Publisert: 01. juni 2018 - Harald Renolen

LFK sikret seg tre nye poeng i en tidvis god, og tidvis dårlig, fotballkamp mot Flisa.

Kampreferat ved Per Kolstad

Med Vetle Skjærvik som stødig dirigent på ankerplass på midtbanen malte LFK kverna Flisa i senk med tålmodig bearbeiding og tidvis presist pasningsspill ut på kant og i bakrom før hvilen. Gang på gang spilte de hvitkledde seg til store sjanser. Uten en meget opplagt sisteskanse i Flisa-målet kunne Ørjan Christiansens utvalgte ledet med tre mål før det var gått seks minutter.

Først i det 18. minuttet fikk 161 tilskuere høre nettsusen gjennom en litt irriterende summing av fotballinteressert mygg. Henning Torgnesskar dro seg nydelig igjennom på høyre kanten. I midten kom LFKs tankspiss Mads Peder Sveen. Treffet var alt annet enn klokkerent, men mål ble det.

2-0 før pause

Etter 34 minutter får vi et nytt flott løp på kanten. Denne gangen er det Martin Chutko Bakke som småpent skjærer ned til dødlinjen. Inne i feltet forsøker banens bestemann, Mads Peder Sveen på en Bale, men bommer. Rett bak dukker Henning Torgnesskar fram og scorer med hodet.

Etter pause stokker det seg mer for LFK. Flisa kommer mer med i kampen, uten at det blir spesielt farlig foran LFK målet. Etter 53 minutter drar Magnus Løndal av to Flisa-spillere før han trer ballen opp i høyre kryss: 3-0. Vegard Riisøen putter det siste målet. Tomas Varpestuen går nok en gang av banen med målet skinnende rent.

Parkerte bussen

Christoffer Brusnes har vært et frisk pust som løpsvillig back. Askergutten var fornøyd med tre poeng, men mener LFK burde pyntet mer på målforskjellen.

- Det er ikke helt enkelt når Flisa forsvarer seg fra 30 meter og inn?

- Nei, men vi er jo forberedt på at flere lag vi møter spiller slik. Derfor trener vi mye på det. VI må bli mer effektive på den siste 1/3 av bana, sier høyskolestudenten.

Nå venter to lokaloppgjør. Neste fredag møter LFK gamle LFK spillere i Follebu. Fredagen etter kommer Faaberg til Stampesletta med en tidligere LFK trener som coach. I potten ligger seks viktige poeng.

Fotball.no/Kampfakta LFK - Flisa

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

LFK setter fokus på mentale ferdigheter i fotball

På et overordnet nivå er ferdighetsbegrepet i fotball definert slik: Valg + utførelse = Fotballferdighet Den ferdigheten det er minst kunnskap og fokus på er psykologi i fotball. Derfor ble Peder Lysholm Daviknes, nyudannet idrettspsykolog med fordypning i fotball, invitert til Stampa torsdag 18. oktober. Han hadde først en workshop med juniorlaget, og hadde sammen med juniortrener Wangberg økt med G19. Deretter holdt han et foredrag for trenerforum den samme kvelden. (På bildet: Idrettspsykolog Peder Daviknes i innledningen av foredraget. Fotograf: Vegard Vikøren)

Trenerskifte i LFK

Lillehammer FK og Ørjan Christiansen er enige om at det ikke er grunnlag for et videre samarbeid og forlengelse av en avtale etter denne sesongen. Christiansen inngikk i 2017 en toårsavtale med klubben, og han har hatt en kombinasjonsstilling som A-lagstrener og sportssjef senior. Klubben understreker at partene skilles som venner. - Styret takker Christiansen for tiden i klubben, der A-laget inneværende sesong lenge var med i kampen om et opprykk. Styret håper å ha personen som overtar som hovedtrener på plass med det aller første, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer