Publisert: 01. august 2017 - Justus Moe

Torsdag var LFKs A-lag i gang igjen etter sommerfeiren og først på programmet sto intesive tester i samarbeid med Hans Noet og Aktivklinikken.

28-29 2.JPG

AKTIVKLINIKKEN: Hans Noet og Aktivklinikken spiller på lag med LFK og bidrar blant annet med skadeforebygging, fysioterapi og fysisk trening. (Foto: Justus Moe)

 

Etter en fotballøkt torsdag beveget spillerne seg innendørs fredag, for å høre foredrag og litt faglig påfyll fra Aktivklinikkens Hans Noet, så sto testene for tur. Første test ut var "Multidirectional Soccer Agility". Som det ligger i navnet dreier det seg om hurtighet i fotballbevegelsene, sideveis/framover/bakover. Etter denne testen stod ”Illinois Agility” for tur. En test som går enda mer i dybden på smidighet/bevegelighet samtidig som den også dreier seg om hurtighet.

Lørdag morgen måtte pumpa virkelig til verks i ”YoYo Endurance”. En test på aerob kapasitet, og som sier noe om den enkeltes O2 opptak. Selv om dette er en test som etter Hans Noets tanker ikke er spesielt relevant for fotballspillere, er den allikevel nyttig med tanke på å ha en best mulig dataplattform per spiller som utgangspunkt.

Testingen for denne gang ble avsluttet tirsdag, med ”YoYo IR2”. En svært relevant og nyttig test som er anaerob, og som i stor grad dreier seg om å hente seg inn etter høyhastighets løp på relativ kort avstand, det vil si statistisk den avstanden det finnes flest maksløp av i fotball.

Viktig samarbeid

Hovedtrener Ørjan Christiansen er strålende fornøyd med at LFK og Aktivklinikken har dette samarbeidet så man får gjennomført denne kartleggingen.

- Først og fremst er vi ekstremt glade for å ha dette samarbeidet med Aktivklinikken, og ikke minst ha tilgang på den kompetansen som Hans besitter innenfor både fysisk trening og spesielt fotballhurtighet. Hans har i tillegg erfaring fra toppfotball, og dette området er, og skal bli et konkurransefortrinn for oss fremover, sier han.

Christiansen er også greit fornøyd med spillernes prestasjoner.

- Selve testene viser bra resultater på de aller fleste, og viser at vi er på rett vei. Gruppa som helhet ligger bra an i forhold til nivået vi er på nå, men vi gjør jo naturligvis dette for å vite hvor skoen trykker og hva som skal til for å komme på et høyere nivå og at dette nettopp skal være et fortrinn mot våre konkurrenter. Det kommer til å kreve tid selvsagt, og det aller viktigste er at vi nå sammen med Hans legger et gjennomtenkt løp på hvordan vi har tenkt å utvikle dette gjennom fotballtreninger. Det skal være relevant og det skal være så overhode spesifikt som mulig. Samtidig skal vi flette det inn i et allerede solid treningsopplegg, så vi må være nøye i prioriteringene våre, sier treneren.

- Uansett har vi nå et faktagrunnlag, og med Hans sin kompetanse med på laget er jeg sikker på at vi skal finne en formel som til syvende og sist gjør at vi utvikler enkeltspillernes fysikk. Sammen med fokus på det fotballfaglige vil resultatet bli et bedre fotballag. Det ligger noen behov og krav der med tanke på hvordan vi ønsker å spille å fremstå, og det er det vi ønsker å utvikle oss mot. Rollekravene er derav viktige også når det går på fysikk, og her har vi masse å hente, smiler Sogndølen.

- Nå har vi et flott utgangspunkt å ta med oss fremover, så blir det re-testing rett etter sesong og da er vi igang med et solid løp også på dette området, avslutter Christiansen.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Keeperutvikler til Lillehammer Fotballklubb

"LFK skal være en utviklingsklubb. Som ledd i dette skal vi bli en bedre keeperklubb, med økt fokus og kompetanse inn mot keeperne våre". Les mer om vår nye keeperutvikler.

Lillehammer FK og Faaberg Fotball går sammen for lokalfotballen!

Faaberg Fotball og Lillehammer Fotballklubb vedtok i sine styremøter 7. og 8. januar å gå inn for en samarbeidsmodell. I 2019 innebærer samarbeidet to felles juniorlag i G19-klassen. Fra 2020 er intensjonen samarbeid på flere fronter som følge av årets samarbeid.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer