kontaktinfo

Lagleder: Gro Flagstad

Mail: grfl@online.no , mobil: 93 08 87 47

Hovedtrener: Igor Orlic

Mail: igor_orlic@yahoo.no , mobil: 94 26 31 60

Del på din Facebook-side

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer