Publisert: 09. juli 2017 - Justus Moe

Måltavla viste til slutt 5-0 til LFK i en kamp hjemmelaget dominerte stort. Størst av de alle på Stampesletta søndag var debutant Espen Ringlund.DSC_7648.JPG

 

BB: Velfortjent ble dagens debutant Espen Ringlund kåret til banens beste spiller i  5-0 seieren over Flisa søndag. (Foto: Justus Moe)

 

En time før avspark viste det seg at William Ankarhake, som i utgangspunktet skulle starte kampen, måtte kaste inn håndkleet grunnet strekk i lysken. Da var det duket for 17 år gamle Espen Ringlund og han lot ikke sjansen gå fra seg i debutkampen.

Allerede fra start viste han at han har en fart som gjør at kallenavnet "Bippe Stankelbein" eventuelt "Biip Biip" kommer til å bli sittende. Han løp fra Flisas høyreback så mange ganger at han, etter å først ha fått ett gult kort for å sparke ned Ringlund og nesten pådratt seg sitt andre etter en ny nedsparking ble nødt til å bytte side. Flisa hadde i grunn ingen andre valgmuligheter da de på grunn av skader og annet fravær var nødt til å møte opp på Lillehammer med kun tolv mann i troppen.

På LFKs første mål er det Ringlund som blir taklet bakfra inne i straffefeltet og dommer Marius Bye peker på straffemerket til store protester fra Flisa-leieren. Toppscorer i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, Prince Ntambwe Kabeya, gjør ingen feil og setter inn 1-0 etter 38 minutter.

2-0 kommer etter 41 minutter. Øivind Stø slår inn fra venstre, på bakerste stolpe står ingen ringere enn tidligere Flisa-storscorer Peder Bye Foss og setter ballen enkelt i mål.

Det ble også resultatet til pause. Det tok litt tid for LFK å komme i gang i kampen og Flisa hadde noen gode muligheter tidlig i kampen. Etterhvert begynte spillet å sitte for LFK og mens Flisa-spillerne ble mer og mer tomme for energi, steg LFK-energien tilsvarende. 

Den andre omgangen startet også med press fra gjestene, men det skulle ikke var lenge før LFK tok tak i kampen igjen. Etter 56 minutter er Prince nære på å score når han avslutter fra kort hold, men keeper er på den.

3-0 kom på årets første scoring etter corner. Stian Nyhus slår inn og til værs stiger Fridtjof Anberg som setter sitt første for sesongen. 4-0 er det Prince som setter da han plutselig får stå alene foran mål etter litt klabb og babb etter en corner. Da var det spilt 79 minutter og man kunne kjenne på tryggheten om at dette kom til å bli tre poeng.

Trener Ørjan Christiansen gjør et par bytter og legger om formasjonen til 4-4-2 og dytter Espen Ringlund opp på topp for at han skal true mer av Flisas bakrom som etterhvert begynte å bli ganske stort.

5-0 var det Peder Bye Foss som fikk æren av å sette. LFK får et frispark på egen halvdel. Fredrik Bentdal oppfatter at Bye Foss er på full fart inn i Flisas bakrom og ballen er presis. Alene med keeper gjør han ingen feil og setter sitt andre mål for dagen.

Seieren gjorde at LFK fikk et godt byks oppover på tabellen og ligger nå på syvendeplass. Etter kampen var det ingen tvil om at dagens mann var debutant Espen Ringlund.

- Følelsen er jo utrolig deilig, og jeg sitter med en følelse at jeg fikk vist meg fra mitt beste, noe som er utrolig godt, sier en veldig glad debutant etter kampen. Han innrømmer at han var nervøs før laguttaket, og han trodde jo som nevnt at han skulle starte dagens kamp på benken.

- Da vi satt i garderoben og kontrabeskjeden kom så ble jeg både gira og glad, nervene gikk bort og jeg følte meg klar for å spille, sier han.

- Kampen startet bra med noen enkle involveringer og defensivt arbeid noe som var godt å starte med. Så fikk jeg gjort det jeg er god på, én mot én-situasjoner, flere ganger. Da fikk jeg selvtillit. Etter det tok jeg det mer rolig og prøvde å ikke gjøre feil, forteller 17-åringen om debuten.

- Første omgang var meget god. Jeg var utrolig sliten i andre omgang og fokuserte på å ikke gjøre feil, noe som gikk greit. Jeg ble litt mindre involvert offensivt, men følte jeg var god defensivt. Så sett under ett er jeg meget fornøyd med kampen, sier lynvingen.

Neste utfording for LFK er Frigg borte, førskommende søndag. Den må Sindre Tråseth stå over grunnet tre gule kort.

PS: Det var også en annen debutant for LFK i dag, om noe i andre enden av aldersskalaen. Assistenttrener Rune Roman Hagen (42), med over 200 kamper i norsk toppfotball, ble byttet inn de siste fire minuttene.

LFKs lag:

Bilde 09.07.2017, 17.55.46.jpg

GULE KORT:

75 min: Sindre Tråseth

BYTTER:

80 min: Even Balto for Prince

80 min: Fredrik Bentdal for Øivind Stø

80 min: Lars Bjørnsgaard for Sindre Tråseth

86 min: Rune Roman Hagen for Sverre Valset

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer