Publisert: 13. september 2017 - Justus Moe

A-lagets tre utenlandske signeringer har alle kommet seg ut i arbeid. En viktig bit er da på plass i en klubb der ingen kan leve av å kun spille fotball.

gutta i arbeid

PÅ JOBB: William i trucken hos Gausdal Bruvoll og Niklas foran tavlen på Smestad Ungdomsskole.

 

William mener det er både bra og viktig at man kan kombinere jobb og fotball i LFK.

- Jeg trives veldig godt, det er alltid mye å gjøre og det er trivelige kollegaer. Også passer arbeidstiden veldig godt til når vi har treninger, sier han.

- Å kombinere fotball og jobb passer meg meget bra. Man får inn noen rutiner, kommer seg opp om morgenen og legger seg tidlig på kvelden. Om man ikke hadde jobbet har man lett for å sove noen timer for mye, blir liggende på sofaen og se på serier eller spille FIFA. Det kan før til at formen blir dårligere og man mister rutiner som å sove og spise riktig. Når du har en jobb så har du gode rutiner som du alltid følger og kroppen aktiviseres på en god måte, sier William.

Niklas trives også godt i jobben sin.

- Jeg trives veldig godt. Jeg har jobbet med noe av det samme i Sverige også, sier han.

Jobben fikk han etter et tips fra trener Ørjan Christiansen.

- Han fikk vite at de søkte etter folk, så han tipset meg og sendte nummeret mitt til rektor, sier Niklas.

Foreløpig har ikke klassen fått helt fotballdilla selv om LFKs midtstopper er i klasserommet.

- De er ikke så interesserte, jeg prøvde å spille litt med dem i et friminutt, men da fikk jeg ikke engang være med, gliser svensken.

- Lærerne er faktisk mer nysgjerrige, smiler han.

Bilde 13.09.2017 17.39.28 I STIGEN: Ivan i full sving på jobb.

Styremedlem med ansvar for sport, Jostein Kleiven, understreker viktigheten av at spillere som kommer til klubben får seg arbeid utenom fotballen.

- LFK forsøker å bygge opp en stamme av egne spillere for vårt a-lag, men innser at vi er avhengig av spillere utenfra for at vi skal kunne utvikle oss videre som klubb på et høyere nivå. Disse spillerne har vi ingen mulighet for å holde på hvis vi ikke klarer å bidra til at de går på skole eller at vi får de ut i arbeid. Klubben har per dags dato ikke økonomi til store spillerlønninger og det er heller ikke ønskelig eller noen policy vi kan stå bak på det nivået vi er i dag. Vi må ta et steg av gangen. De spillerne som er inne i klubben nå ønsker å jobbe og/eller studere, samtidig med at de vil bruke all sin fritid på fotball og det er veldig bra for klubben, forteller Kleiven.

Å skaffe arbeid til spillere er ikke alltid en enkel jobb, men LFK har fått god hjelp.

- Vi er så heldige å ha gode samarbeidspartnere og kjente personer i næringslivet som hjelper oss med å formidle kontakter. I tillegg har Adecco vært veldig behjelpelige med å skaffe flere av spillerne større og mindre oppdrag. Vi håper at flere av de vil gi permanente jobber. Vi er helt avhengige av å ha gode kontakter i nærområdet for å kunne ta klubben et hakk videre på det sportslige området, sier Kleiven.

Høgskolen i Innlandet er også en viktig arena for LFK, flere av spillerne på årets a-lag studerer der til daglig.

- HINN er viktig for oss med tanke på videre utdanning for egne spillere og ikke minst som rekrutteringsarena for spillere og trenere til yngres lag, avslutter Kleiven.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

LFK samler klubben oftere

To nye klubbarrangementer, rettet mot barn og unge, ser dagens lys i 2018. Huk allerede nå av lørdagene 21. april og 11. august. Her blir det lek, aktiviteter og mye moro!

Spis på Egon, og støtt klubben!

I dag skrev Egon og LFK under på videre samarbeid, der en del av avtalen tilsier at klubben får 10% kickback av det som blir bespist. Det vil si at du som medlem ( du må oppgi avtalenavn) kan be personalet om trykke på LFK knappen på kassa ved betaling. Da går 10% av summen automatisk til Lillehammer Fotballklubb. Egon er i tillegg med som støttespiller i klubben. Vi håper dere benytter dere av avtalen.   Daglig leder Mona Godø og assisterende daglig leder, Magnus Jørgestuen utenfor Egon Lillehammer. Foto: Kristin Roset

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer