Publisert: 30. juni 2017 - Justus Moe

Lørdag er det duket for mjøsderby når Lillehammer FK tar turen over til Gjøvik for å spille den tolvte runden i Norsk Tipping-ligaen. Kampen vil også vises i sin helhet, direkte på GD-TV.

prematch gjøvik 2017.JPG

 Naturligvis ønsker alle med hjertet i Lillehammer at mange tar turen til den andre siden av Mjøsa lørdag for å få med seg kampen på Gjøvik Stadion. LFK jager fremdeles sin første borteseier og den kan meget vell komme på Gjøvik Stadion lørdag. Gjøvik-laget har tre kamper på rad uten seier, de har dog fått med seg to uavgjortet og i likhet med LFK gikk det på et tap mot Lyn etter å først ha tatt ledelsen.

Gjøvik/Lyn har hatt et trøblete år, med blant annet skatteproblemer, trenerbytte og indre stridigheter. 15. mai i år ble trener Morten Skjærstad sagt opp, fram til da hadde ikke de sportslige resultatene vært gode nok for Gjøvik-klubben med fire tap og en uavgjort på sesongens fem første kamper. Etter trenerbyttet er det gått noe bedre med tre seiere, to uavgjorte og to tap.

LFK på sin side har på de siste fem kampene en seier, en uavgjort og tre tap. Før det hadde LFK en god rekke med fire kamper uten tap.

Trener for LFK, Ørjan Christiansen, er godt forberedt på hva som venter i derbyet.

- Vi forventer en tøff kamp mot et Gjøvik som har vært godtgående i det siste. Etter en tøff åpning på sesongen har de sett bedre ut strukturelt og fått frem bra trøkk i spillet sitt. Samtidig vet vi at de har enkeltspillere som holder bra nivå og har bra kapasitet. I tillegg er det et lokaloppgjør og alt vi vet det innebærer, sier han.

- For vår egen del handler det om det samme som alltid, fortsette å utvikle oss gjennom gode treningsuker og selvsagt vise progresjon i kamper. Mye positivt i kampen mot Lyn sist, samtidig en del å ta tak i, fortsetter Christiansen. 

Det jobbes også hardt for å endelig kunne ta årets første tre-poenger på bortebane.

- Vi har til gode å vinne borte ennå, på tross av at vi har hatt gode prestasjoner i flere av kampene. Allikevel ligger det mye i det å gjennomføre to gode omganger. Som vi vet spilles det 90 minutter pluss tillegg, og da er det sjelden godt nok å være god i halve kampen, der har vi en jobb og gjøre. Det handler mye om fokus, og konsentrasjon på arbeidsoppgaver uavhengig av både resultat og andre faktorer vi ikke kan styre. Vi må fokusere på oss selv og det vi kan få gjort noe med, sier treneren.

Skadesituasjonen ser også lysere ut enn på lenge.

- Vi har samtlige, med unntak av Vetle Skjærvik, tilgjengelig. Det gir oss valgmuligheter, så får vi se hvilke elleve vi mener er de beste til å starte kampen imorgen. Vi går naturligvis for seier, og håper vi kan gå inn i juli måned med årets første borteseier, avslutter Christiansen.

 

Kampen har avspark klokka 15.00 og har du ikke muligheten til å reise til Gjøvik for å støtte laget kan kampen også følges på GD-TV der sendingen begynner klokka 14.55.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Styremedlemmer

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

Løndal-trippel sikret cup-avansement

Stampesletta 21. mars 2018: Lillehammer – Follebu 4-0 (2-0). Mål: Løndal 26, 45, 80, Ringlund 77 Kampreferat v/Petter Myrvold Klubbens A-lag tok seg greit videre til andre kvalifiseringsrunde i cupen etter 4-0 over nabo og divisjonskollega Follebu, som mønstret gamle LFK-gutter som Jon Bråten og Andreas Hovemoen.

Samarbeid mellom LFK og Roterud

Sammen blir vi bedre! Roterud IL og Lillehammer FK har denne uka signert en formell samarbeidsavtale. Klubbene deler "flest mulig - lengst mulig" som grunnlag for driften, og gjennom flere konkrete tiltak skal spillerutviklingen nå bedres. På bildet: Spillerutvikler i LFK Stig Løkken og Tor Sortåsløkken fra Roterud IL poserer i glede etter at avtalen er signert

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer