Publisert: 01. august 2017 - Justus Moe

Torsdag var LFKs A-lag i gang igjen etter sommerfeiren og først på programmet sto intesive tester i samarbeid med Hans Noet og Aktivklinikken.

28-29 2.JPG

AKTIVKLINIKKEN: Hans Noet og Aktivklinikken spiller på lag med LFK og bidrar blant annet med skadeforebygging, fysioterapi og fysisk trening. (Foto: Justus Moe)

 

Etter en fotballøkt torsdag beveget spillerne seg innendørs fredag, for å høre foredrag og litt faglig påfyll fra Aktivklinikkens Hans Noet, så sto testene for tur. Første test ut var "Multidirectional Soccer Agility". Som det ligger i navnet dreier det seg om hurtighet i fotballbevegelsene, sideveis/framover/bakover. Etter denne testen stod ”Illinois Agility” for tur. En test som går enda mer i dybden på smidighet/bevegelighet samtidig som den også dreier seg om hurtighet.

Lørdag morgen måtte pumpa virkelig til verks i ”YoYo Endurance”. En test på aerob kapasitet, og som sier noe om den enkeltes O2 opptak. Selv om dette er en test som etter Hans Noets tanker ikke er spesielt relevant for fotballspillere, er den allikevel nyttig med tanke på å ha en best mulig dataplattform per spiller som utgangspunkt.

Testingen for denne gang ble avsluttet tirsdag, med ”YoYo IR2”. En svært relevant og nyttig test som er anaerob, og som i stor grad dreier seg om å hente seg inn etter høyhastighets løp på relativ kort avstand, det vil si statistisk den avstanden det finnes flest maksløp av i fotball.

Viktig samarbeid

Hovedtrener Ørjan Christiansen er strålende fornøyd med at LFK og Aktivklinikken har dette samarbeidet så man får gjennomført denne kartleggingen.

- Først og fremst er vi ekstremt glade for å ha dette samarbeidet med Aktivklinikken, og ikke minst ha tilgang på den kompetansen som Hans besitter innenfor både fysisk trening og spesielt fotballhurtighet. Hans har i tillegg erfaring fra toppfotball, og dette området er, og skal bli et konkurransefortrinn for oss fremover, sier han.

Christiansen er også greit fornøyd med spillernes prestasjoner.

- Selve testene viser bra resultater på de aller fleste, og viser at vi er på rett vei. Gruppa som helhet ligger bra an i forhold til nivået vi er på nå, men vi gjør jo naturligvis dette for å vite hvor skoen trykker og hva som skal til for å komme på et høyere nivå og at dette nettopp skal være et fortrinn mot våre konkurrenter. Det kommer til å kreve tid selvsagt, og det aller viktigste er at vi nå sammen med Hans legger et gjennomtenkt løp på hvordan vi har tenkt å utvikle dette gjennom fotballtreninger. Det skal være relevant og det skal være så overhode spesifikt som mulig. Samtidig skal vi flette det inn i et allerede solid treningsopplegg, så vi må være nøye i prioriteringene våre, sier treneren.

- Uansett har vi nå et faktagrunnlag, og med Hans sin kompetanse med på laget er jeg sikker på at vi skal finne en formel som til syvende og sist gjør at vi utvikler enkeltspillernes fysikk. Sammen med fokus på det fotballfaglige vil resultatet bli et bedre fotballag. Det ligger noen behov og krav der med tanke på hvordan vi ønsker å spille å fremstå, og det er det vi ønsker å utvikle oss mot. Rollekravene er derav viktige også når det går på fysikk, og her har vi masse å hente, smiler Sogndølen.

- Nå har vi et flott utgangspunkt å ta med oss fremover, så blir det re-testing rett etter sesong og da er vi igang med et solid løp også på dette området, avslutter Christiansen.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer