Publisert: 24. september 2017 - Justus Moe

LFK måtte vinne mot Valdres for å ikke havne under nedrykkstreken og laget responderte på en glimrende måte. - Utrolig deilig, sier Fridtjof Andberg, som scoret sitt andre mål for sesongen da LFK, med fem juniorspillere fra start, slo Valdres 3-0.

Andberg mot Valdres 2017

 VISTE STYRKE: Fridtjof Andberg og resten av LFK viste styrke og vant 3-0 borte mot Valdres. (Foto: Petter Myrvold)

 Det var et topp motivert LFK-lag som entret banen på Blåbærmyra og det skulle ikke ta mer en fem minutter før det første målet var scoret. Henning Torgnesskar, som bekledde rollen som offensiv midtbane svært godt, tar med seg ballen oppover i banen. Han slår en glimrende, høy gjennombruddspasning til Prince som tar den med seg på et touch og setter den forbi Valdres-keeper Rafael Veloso. LFK fortsetter å presse og etter 15 minutter kunne Lars Lundgren Torgersen doblet ledelsen da et frispark blir slått inn i feltet og lagkapteinen stiger umarkert til værs, men headingen går rett på keeper.

Etter 18 minutter fosser Epsen Ringlund nedover siden, slik vi har sett mange ganger i år. Keeper kommer ut for å stoppe ham, men treffer mer mann enn ball og dommer Pål Berg fra Furnes peker på straffemerket. Prince sender keeper til høyre og ballen til venstre. Litt for langt til venstre, den går i stolpen og Follebu-guttens første og forhåpentligvis siste straffebom denne sesongen var et faktum.

Etter 23 minutter er Valdres farlig frempå. Et innlegg fra høyre treffer pannebrasken til Ola Adeyemo, men han klarer ikke å sette den innenfor stengene.

LFK gikk til pause med ledelse 1-0.

Rett etter hvilen får LFK frispark, rett utenfor sekstenmeteren på høyre side av banen. Innlegget treffer Lars Lundgren Torgersen, og da heades den i mål. 2-0 til Lillehammer.

Etter 65 minutter er det Fridjof Andberg som får æren av å sette spikeren i kista. Nok et frispark til LFK. Det slåes inn i feltet, der vinner Prince duellen og header inn foran mål, der står Andberg alene og elegant header over keeperen. 3-0 og en sikker, god og viktig seier til LFK. 

Fem juniorer  fra start

Kampen viser også at det gror godt i de yngre rekkene i Lillehammer Fotballklubb. Fridtjof Andberg, Even Balto, Øivind Stø, Espen Ringlund og Vetle Skjærvik er fremdeles juniorspillere. Alle fem startet lørdagens kamp for LFK. Alle fem har også vært viktige spillere i hele år og både Balto og Andberg har vært med a-laget i to sesonger allerede. Balto ble forøvrig kåret til årets unge spille i fjor, en tittel Fridtjof Andberg vant året før.

Målscorer Fridtjof Andberg var godt fornøyd etter kampen.

- Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi ofrer oss bra i duellspillet og har flere fine kombinasjoner høyt i banen. Vi scorer nok en gang mange mål og klarer samtidig å tette igjen bak, sier han.

- Det var utrolig deilig med seier igjen, og særlig nå som tabellsituasjonen er som den er. Alle er fornøyd med tre poeng, og det gir en ekstra god følelse i måten vi vinner på, sier 18-åringen som også er godt fornøyd med at han scoret mål igjen.

- Det er først og fremst en lettelse å score igjen. Nå kan ikke lagkamerater og venner kalle meg vaksinert foran målet lengre. Ihvertfall en liten stund, gliser målscoreren.

Seieren over Valdres viste seg å være uhyre viktig. Både Ready og Lokomotiv Oslo vant sine kamper og det er fremdeles meget tett og jevnt rett over nedrykkstreken. Kommende lørdag er det Ready som kommer på besøk til Stampesletta.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

LFK og Roterud utvider avtale

Tonen er god, og samarbeidet ga mersmak! Lillehammer FK og Roterud IL Fotballgruppa har signert en forlenget avtale for 2019 som inneholder en rekke nye fellestiltak – til glede for begge klubbene!

Øker utviklingskompetansen i LFK

Helgen 16-18. november gikk startskuddet for NFF Spillerutvikling B i regi av NFF Indre Østland og NFF Akershus. Dette er første gang kurset avholdes i regi av disse kretsene, og det er en del av første runde noensinne på landsbasis. Blant 16 deltakerefinner vi trenerne Henrik Wangberg og Børge Toft som representerer Lillehammer Fotballklubb. Minstekravet for opptak på NFF Spillerutvikling B er bestått UEFA B-lisens.  (Fotograf: Eivind Sollie. Børge Toft og Henrik Wangberg er hhv nr. 2 og 3. i rad to fra venstre på bildet)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer