Publisert: 12. august 2017 - Justus Moe

Det gikk ikke LFKs veg i regnværet på Nytrømoen. På tross av ledelse 1-0 til pause snudde kampen i andre omgang og Tynset vant 2-1.

DSC 7851

 SCORING: William Ankarhake scoret LFKs mål mot Tynset. (Foto: Justus Moe)

 

Fra start stilte LFK med Tomas Varpestuen i mål, Øivind Stø og Sindre Tråseth på hver sin back og Ivan Razumovic og Niklas Wenderyd som midtstoppere. Sentralt på midten spilte Vetle Skjærvik med Martin Chutko Bakke og Fridjof Andberg som indreløpere. Espen Ringlund og William Ankarhake på kantene og Prince på topp.

LFK hadde mye ball i starten og jobbet tålmodig med spillvendinger og forsøkte å etablere gode angrep. Etter 15 minutter får de også lønn for arbeidet. Ballen kommer opp langs venstresiden og Prince får den foran mål. Han sender den videre ut til høyre, der klinker William Ankarhake til med en kjempeavslutning og ballen suser i nettet. 1-0 til LFK.

Det ble også resultatet til pause. Etter hvilen var hjemmelaget best og de fikk flyttet opp laget og trøkket til i duellene. Etter 60 minutter kommer utligningen ved Brede Moen og kvarteret etterpå kunne de 160 tilskuerne se at Torgeir Nybø scorer vinnermålet for Tynset.

LFKs målscorer William Ankarhake var naturlig nok skuffet etter kampen.

- Vi starter kampen bra og har en del fine kombinasjoner. Vi er bra i etablert angrep, har mange fine spillvendinger og er til og med farlige på kontringer. Vi bruker hele banens bredde og kommer rundt på kant en rekke ganger. Vi kontrollerer kampen fram til vi scorer 1-0. Etter det faller vi av ganske mye. Tynset flytter opp laget og vi faller ned og virker trøtte. I den andre omgangen vinner Tynset kampen fordi de vil mer enn oss. De går i, og vinner alle duellene og tar vare på dødballene sine. Vi kommer rett og slett ikke opp på nivået i denne kampen, sier svensken som har vist en real formstigning etter at han kom til LFK.

- Min egen form er helt klart stigende, smiler han.

Minner om Celtic Park

- Jeg har trent hardt i sommerferien og det viste seg også på beep-testen etter ferien da jeg fikk best resultat av alle. Jeg hadde assist i den forrige kampen og scoret i dag. Det er alltid kult å bidra med poeng til laget etter en litt halvkjip vårsesong med skader og posisjonsbytter, så jeg håper jeg kommer igang skikkelig nå i høst. Alt handler om hardt arbeid og jeg kommer til å trene ekstra mye og prøve å få hjem så mange poeng som mulig til Lillehammer. Jeg vet at denne klubben betyr veldig mye for veldig mange, inkludert meg. Det gir meg ekstra motivasjon til å holde formen oppe, sier han.

Kampen på Nytrømoen var årets første kamp på naturgress, og kombinert med regnværet ga det William en følelse av å være tilbake i Skottland.

- Det kjentes nesten som å være tilbake på Celtic Park igjen. Naturgress, regnvær og tøft fysisk spill, gliser han.

- Nå holdt kanskje ikke Tynset-fansen samme nivå som Celtic-fansen, men banen var i alle fall ganske lik. Den var helt strålende, bra lengde på gresset og ikke så mange groper og tuer, så det er ingen unnskyldninig for resultatet i dag. Gressbanen var av toppklasse. Det er ikke så ofte lenger at man spiller på slike gressmatter så det var ganske kult og er alltid en god følelse, avslutter den sympatiske svensken.

Neste utfordring for LFK nå er hjemme mot Raufoss 2 neste mandag.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Strandtorget med videre som Generalsponsor

–Vi ønsker å være en del av Lillehammer samfunnet, og fotballen er sentral med alle sine medlemmer, sier Strandtorgets senterleder Erik Skjellerud. Han har akkurat signert videre kontrakt med LFK, og smiler. Det er ingen tvil om at senterlederen er opptatt og ikke minst engasjert i fotballen, både som trener og pappa til to fotballgutter på 12 og 16. –Jeg er glad i idrett generelt, men fotballen er mitt hjertebarn, sier han.

Lillehammer Cup 2018

Fredag 19.januar sparkes Norges største innendørsturnering i fotball i gang. I samarbeid med LKFK arrangerer LFK cup nr.21 i rekken. Tilsammen 276 lag er påmeldt til årets turnering. Lillehammer FK stiller med 30 lag i 4 forskjellige årsklasser (G12, G14, G16 og G19) På bildet: LFK G19-1 mot Faaberg i en av mange spennende kamper under Lillehammer Cup 2017. Foto: Anders Espe, GD.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer