Publisert: 31. august 2018 - Harald Renolen

Kampreferat v/Henrik Wangberg

I Ørjan sitt sykdomsfravær ledet Rune Hagen troppene i dagens kamp, med keepertrener Bjørn og fysisk trener Hans som sine assistenter. Lillehammergutten Simen Smestad fikk sin debut fra start. Sveen inn igjen i troppen etter å ha stått over noen kamper. Utover dette kun Tråseth og Torgnesskar som ikke spiller fra forrige kamp.

God start på kampen
Lillehammer trykker til fra start i dagens kamp og tar umiddelbart føring i kampen. Utover en periode på fem minutter hvor Sander trykker til mellom det 5. og 11. spilleminutt er det Lillehammer som er det førende i laget i første omgang. Den første store sjansen er det Sander som kommer til etter 9 minutter. Spilleren som kommer alene med Varpestuen velger heldigvis for Lillehammer å skyte fremfor å spille på tvers, og Varp får avverget til corner. Etter 12 minutter noteres den første store LFK-sjansen da Løndal kommer igjennom fra sin kantposisjon og skyter rett over mål fra 11 meter.

Flott midtperiode i første omgang
Brusnes viser seg fra sin akrobatiske side når det er spilt 21 minutter og forsøker å saksesparke et innlegg fra Sveen inn i lengste. Skuddet ble reddet av keeper. I etterkant av dette blir dagens spiss Mads Peder Sveen spilt igjennom, men keeper kommer seg ut og får tak i ball. Midt i omgangen klemmer Simen Smestad til, forsøker seg på et skudd fra rundt 30 meter, som smyger seg gjennom forsvaret til Sander og finner en Roar som har fulgt med i timen. Roar skyter, og vi leder 1-0! Enten en fantastisk pasning eller et fryktelig skudd fra dagens debutant fra start, Simen Smestad. Han uttalte selv i pausen at det var en pasning, og vi får tro han på det. Trøkket vedvarer og LFK kommer til en rekke store sjanser frem til pause. Nærmest var Sveen som skjøt et frispark i tverrliggeren og Botten med en markkryper i lengste som keeper kom seg på.

Stillingen er 1-0 til pause, men det kunne, burde og skulle vært flere skåringer til LFK. Noe som har vært en gjenganger i hele år.

Et lag på banen i andre omgang

Lillehammer spiller rundt, gjennom og over Sander i hele andre omgang. Med et grunnspill som ofte starter bakfra finner de back/ving på kanten eller midtbanespiller/spiss rettvendt i mellomrom. De første ti minuttene av andreomgang er sjansestatistikken omtrent 10-1 i favør LFK.
Etter 57 minutter blir Løndal felt på vei alene igjennom, og får straffe. Løndal ekspederer straffen selv og skyter kontant til venstre for keeper. 2-0 er fortjent og etterlengtet for et lag som har slitt med effektiviteten i mange kamper i år.

Sander er på en og annen sjelden visitt i andre omgang, men får ikke til noe særlig på tross av at Lillehammer spiller åpent og eksponerer store rom. I det 87. minutt skårer Ibra fra 18 meter, etter å ha skjært inn i banen. Han ladet kanonen noen flere ganger til den siste halvtimen han var inne på banen, og kunne skårt 1-2 mål til.

Roar Amundsen kåret til bestemann i en kamp hvor kollektivet stod fram
Roar Amundsen ble kåret til dagens beste LFK-spiller. Likevel ble det bemerket fra juryen at prisen like gjerne kunne gått til midtbanespillerne Skjærvik eller Chutko, backene Brus/Smestad eller en av de andre spillerne på banen. En god kamp av laget, og av samtlige spillere på banen.

Dagens assistenttrener Bjørn Karusbakken sier følgende:
Stort sett har vi full kontroll hele kampen igjennom. Fra sidelinjen er det gøy å se spilleglede blant guttene. De tørr å holde på ball. Vi skyter tidvis keeperen til Sander god, men skaper fryktelig mange flotte sjanser. Guttene er storfornøyde og glade i garderoben mens vi prater nå. Dette er en flott prestasjon hvor spillerne gjør alt de kan og får til veldig mye. De unge spillerne presterer godt og fungerer fint sammen med de etablerte som også er svært gode i dag. Laget vårt så ut som et lag med stor L i dagens kamp, avslutter Karusbakken med et smil om munnen.

Kampfakta:
Lillehammer – Sander 3-0 (1-0)
26 min 1-0: Roar Amundsen (Simen Smestad)
57 min 2-0: Magnus Løndal (Straffe)
87 min 3-0: Ibrahim Nashaat

Lillehammer stilte med følgende lag:
Løndal – Sveen (Renolen, 69´) – Botten (Nashaat, 58´)
Skjærvik – Amundsen – Chutko Bakke (Fillingsnes, 87´)
Smestad – Razumovic – Innerdal – Brusnes
Varpestuen

 

 

Generalsponsorer

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Link til spillerpresentasjoner

Støtt oss gjennom strømavtalen din!

Visste du at Eidsiva Energi har lansert en strømavtale som heter «Lagspiller»? Det er en strømavtale som gir klubben du velger ekstra støtte hvert år uten at du trenger å foreta deg noe eller betale noe ekstra.

Protokoll fra årsmøtet 14.03.19

Årsmøtet ble gjennomført 14.mars, med nok kake til alle fremmøtte. Her er protokoll fra årsmøtet.  

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg