Publisert: 06. mai 2018 - Harald Renolen

Kampfakta:
HamKam 2 – Lillehammer FK 0-1 (0-1)
Scoring: Vetle Skjærvik (Magnus Løndal) – 43 min
Gule kort: Ingen

Lillehammer stilte følgende lag fra start (fra venstre):
Ringlund, Løndal (Renolen, 90), Torgnesskar (Hagen, 74)
Stø, Skjærvik (Riisøen, 84), Chutko
Balto, Andberg, Razumovic, Brusnes
Varpestuen

Av Henrik Wangberg

To opprykksfavoritter før sesongstart
Både HamKam 2 og Lillehammer har før årets sesong blitt spådd helt oppe i toppen av serien. Lillehammer stilte i helblått for første gang i år, mot et HamKam som ble fratatt seier mot KIL2 på grunn av administrative feil, spilte uavgjort mot Sander (0-0) og som tapte (0-1) hjemme mot Trysil. Før dagens kamp stod Lillehammer med 6 poeng og 11-0 i målforskjell på to kamper.

Lillehammer startet best
Starten av kampen er en typisk stillingskrig som Lillehammer totalt sett kom best ut av. Lillehammer er tilstede i duellspillet og nekter HamKam rom. Utover i omgangen tar Lillehammer stadig tak i kampen og får tredd opp gjennom midten. Dagens HamKam-spiss, Johnny Budeson, skaper litt som oppspillspunkt, men blir stort sett godt pakket inn av Fridtjof og Ivan.

Skjærvik-raid forskjellen før pause
Etter et brudd på midtbanen får Vetle ballen og setter fart fremover i banen. Han timer en stikker gjennom til Løndal godt, fortsetter videre inn i boks og får kriget inn returball fra Løndal sin avslutning på keeper. En herlig krigerskåring – det er artig å se at lagets yngstemann står frem i en ellers jevn omgang.

HamKam styrer mest i andreomgang
Andreomgangen starter med et HamKam som går ut i et litt større tempo og spiller Lillehammer fryktelig lave. Heldigvis for Lillehammer må et par av spillerne fra A-troppen til HamKam ut etter 60 minutter, og Lillehammer kommer mer inn i kampen og får flyttet presset noe høyere.
Likevel har HamKam mye ball, uten å skape de store farlighetene.

Omgangens største sjanse er gjennombrudd ved Martin Chutko Bakke som blir spilt vakkert gjennom, men som alene med keeper dessverre plasserer ballen noen centimetere utenfor HamKams mål. Siste kvarteret av kampen byttes Sigurd Hagen, Vegard Riisøen og Mats Renolen inn. Sistnevnte, nok en juniorspiller fra egne rekker, får dermed sin offisielle debut på A-laget!

Solid og voksen gjennomføring!
Hovedtrener Ørjan Christiansen er imponert over jobben som ble lagt ned av spillerne i dagens kamp, og omtaler seieren som en lagseier.
- Dagens kamp var en flott test mot solid motstand. Det er en vanvittig innsats, men vi blir spilt litt for lave i andre omgang. Setter vi sjansen Martin får er kampen punktert. Totalt sett er jeg svært fornøyd med at spillerne tar på seg arbeidsbuksene, går i krigen og spiller i land seieren. Dette er svært viktig for resten av sesongen!

Martin Chutko Bakke dekket store rom i dag, og jobbet svært iherdig sammen med resten av laget. Spilleren med dagens største målsjanse sier følgende:
- Det var en slitekamp. Vi jobber hardt for hverandre og står opp, jeg er stolt over laget. I fjor slet vi mer med å spille i land slike seiere, så det er godt å se at vi har blitt litt mer voksne og utviklet oss.

Askers store sønn, høyreback Christoffer Brusnes, legger til at han er glad for seieren i likhet med Martin, men skulle ønske at laget hadde holdt litt mer på ballen i andre omgang.

Tabelltopp, smultring og Lillehammer-dominans på tribunene
Med russ, foreldre, trenere og administrativ ledelse -  i tillegg til de mest trofaste supporterne Lillehammer har - dominerte LFK på tribunen. Fra dagens kamp får bortefansen sammen med laget med seg et Lillehammer som topper tabellen, har null innslupne og i snitt skårer 4 mål i hver kamp. Det borger dermed for underholdning og en fartsfylt kamp når Lillehammer tar i mot Trysil fredag 11. mai kl 19 på Stampesletta. Ta turen da vel!

Tabell: 4.div. Avd.02

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Keeperutvikler til Lillehammer Fotballklubb

"LFK skal være en utviklingsklubb. Som ledd i dette skal vi bli en bedre keeperklubb, med økt fokus og kompetanse inn mot keeperne våre". Les mer om vår nye keeperutvikler.

Lillehammer FK og Faaberg Fotball går sammen for lokalfotballen!

Faaberg Fotball og Lillehammer Fotballklubb vedtok i sine styremøter 7. og 8. januar å gå inn for en samarbeidsmodell. I 2019 innebærer samarbeidet to felles juniorlag i G19-klassen. Fra 2020 er intensjonen samarbeid på flere fronter som følge av årets samarbeid.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer