Publisert: 16. juli 2017 - Justus Moe

LFKs a-lag forbereder seg til siste kamp før sommerferien, mens klubbens juniorlag gjør siste finpuss før de reiser til Gothia-cup.

martin chutko simen smestad.JPG

INTERN-KAMP: Martin Chutko Bakke prøver å sette inn en takling på juniorlagets Simen Smestad. (Foto: Justus Moe)

- Det er viktig at vi tar dette alvorlig og går inn i dette som om det er en vanlig kamp, formante lagkaptein Lars Lundgren Torgersen til sine lagkamerater før avspark i internkampen. 

Internkampen ga a-lagstrener Ørjan Christiansen mulighet til å finpusse lag og formasjon før søndagens bortekamp mot Frigg. Frigg som slo LFK i årets første seriekamp, 3-1, hjemme på Stampesletta. Nå går turen til Oslo og Tørteberg Kunsgress. LFK hadde en god kamp sist da de slo Flisa hele 5-0 hjemme og debutant Espen Ringlund ble banens beste spiller. Frigg på sin side slo Gjøvik-Lyn 3-0 hjemme.

Frigg er det lavest plasserte laget i avdelingens "tet-gruppe". De ligger på femteplass med 22 poeng etter at de har tatt syv seiere, spilt en uavgjort og tapt fem kamper i årets serie. LFK kjempet seg opp til en åttendeplass med sine 15 poeng og ligger nå midt i en gruppe med lag som har fra 13 til 16 poeng, noe som nok en gang understreker hvor jevn denne avdelingen er. 

Fra sesongens åpningskamp husker vi godt hvor jevn kampen egentlig var, på tross av 3-1 til gjestene. LFK kom best i gang, men slapp inn to mål, omdiskuterte sådan, grunnet både egen udyktighet og muligens noen dommeravgjørelser som ikke gikk helt som de burde. LFK var ikke giftige nok når sjansene bød seg, noen som har vært en tendens denne sesongen, på tross av at Prince har scoret 12 mål og var lenge avdelingens toppscorer. Det endret seg da Stabæk 2-spiller Sebastian Pedersen scoret åtte mål på tre dager, mot Redalen (6-0 til Stabæk 2) og mot Flisa (9-0 til Stabæk 2) og inntok toppscorer-tronen med sine 14 mål.

LFK får tilbake viktige spillere som Lars Lundgren Torgersen, Martin Chutko Bakke og Belmin Logo til Frigg-kampen. William Ankarhake, Vetle Skjærvik og Henning Torgnesskar må stå over grunnet skade og Sindre Tråseth pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Flisa og må sone karantene denne runden.

Mens a-laget reiser til Oslo tar junior-laget turen til Sverige og Gothia Cup der de mandag spiller sin første kamp, det blir sør-afrikansk motstand når Pretorias universitetslag står på motsatt banehalvdel. Forøvrig gamlelaget til tidligere Viking- og Kongsvinger-spiller Mame Niang.

Tirsdag møter de Skövde, før gruppespillet avsluttes ondag mot tyske FC Este.

Og intern-kampen på Stampesletta? Den endte 2-0 til a-laget etter scoringer av Sverre Valset og Peder Bye Foss. Det kunne stått 3-0, da Lars Lundgren Torgersen tidlig hadde en ball i nettet, men a-lagskapteinen var ærlig og innrømte at han var offside-plassert.

Kampen mot Frigg starter klokka 18.00 på søndag.

 

Christiansen instruerer.JPG

INSTRUKSJONER: Hovedtrener Ørjan Christiansen gir sine instruksjoner foran internkampen mot juniorlaget. (Foto: Justus Moe)

 

 

 

 

 

 

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer