Publisert: 30. august 2016 - Justus Moe

LFK måtte holde unna i 87 minutter, pluss fire minutters tilleggstid, men det ble tre nye poeng etter seieren over Gjøvik/Lyn 2.

1.JPG

 TOMMEL OPP: Joakim Vatne ble matchvinner i sliteseieren over Gjøvik/Lyn 2 (Foto: Justus Moe)

 

LFK kom best i gang og fikk et hjørnespark allerede etter to minutter. Magnus Løndal, som var tilbake på banen etter skade, gikk ut for å ta det. Med utoverskru kommer ballen fra høyresiden og inn i feltet. Der stiger Joakim Vatne til værs og får pannebrasken på ballen. Gjøvik/Lyns keeper har såvidt noen fingre på den, men ikke nok til å holde den ute. 1-0 til hjemmelaget og det er kun spilt tre minutter.

Etter dette tok Gjøvik/Lyn over spillet. LFK falt lavt i banen og satset på overganger. Det skulle vise seg å være klokt, for mens Gjøvik/Lyn var mest opptatt av å trille ballen på tvers, fikk LFK flere gode muligheter på overganger. Som legenden Odd Iversen sa det en gang: "Det står itj nå mål på midtbana".

Ti minutter spilt og Magnus Løndal fosser fram fra sin indreløperposisjon. Fredrik Larsen ligger klar for å løpe ute på venstrekant. Ballen blir spilt litt i seneste laget. Larsen slår inn og LFK har flere klare i avslutningsposisjon inne i boksen, men dommeren har blåst av for offside.

13 minutter spilt. Sindre Tåseth og Karl Kristian Sevaldsen kombinerer fint på høyresiden. Tråseth får slått inn til Larsen som muligens er noe i ubalanse og setter ballen like utenfor målet.

Gjøvik/Lyn var så smått inne i LFKs 16-meter etter 15 minutter. Daniel Os, som bekledde midstopperposisjonene i Henrik Prestegårds fravær, klarer ikke å klarere ballen med en gang og det blir noen dramatiske sekunder, men LFK forsvaret får til slutt kontroll og beiner ballen ut. Publikum pustet lettet ut.

Første hjørnespark etter en halvtime

Det skulle gå en halvtime før Gjøvik/Lyn i det hele tatt fikk et hjørnespark, men det resulterte ikke i noen sjanse. Derimot går LFK rett i angrep på en ny overgang. Fine kombinasjoner mellom Selvaldsen og Larsen, men ballen går utenfor.

På tross av at andelen ballbestittelse i første omgang var omkring 70-30 i favør gjestene var det LFK som hadde hatt de helt klart største mulighetene.

LFK gikk hardere ut i andre omgang og andelen ballbesittelse utjevnet seg noe. Etter 68 minutter blir Fredrik Larsen byttet ut og inn kom Erik Sigtbakken som er tilbake fra skade og fikk sine første kampminutter denne høstsesongen.

Slakter-takling

70 minutter spilt og publikum holder pusten. Martin Chutko Bakke har akkurat levert en vanvittig tofotstakling kun en slakter-sønn verdig, men det ender heldigvis bare med gult kort og de 212 tilskuerne på tribunen kunne nok en gang puste lettet ut.

Det var først i den 78. spilleminutt at Gjøvik/Lyn 2 klarte å produsere det som kan betegnes som en farlig sjanse. De kommer seg rundt på venstre kant og får avsluttet og skuddet er bare centimetere utenfor målet til Tomas Varpestuen.

LFK gjør et nytt bytte i det 79. minutt. Prince, som har vært småskadet og ikke trent skikkelig denne uken kommer inn for Magnus Løndal og i det 87. minutt kommer Øivind Stø inn for Joakim Vatne.

Lars Lundgren Torgersen ble kåret til LFKs beste spiller, men flere navn ble nevnt som mulige kandidater. Even Balto gjorde sine saker bra på venstreback, Magnus Løndal var som alltid bra, selv i en muligens litt uvant indreløperrolle og Joakim Vatne ble både matchvinner og jaget utrettelig på topp gjennom hele kampen. 

Tre viktige poeng er i boks og nå er det bare å se framover mot neste hjemmekamp som er allerede på lørdag mot Trygg/Lade.

LES OGSÅ: Viktige kamper i vente for LFK

LES OGSÅ: Framgang for junior

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer