Publisert: 24. september 2017 - Justus Moe

LFK måtte vinne mot Valdres for å ikke havne under nedrykkstreken og laget responderte på en glimrende måte. - Utrolig deilig, sier Fridtjof Andberg, som scoret sitt andre mål for sesongen da LFK, med fem juniorspillere fra start, slo Valdres 3-0.

Andberg mot Valdres 2017

 VISTE STYRKE: Fridtjof Andberg og resten av LFK viste styrke og vant 3-0 borte mot Valdres. (Foto: Petter Myrvold)

 Det var et topp motivert LFK-lag som entret banen på Blåbærmyra og det skulle ikke ta mer en fem minutter før det første målet var scoret. Henning Torgnesskar, som bekledde rollen som offensiv midtbane svært godt, tar med seg ballen oppover i banen. Han slår en glimrende, høy gjennombruddspasning til Prince som tar den med seg på et touch og setter den forbi Valdres-keeper Rafael Veloso. LFK fortsetter å presse og etter 15 minutter kunne Lars Lundgren Torgersen doblet ledelsen da et frispark blir slått inn i feltet og lagkapteinen stiger umarkert til værs, men headingen går rett på keeper.

Etter 18 minutter fosser Epsen Ringlund nedover siden, slik vi har sett mange ganger i år. Keeper kommer ut for å stoppe ham, men treffer mer mann enn ball og dommer Pål Berg fra Furnes peker på straffemerket. Prince sender keeper til høyre og ballen til venstre. Litt for langt til venstre, den går i stolpen og Follebu-guttens første og forhåpentligvis siste straffebom denne sesongen var et faktum.

Etter 23 minutter er Valdres farlig frempå. Et innlegg fra høyre treffer pannebrasken til Ola Adeyemo, men han klarer ikke å sette den innenfor stengene.

LFK gikk til pause med ledelse 1-0.

Rett etter hvilen får LFK frispark, rett utenfor sekstenmeteren på høyre side av banen. Innlegget treffer Lars Lundgren Torgersen, og da heades den i mål. 2-0 til Lillehammer.

Etter 65 minutter er det Fridjof Andberg som får æren av å sette spikeren i kista. Nok et frispark til LFK. Det slåes inn i feltet, der vinner Prince duellen og header inn foran mål, der står Andberg alene og elegant header over keeperen. 3-0 og en sikker, god og viktig seier til LFK. 

Fem juniorer  fra start

Kampen viser også at det gror godt i de yngre rekkene i Lillehammer Fotballklubb. Fridtjof Andberg, Even Balto, Øivind Stø, Espen Ringlund og Vetle Skjærvik er fremdeles juniorspillere. Alle fem startet lørdagens kamp for LFK. Alle fem har også vært viktige spillere i hele år og både Balto og Andberg har vært med a-laget i to sesonger allerede. Balto ble forøvrig kåret til årets unge spille i fjor, en tittel Fridtjof Andberg vant året før.

Målscorer Fridtjof Andberg var godt fornøyd etter kampen.

- Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi ofrer oss bra i duellspillet og har flere fine kombinasjoner høyt i banen. Vi scorer nok en gang mange mål og klarer samtidig å tette igjen bak, sier han.

- Det var utrolig deilig med seier igjen, og særlig nå som tabellsituasjonen er som den er. Alle er fornøyd med tre poeng, og det gir en ekstra god følelse i måten vi vinner på, sier 18-åringen som også er godt fornøyd med at han scoret mål igjen.

- Det er først og fremst en lettelse å score igjen. Nå kan ikke lagkamerater og venner kalle meg vaksinert foran målet lengre. Ihvertfall en liten stund, gliser målscoreren.

Seieren over Valdres viste seg å være uhyre viktig. Både Ready og Lokomotiv Oslo vant sine kamper og det er fremdeles meget tett og jevnt rett over nedrykkstreken. Kommende lørdag er det Ready som kommer på besøk til Stampesletta.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer