Publisert: 01. juli 2017 - Justus Moe

Det vil seg ikke for LFK på bortebane. Selv etter å ha ledet kampen to ganger ender det med tap 3-2 i lokaloppgjøret mot Gjøvik/Lyn, et tap som sender LFK under nedrykksstreken. Flere spillere må også sone karantene i neste kamp.

mot gjøvik 2017.JPG

 140 tilskuere, mange av de fra Lillehammer hadde tatt plass på trebenkene i sommervarmen på Gjøvik Stadion. Kampen åpnet brukbart for LFK sin del og etter 14 minutter ta de også ledelsen etter at Prince jager og vinner en duell med keeper på halvdistanse og får ballen på helt åpent mål. Norsk Tipping-ligaens toppscorer gjør ingen feil og sender gjestene opp i 1-0.

LFK fortsetter å kontrollere kampen og har initativet frem til dommeren blåser av for drikkepause etter halvspilt omgang. Det kan virke som om det var Gjøvik-spillerne som trengte drikkepausen mest for nesten med en gang får de en mulighet etter at Sverre Valset feilberegner spretten på en høy ball. Det blir flere dueller inne i LFKs sekstenmeter før ballen havner hos Martin Grime som setter den ned til høyre i målet. 1-1. Det ble også resultatet til pause.

Som i første omgang var det LFK som tok grep om kampen da lagene var på banen igjen. Etter 53 minutter blir Mats Jevne Jota taklet 28 meter fra vertenes mål. Dommeren blåser korrekt frispark og Belmin Logo stiller seg opp ved ballen. Han slår et vakkert og presist frispark som glir over muren og ned i det venstre hjørnet. 2-1 til LFK.

Halveis ut i omgangen blåser dommeren nok en gang for drikkepause, og nok en gang ser det ut til at det er vertene som har hatt best nytte av den. Gjøvik/Lyn tar mer og mer over og LFK blir mer og mer ustrukturerte i spillet og vinner knapt noen dueller.

Utligningen kommer etter 63 minutter da Simen Giæver stanger ballen i mål etter et fint slått frispark. På det tidspunktet hadde LFK gått fra en 3-5-2 formasjon over i en 4-3-3. Etter Gjøvik/Lyns utligning legger LFK om til 5-3-2.

LFK blir fremdeles presset bakover, men har også sine muligheter. Prince har en ball som såvidt går over målet blant annet.

Så i det 89 spilleminutt sørger Gjøvik7Lyn-debutant Jørgen Lilleby Tandsether for at dagen blir helsvart for LFK da Gjøvik/Lyn litt for enkelt kommer rundt på LFKs venstre side og han smeller innlegget i mål. 3-2 og en solid debut av unggutten.

LFK ligger nå på tolvte plass, altså under nedrykksstreken. Det som er like ille er at hele tre spillere må stå over neste kamp, hjemme mot Flisa, grunnet karantene for gule kort som ble pådratt seg i kampen mot Gjøvik/Lyn. Martin Chutko Bakke og Belmin Logo har totalt tre gule hver og Lars Lundgren Torgersen pådro seg sitt femte for sesongen.

LFKs lag:

Bilde 01.07.2017, 18.37.51.jpg

BYTTER: 

59 min: Øivind Stø for Sverre Valset

59 min: William Ankarhake for Belmin Logo

68 min: Joakim Vatne for Peder Bye Foss

71 min: Henning Torgnesskar for Martin Chutko Bakke

GULE KORT:

29 min: Fridtjof Andberg

56 min: Belmin Logo

63 min: Martin Chutko Bakke

73 min: Lars Lundgren Torgersen

prince mål mot gjøvik.JPG

TOPPSCORER: Prince scoret sitt tiende mål for sesongen, denne gangen mot gamle lagkamerater på Gjøvik og er dermed fremdeles toppscorer i avdeling to i Norsk Tipping-ligaen. (Foto: Justus Moe)

 

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer