Publisert: 13. august 2018 - Harald Renolen

Kongsvinger 2 – Lillehammer FK 2-1 (0-0)

Gjemselund, mandag 13.08.18 kl 2000

Martin Chutko Bakke-1308-2018

Martin Chutko Bakke scorte LFKs reduseringsmål på Gjemselund (arkivfoto v/Justus Moe).

Kampreferat ved Henrik Wangberg

Kampfakta:

Scoringer:
54 min: 1-0
67 min: 2-0
75 min: 2-1 Chutko Bakke (Prince)

Kort: KIL 2: Tre gule kort

LFKs startellever:
Ringlund (Botten 60´) – Løndal – Torgnesskar (Nashaat ´60)
Chutko Bakke – Skjærvik – Amundsen (Prince ´73, Kvamme ´84)
Balto – Tråseth – Razumovic – Brusnes
Varpestuen

Før kamp:

Den nylig omskolerte stopperen Mads Peder Sveen måtte på grunn av at samboeren har termin i disse dager stå over kveldens oppgjør mot Kongsvinger. I hans fravær har Tråseth gått inn som stopper. Fra sist kamp mot Furnes finner også vi Brusnes istedenfor Tråseth på backen og Torgnesskar istedet for Ibrahim på høyrekant. Reservekeeper Stenseth fylte forøvrig 18 år idag!

Vinn eller forsvinn?
Før kampstart annonserte speaker at dette var en toppkamp og svært viktig for begge lag. Starten av kampen var preget av to lag som begge ville tilrive seg initiativet uten å være nevneverdig preget av nerver. De første minuttene presset LFK godt, og tvang frem mange feil dypt på KIL sin halvdel. Første store sjanse kom til KIL etter 6 minutter som upresset fikk skyte fra 25 meter. En Tomas Varpestuen i full strekk fikk klarert til corner. Etter dette var kampbildet et Kongsvinger som rulla opp med mange mann i etablert angrep, og Lillehammer som kontra godt og hadde en del store sjanser.

Heltent LFK etter pause
Første ti minuttene i andre omgang var preget av LFK-dominans og mest aggressivitet i press. Dessverre scorte KIL mot spillets gang etter 54 minutter. De kom seg lett igjennom på høyresiden, innlegget fant en umarkert KIL-spiller som enkelt kunne sette 1-0 fra ti meter. Lillehammer bruker noen minutter på å riste av seg sjokket og har flaks ved at det ikke umiddelbart blir 2-0. Etter å ha ristet av seg skåringen produserer LFK tre gigantiske sjanser, men en god KIL-keeper holder burent rent.

Markus Botten og Ibrahim Nashaat ble byttet inn for Ringlund og Torgnesskar etter 60 minutter. LFK produserer mer etter dette, men Kongsvinger setter dessverre inn 2-0 etter at et skudd forandrer retning i en LFK-spiller og daler over en utspilt Varpestuen.
Etter 73 minutter kommer Prince inn og forandrer kampbildet ganske raskt. Holder på ball, vinner dueller på topp og skaper uro i KILs bakre rekker. To minutter etter innhoppet vinner Prince ball i boks etter corner, ballen spretter til Chutko Bakke som enkelt setter 1-2, game on!

Siste kvarteret er det store sjanser begge veier. Botten holder på å utlikne til 2-2 etter et godt slått frispark av Ibrahim, men det vil seg dessverre ikke. Dommeren la til 5-6 minutter, uten at Lillehammer utlikner av den grunn.

Kvamme kom inn for Prince med fem minuter igjen av kampen grunnet en kjenning til skaden som har holdt Prince ute av spill i år.

2-1 til KIL 2 etter en spennende og jevn kamp. Kongsvinger var flinkest til å bygge opp og å holde på ball i laget, Lillehammer litt stressa i avgjørende situasjoner. Forholdsvis fortjent seier til et godt KIL 2-lag.

Ikke nok ro med ball, men flott og god innsats!
Assistenttrener Rune Hagen uttaler etter kamp at Lillehammer med fordel kunne hatt mer ro med ball, men at det ikke er noe å utsette på innsats og vilje i LFK:

- Alt i alt er vi ikke gode nok med ball, og skaper ikke nok på egenhånd. Vi lar oss stresse litt for ofte og presses til balltap fremfor å vende spillet for eksempel. En forholdsvis fortjent seier til Kongsvinger, sier a-lagets assistenttrener Rune Hagen.

Rune fortsetter og uttaler følgende:
- Vi ser at ved kompakt presspill klarer vi å kjempe dem ut av stilen. God start på begge omgangene hvor vi fighter og står opp. Uheldigvis kommer 1-0 mot spillets gang i andre omgang. Så tette kamper vinnes ofte av det laget som skårer først. Gutta kjemper bra, litt uheldige i avgjørende situasjoner.

Generalsponsorer

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Link til spillerpresentasjoner

Støtt oss gjennom strømavtalen din!

Visste du at Eidsiva Energi har lansert en strømavtale som heter «Lagspiller»? Det er en strømavtale som gir klubben du velger ekstra støtte hvert år uten at du trenger å foreta deg noe eller betale noe ekstra.

Protokoll fra årsmøtet 14.03.19

Årsmøtet ble gjennomført 14.mars, med nok kake til alle fremmøtte. Her er protokoll fra årsmøtet.  

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Støttespillere

Advokat Geir Berg