Publisert: 12. april 2018 - Harald Renolen

Lag G16 2018

(Fotograf Hanne-Kjersti S. Iversen)

G16 vant en intens og spennende cupkamp mot Ullensaker/Kisa i går kveld! Etter en tung start, med 2 baklengsmål på 23 minutter, viste LFKs guttelag at de både har bra fotballferdigheter, god fysikk og høy arbeidsmoral! De kjempet seg til et solid overtak mot slutten av 1.omgang og ble belønnet med en utligning etter 31 min, da Emil Lien satte inn en keeperretur etter en god avslutning ved Anas Abdiqadir.
 

Etter pause fortsatte LFK presset for å få en utligning. Gutta skapte flere brukbare sjanser, og halveis ut i 2.omgang fikk Anas fyrt av et skudd som gikk via tverrligger og i mål!! Ull/Kisa forsvarte seg bra, og hadde også sine muligheter, men LFK var alt i alt det beste laget i siste halvdel! Da dommeren blåste av kampen etter full tid sto det 2-2 i målprotokollen

Ekstraomgangene (5 min x 2) ble relativt jevne, med noen halvsjanser til begge lag! Med uavgjort resultat ble det nødvendig med straffekonk for å kåre en vinner! LFK keeper Åmund Grimstad gjorde 3 gode redninger, samtidig som Filip Zioloko, Sondre Skogum og Halvor Rødølen Opsahl scorte på sine straffer! Dermed vant LFK G16 cupkampen 5-4 og sikret seg avansement til neste runde i Telenor Cup 2018 (NM G16)!! Da kan LFK møte lag som Vålerenga, Lillestrøm, Stabæk, Fredrikstad og Lyn! Fra Indre Østland fotballkrets er det bare Elverum og Gjøvik-Lyn som har kvalifisert seg for videre cup-spill! Brumunddal tapte 1-2 mot Rælingen og HamKam ble slått 0-6 av Skedsmo.

LFK web tok en prat med G16 trener Vegard Vikøren etter kampen. Han var blid som ei sol og hadde mye på hjertet!

Hvordan vil du oppsummere kampen?

- Første halvtimen er vi ikke «til stede» i kampen. Vi er for svake i presset, lar Ull/Kisa få store rom og spille i, har alt for lavt balltempo og presterer generelt langt under toppnivå. Det er derfor fullt fortjent at Ull/Kisa leder 2-0 etter 23 minutts spill. Etter halvtimen av 1. omgang er spilt, så hever vi oss betraktelig og tar skikkelig tak i kampen. Alt det vi var dårlige på første halvtimen, var vi plutselig gode på. Vi stresse Ull/Kisa til å gjøre feil, vinner ballen og angriper med tempo. Vi får en viktig redusering rett før pause, og tar med oss det gode spillet fra slutten av 1. omgang inn i 2. omgang. Vi styrer kampen og presser Ull/kisa første 30 av 2. omgang, og når Anas får satt ballen i mål via tverrligger så er det en fortjent utligning. Vi blir litt slitne på slutten og Ull/kisa tar mer over kampen og presser oss før full tid, men vi har god kontroll defensivt. Ekstraomgangene bølger veldig fram og tilbake og begge lag har sjanser og mulighet til å score og avgjøre kampen. I straffesparkkonkurransen er vi kaldest og Åmund varter opp med 3 kjemperedninger!

Hva er du mest fornøyd med?

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi klarer å komme tilbake etter den dårlige starten og 0-2 etter 20 minutt. Det er alltid vanskelig å snu fotballkamper, og særlig mot så gode lag som Ull/Kisa. All ære til gutta som aldri gir opp og som kriger seg tilbake i kampen. Dette er 2. gang i løpet av sesongen vi snur kampen etter å ha kommet under, og det er en ekstremt viktig egenskap å ha i et lag.

Hvem vil dere møte i neste runde?

- Det spiller ingen rolle, vi tar det laget vi får, og skal gi alt for å vinne kampen.

Hvordan har G16 ladet opp til sesongstart?

- Vi har trent godt siden slutten av november, selv om vi gjerne skulle hatt mer tid med fotball i desember/januar. Vi har trent mye alternativt de gangene banene har vært utilgjengelig på grunn av snø og kulde, og lagt et veldig godt grunnlag. Vi trener 5 ganger i uka, 4 fotballøkter og en basisøkt. Vi ser at vårt skadeforebyggende arbeid virkelig har vært en suksess, og har i dag helt skadefri tropp. Det er mange ivrige og utviklingsorienterte fotballspillere i troppen som jobber knallhardt for å utvikle seg, og det er hard konkurranse om plassene i førsteelleveren. Vi har allerede kvalifisert oss for spill i G16-elite, og nå er vi videre til 2. runde i NM. Fokuset på et G16-lag er alltid spillerutvikling, og resultatene i årets første 4 måneder er et resultat av spillernes målrettede trening. Vi i trenerteamet er veldig fornøyd med utviklingen til mange av spillerne og gleder oss til å jobbe videre med dem, resten av sesongen.

Vegard Vikøren avslutter praten med å takke et knippe trofaste supportere og samtidig reklamere litt for neste G16 kamp;

- Tusen takk til alle som tok turen til Stampa og støtta gutta i onsdagens kamp – dere er alle hjertelig velkommen tilbake på lørdag kl. 15:00, da vi spiller siste kvalifiseringskamp til elite – mot nabo Faaberg.

Se alle resultater fra Mellomrunder i Telenor Cup (NM G16) Øst-Norge her

Vi gratulerer G16 med seier og avansement i cupen, og ønsker laget lykke til i neste runde! 

 

Generalsponsorer

Bli kjent med trenerne i ungdomsavdelingen: Eirik Sørensen

Lillehammer Fotballklubb har for første gang eksterne hovedtrenere for alle trinn fra G12 og helt opp til A-laget. De neste ukene kommer vi til å presentere disse og si litt om bakgrunnen deres. Først ut er Eirik Sørensen, ny i klubben høsten 2018. Eirik er hovedtrener på G13, og bidrar også som ekstra ressurs på G16 Rekrutt.  Bildetekst: Eirik Sørensen avbildet på brakka, hvor han ofte er å se i timene før trening. 

Christoffer Brusnes forlenger ut 2019!

Lillehammer FK v/utviklingssjef Henrik Wangberg signerte i dag Christoffer Berntsen Brusnes for 2019-sesongen. Brusnes har vært en del av a-laget siden høsten 2017, men ble først spilleklar i 2018.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg