Publisert: 08. juni 2018 - Harald Renolen

Lillehammer tok fredag 8 juni turen til Follebu Stadion, som på tross av å være nyklipt ikke er en bane som innbyr til finspill og flyt i spill langs bakken. Det viktigste ble likevel med hjem, 3 poeng og 8 seiere på rad!

Kampreferat ved Henrik Wangberg

Et Lillehammer fulle av selvtillit har denne uken trent på gress for å forberede seg på et tøft og jevnt lokaloppgjør borte mot Follebu. Det syntes ettersom Lillehammer tok tak i kampen fra start. LFK rullet opp noen gode angrep, men kombinasjon av mangel på presisjon og et rufsete underlag gjorde at angrepene ikke ga uttellingen LFK ønsket. Frem til og med vannpausen midt i omgangen førte LFK kampen men slet litt med de avgjørende siste involveringene.

Dag og natt før og etter vannpausen
Det var Follebu som kom best ut av perioden etter vannpausen midt i første omgang. De hadde en klar kampplan som bestod i langballer i bakrom og luftstyrke på dødball. I tillegg ønsket de klart og tydelig å bryte opp kampen for å drepe tempoet så ofte som mulig. I kombinasjon med mye balltap sentralt i banen og lite flyt i spillet hadde Follebu en del halvfarlige dødballforsøk og kontringer. De følte seg også snytt for straffe da Fridtjof kom litt sent inn i en takling, men dommer mente Fridtjof var på ball.

Et lag på banen etter pausen
Andreomgang var knapt blåst i gang før LFK produserte to-tre gigantiske sjanser. Det satt også standarden for resten av omgangen.
Etter 53 minutter får LFK et frispark på høyresiden, som Ivan header inn i boksen fra bak i feltet. Etter mye klabb og babb roter Løndal ballen i mål, og LFK går fortjent opp i ledelsen! Dette etter en periode hvor LFK har presset Follebu ganske lavt i banen og rullet opp flere glitrende angrep.

I perioden mellom mål 1 og 2 har LFK stolpetreff og er alene med keeper to ganger. 0-2 kommer etter en kort corner på venstresiden som Chutko likesågodt curler i lengste. Dagens beste øyeblikk fra spilleren som ble kåret til Lillehammers beste av juryen på tribunen.

Resten av omgangen er en transportetappe hvor Lillehammer har mye ball, men er lite kliniske foran mål. Chutko burde skåret et til to mål til, Tråseth kunne skåret, Brusnes skulle ha skåret og Ringlund burde punktert kampen. Samlet sett burde LFK skårt 3-4 mål til.

Stø og Tråseth ble byttet inn for henholdsvis Torgnesskar og Brusnes etter 70 minutter. Prince ble byttet inn for Løndal, men måtte av etter 4 minutter på grunn av kjenning til skaden han har vært ute med og ble dermed erstattet av Riisøen.

Vi takker dommertrio og Follebu for en god kamp.

Mangler litt på effektivitet og stabilitet
Rune Hagen, assistenttrener på A-laget, savner effektivitet foran mål i dagens kamp.

- I de gode periodene våre i dag produserer vi mange gode sjanser og spiller god fotball, men vi er ikke effektive nok. Før pause var vi ujevne, men jeg hadde heller ikke følelsen av at Follebu kunne skape noen særlige farligheter for oss. Vi visste før kamp at de ønsker å flytte ballen kjapt frem og krige på andreballer, men de skapte lite på den måten. Etter pause reiser vi oss og tar tak i kampen, vi har vel 2-3 hundre prosents sjanser før det har gått 1 minutt? Fornøyd med seier, burde skårt flere, avslutter Rune Hagen.

Kampfakta:
Follebu – Lillehammer 0-2 (0-0)
Scoringer:
0-1 (53): Løndal (Razumovic)
0-2 (60): Chutko Bakke (Skjærvik)

LFKs startoppstilling:
Ringlund – Løndal (Prince ´78, Riisøen ´82) – Sveen
Chutko Bakke – Skjærvik – Torgnesskar (Stø ´70)
Balto – Andberg – Razumovic – Brusnes (Tråseth ´70)
Varpestuen

Gule kort LFK: Torgnesskar og Stø

8 seiere på rad og 8 gode grunner til å se på Lillehammer mot Faaberg, fredag 15. juni kl 19.30 på Stampesletta:

1: Tabellposisjonen og antall baklengs så langt i år
2: Antall LFK-skåringer i årets første lokaloppgjør i serien
3: Gjennomsnittlig antall skåringer i LFKs kamper i år
4: Antallet juniorspillere fra start mot Follebu
5: Antallet skåringer LFKs toppskårer Mads Peder Sveen har nettet i serien
6: Antall poeng som skiller mellom LFK og Faaberg fredag 8 juni (Faaberg har en kamp mindre spilt)
7: Antallet gule og røde kort så langt i seriespillet i år
8: Antallet juniorspillere som har spilt offisielle kamper i år

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer