Publisert: 09. juli 2017 - Justus Moe

I siste hjemmekamp før sommerpausen er det Flisa som kommer på besøk til Stampesletta. LFK havnet under nedrykksstreken etter tapet for Gjøvik/Lyn sist, men med tre poeng søndag kan ting se mye lysere ut. -Jeg forventer en tøff kamp, sier LFK-spiss og tidligere Flisa-spiller Peder Bye Foss.

pederfoss.JPG

MOT GAMLE LAGKAMERATER: Peder Bye Foss spilte 122 kamper for Flisa før han kom til LFK i januar. (Foto: Justus Moe)

 

Det er blitt tre tap på rad nå for Lillehammer FK, tre tap der man har scoret to mål i hver kamp, men da sluppet inn tre, fire og tre mål mot henholdsvis Ready, Lyn og Gjøvik/Lyn. Det er faktisk kun i hjemmekampen mot Stabæk 2 (0-3) at LFK har gått av banen uten å score mål denne sesongen. Til sammen er det blitt 22 mål for, kun seks lag har scoret flere i LFKs avdeling denne sesongen. Dessverre er det blitt mange mål i mot, 26 totalt. Etter kampen sist var trener Ørjan Christiansen klar og tydelig da han uttalte seg til GD:

- Det er ikke tilfeldigheter lenger, at vi gir bort kampen på denne måten. Vi må lære, og vi har jobbet med det på treningen, men vi får det ikke til i kampene. Personlig feil ødelegger for oss nok en gang, så nå må vi bare erkjenne at vi ikke er bedre. Vi blir straffet på grunn av mangel på dyktighet, sa treneren til avisen.

Samtidig har vi erfart nå at Norsk Tipping-ligaen avdeling 2 er en uhyre jevn avdeling. To lag har skilt seg ut i toppen, Stabæk 2 og Lyn, mens resten av lagene virker til å kunne hamle godt opp med hverandre, avhengig av dagsform, noe som blant annet ble bevist da et godt organsiert LFK slo fjorårets ubestridte topplag, Eidsvold/Turn, 1-0 tidligere i sesongen, mens de i runden etter slo Korsvoll 3-0 borte, et lag LFK tapte 4-1 for. LFK tapte 3-2 for Ready, de tapte 3-1 for Tynset og LFK slo Tynset 5-0. Slike resultater er det for nesten alle lag i avdelingen. 

Omleggingen av seriesystemet skulle føre til en spissing da 3.divisjon ble halvert fra tolv til seks avdelinger og det er på tross av tap gledelig å se at LFK i kampene absolutt holder nivået i det som før sesongen ble omtalt som "2.divisjon light". En av utfordringene har dog vært å holde det nivået i 90 minutter. I starten av sesongen hadde LFK en tendens til å levere førsteomganger under pari, for så å hente seg inn og dominere i den andre omgangen, i de siste kampene har LFK levert godt fra start, men mistet det på slutten av kampene. Et viktig moment må være å klare å holde konsentrasjon og arbeidskapasitet oppe i samfulle 90 minutter pluss tillegg.

Søndagens kamp mot Flisa blir viktig. Flisa ligger også under streken, ett poeng foran LFK. Med tre poeng til LFK kan man få et hopp på tabellen helt opp til syvende plass, avhenging av resultater i andre kamper, men seier gir minst en niendeplass og et lite pusterom ned til de fire nederste plassene.

Flisa endte på andreplass i sin tredjedivisjonsavdeling i fjor. Fra tidligere møter har LFK et lite statistisk overtak med to seiere, en uavgjort og ett tap. Flisa har fire kamper på rad uten seier og i sist kamp mot Redalen gikk de på en kjempesmell og tapte hele 5-0, der ble også deres unge førstekeeper, Andreas Smedplass utvist, så han må sone karantene i søndagens kamp.

LFK mangler også noen spillere. Lars Lundgren Torgersen, Martin Chutko Bakke og Belmin Logo fylte alle opp gult kort-kontoen mot Gjøvik/Lyn og må sone karantene denne runden. I tillegg er Vetle Skjærvik skadet og Henning Torgnesskar er usikker med tanke på skade.

Gjensyn med flere

Det blir også litt gjensynsglede for noen i søndagens kamp. Midtstopper på Flisa, Numan Øzdemir var LFK-spiller fra 2012 til 2014 og mosse-gutten fikk 38 kamper og scoret 8 mål for LFKs A-lag. Spesielt blir det også for LFK-spiss, Peder Bye Foss som har 122 kamper for Flisa og har scoret 51 mål for solungene.

- Det blir gøy å møte gamle lagkamerater, men litt spesielt så klart, ettersom jeg kun har spilt på Flisa før overgangen til Lillehammer, sier spissen som kom til LFK i januar og til nå har 11 kamper og 3 mål for LFK.

Han kjenner selvfølgelig Flisa-laget godt og forventer en tøff kamp på søndag.

- Flisa er et lag med bra kontinuitet på spillerne, og de fleste har spilt sammen i mange år. De har de siste ti årene hevdet seg i toppen av 3.divisjon, og har mange gode kvaliteter i laget. Nå er både LFK og Flisa i en posisjon der tre poeng blir kjempeviktig, så jeg forventer at det blir en tøff kamp, sier han.

Han har naturligvis sterk tro på at det blir hjemmeseier på Stampesletta denne søndagen.

- Tapet mot Gjøvik var tungt å svelge for hele laget. Vi har brukt uka bra, hatt gode treninger og spilt på oss mer selvtillit. Det tror jeg blir synlig i denne kampen, sier Bye Foss.

 

Kampstart er klokka 18.00, som vanlig er det åpen kiosk og LFK ønsker alle velkommen til det som kommer til å bli en spennende fotballkamp.

Peder og pressen.JPG

MATCHVINNER: Peder Bye Foss blir intervjuet av GD etter at han scoret vinnermålet mot Eidsvild-Turn Tidligere i år. (Foto: Justus Moe)

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Per Andreas Mæhlum

Per Andreas Mæhlum

Per, som er en samfunnsengasjert Lillehammer patriot, er utdannet økonom og har bred erfaring innenfor ulike ledende stillinger i næringslivet. Han driver i dag et eget rådgivningsfirma. Per er opptatt av og engasjert i lokal næringsutvikling med særlig vekt på kultur, idrett, arrangementer og turisme som spydspisser.

(Foto: Hanne-Kjersti Iversen)

Leder

Styret

Neste kamp

Lillehammer - Furnes

fredag 03.08.2018, kl 19:00
Sted: Stampesletta

Se alle kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Roar Amundsen er klar for LFK.

Av Sportsjef/Hovedtrener A Ørjan Christiansen Roar er 28 år, og kommer til oss fra Valdres der han har vært fast inventar de siste to sesongene. Han har primært spilt sentral midtbane, har gode basis ferdigheter og ikke minst stor løpskraft.

Fullførte vårsesongen med stil

Med en godt gjennomført første omgang avsluttet LFK vårsesongen med en ny solid seier, og er a-poeng med Kongsvinger 2 på toppen av 4. divisjonstabellen før høstsesongen. På bildet: Fridtjof Andberg som spilte sin 70.ende og foreløpig siste kamp for A-laget fredag 29.06. Takk for solid innsats i LFK-trøya Fridtjof, og lykke til med studier i USA til høsten! (Foto: Hanne-Kjersti S.Iversen)

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer