Publisert: 09. juli 2017 - Justus Moe

Måltavla viste til slutt 5-0 til LFK i en kamp hjemmelaget dominerte stort. Størst av de alle på Stampesletta søndag var debutant Espen Ringlund.DSC_7648.JPG

 

BB: Velfortjent ble dagens debutant Espen Ringlund kåret til banens beste spiller i  5-0 seieren over Flisa søndag. (Foto: Justus Moe)

 

En time før avspark viste det seg at William Ankarhake, som i utgangspunktet skulle starte kampen, måtte kaste inn håndkleet grunnet strekk i lysken. Da var det duket for 17 år gamle Espen Ringlund og han lot ikke sjansen gå fra seg i debutkampen.

Allerede fra start viste han at han har en fart som gjør at kallenavnet "Bippe Stankelbein" eventuelt "Biip Biip" kommer til å bli sittende. Han løp fra Flisas høyreback så mange ganger at han, etter å først ha fått ett gult kort for å sparke ned Ringlund og nesten pådratt seg sitt andre etter en ny nedsparking ble nødt til å bytte side. Flisa hadde i grunn ingen andre valgmuligheter da de på grunn av skader og annet fravær var nødt til å møte opp på Lillehammer med kun tolv mann i troppen.

På LFKs første mål er det Ringlund som blir taklet bakfra inne i straffefeltet og dommer Marius Bye peker på straffemerket til store protester fra Flisa-leieren. Toppscorer i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, Prince Ntambwe Kabeya, gjør ingen feil og setter inn 1-0 etter 38 minutter.

2-0 kommer etter 41 minutter. Øivind Stø slår inn fra venstre, på bakerste stolpe står ingen ringere enn tidligere Flisa-storscorer Peder Bye Foss og setter ballen enkelt i mål.

Det ble også resultatet til pause. Det tok litt tid for LFK å komme i gang i kampen og Flisa hadde noen gode muligheter tidlig i kampen. Etterhvert begynte spillet å sitte for LFK og mens Flisa-spillerne ble mer og mer tomme for energi, steg LFK-energien tilsvarende. 

Den andre omgangen startet også med press fra gjestene, men det skulle ikke var lenge før LFK tok tak i kampen igjen. Etter 56 minutter er Prince nære på å score når han avslutter fra kort hold, men keeper er på den.

3-0 kom på årets første scoring etter corner. Stian Nyhus slår inn og til værs stiger Fridtjof Anberg som setter sitt første for sesongen. 4-0 er det Prince som setter da han plutselig får stå alene foran mål etter litt klabb og babb etter en corner. Da var det spilt 79 minutter og man kunne kjenne på tryggheten om at dette kom til å bli tre poeng.

Trener Ørjan Christiansen gjør et par bytter og legger om formasjonen til 4-4-2 og dytter Espen Ringlund opp på topp for at han skal true mer av Flisas bakrom som etterhvert begynte å bli ganske stort.

5-0 var det Peder Bye Foss som fikk æren av å sette. LFK får et frispark på egen halvdel. Fredrik Bentdal oppfatter at Bye Foss er på full fart inn i Flisas bakrom og ballen er presis. Alene med keeper gjør han ingen feil og setter sitt andre mål for dagen.

Seieren gjorde at LFK fikk et godt byks oppover på tabellen og ligger nå på syvendeplass. Etter kampen var det ingen tvil om at dagens mann var debutant Espen Ringlund.

- Følelsen er jo utrolig deilig, og jeg sitter med en følelse at jeg fikk vist meg fra mitt beste, noe som er utrolig godt, sier en veldig glad debutant etter kampen. Han innrømmer at han var nervøs før laguttaket, og han trodde jo som nevnt at han skulle starte dagens kamp på benken.

- Da vi satt i garderoben og kontrabeskjeden kom så ble jeg både gira og glad, nervene gikk bort og jeg følte meg klar for å spille, sier han.

- Kampen startet bra med noen enkle involveringer og defensivt arbeid noe som var godt å starte med. Så fikk jeg gjort det jeg er god på, én mot én-situasjoner, flere ganger. Da fikk jeg selvtillit. Etter det tok jeg det mer rolig og prøvde å ikke gjøre feil, forteller 17-åringen om debuten.

- Første omgang var meget god. Jeg var utrolig sliten i andre omgang og fokuserte på å ikke gjøre feil, noe som gikk greit. Jeg ble litt mindre involvert offensivt, men følte jeg var god defensivt. Så sett under ett er jeg meget fornøyd med kampen, sier lynvingen.

Neste utfording for LFK er Frigg borte, førskommende søndag. Den må Sindre Tråseth stå over grunnet tre gule kort.

PS: Det var også en annen debutant for LFK i dag, om noe i andre enden av aldersskalaen. Assistenttrener Rune Roman Hagen (42), med over 200 kamper i norsk toppfotball, ble byttet inn de siste fire minuttene.

LFKs lag:

Bilde 09.07.2017, 17.55.46.jpg

GULE KORT:

75 min: Sindre Tråseth

BYTTER:

80 min: Even Balto for Prince

80 min: Fredrik Bentdal for Øivind Stø

80 min: Lars Bjørnsgaard for Sindre Tråseth

86 min: Rune Roman Hagen for Sverre Valset

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Roar Amundsen er klar for LFK.

Av Sportsjef/Hovedtrener A Ørjan Christiansen Roar er 28 år, og kommer til oss fra Valdres der han har vært fast inventar de siste to sesongene. Han har primært spilt sentral midtbane, har gode basis ferdigheter og ikke minst stor løpskraft.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer