Publisert: 30. juni 2017 - Justus Moe

Lørdag er det duket for mjøsderby når Lillehammer FK tar turen over til Gjøvik for å spille den tolvte runden i Norsk Tipping-ligaen. Kampen vil også vises i sin helhet, direkte på GD-TV.

prematch gjøvik 2017.JPG

 Naturligvis ønsker alle med hjertet i Lillehammer at mange tar turen til den andre siden av Mjøsa lørdag for å få med seg kampen på Gjøvik Stadion. LFK jager fremdeles sin første borteseier og den kan meget vell komme på Gjøvik Stadion lørdag. Gjøvik-laget har tre kamper på rad uten seier, de har dog fått med seg to uavgjortet og i likhet med LFK gikk det på et tap mot Lyn etter å først ha tatt ledelsen.

Gjøvik/Lyn har hatt et trøblete år, med blant annet skatteproblemer, trenerbytte og indre stridigheter. 15. mai i år ble trener Morten Skjærstad sagt opp, fram til da hadde ikke de sportslige resultatene vært gode nok for Gjøvik-klubben med fire tap og en uavgjort på sesongens fem første kamper. Etter trenerbyttet er det gått noe bedre med tre seiere, to uavgjorte og to tap.

LFK på sin side har på de siste fem kampene en seier, en uavgjort og tre tap. Før det hadde LFK en god rekke med fire kamper uten tap.

Trener for LFK, Ørjan Christiansen, er godt forberedt på hva som venter i derbyet.

- Vi forventer en tøff kamp mot et Gjøvik som har vært godtgående i det siste. Etter en tøff åpning på sesongen har de sett bedre ut strukturelt og fått frem bra trøkk i spillet sitt. Samtidig vet vi at de har enkeltspillere som holder bra nivå og har bra kapasitet. I tillegg er det et lokaloppgjør og alt vi vet det innebærer, sier han.

- For vår egen del handler det om det samme som alltid, fortsette å utvikle oss gjennom gode treningsuker og selvsagt vise progresjon i kamper. Mye positivt i kampen mot Lyn sist, samtidig en del å ta tak i, fortsetter Christiansen. 

Det jobbes også hardt for å endelig kunne ta årets første tre-poenger på bortebane.

- Vi har til gode å vinne borte ennå, på tross av at vi har hatt gode prestasjoner i flere av kampene. Allikevel ligger det mye i det å gjennomføre to gode omganger. Som vi vet spilles det 90 minutter pluss tillegg, og da er det sjelden godt nok å være god i halve kampen, der har vi en jobb og gjøre. Det handler mye om fokus, og konsentrasjon på arbeidsoppgaver uavhengig av både resultat og andre faktorer vi ikke kan styre. Vi må fokusere på oss selv og det vi kan få gjort noe med, sier treneren.

Skadesituasjonen ser også lysere ut enn på lenge.

- Vi har samtlige, med unntak av Vetle Skjærvik, tilgjengelig. Det gir oss valgmuligheter, så får vi se hvilke elleve vi mener er de beste til å starte kampen imorgen. Vi går naturligvis for seier, og håper vi kan gå inn i juli måned med årets første borteseier, avslutter Christiansen.

 

Kampen har avspark klokka 15.00 og har du ikke muligheten til å reise til Gjøvik for å støtte laget kan kampen også følges på GD-TV der sendingen begynner klokka 14.55.

Generalsponsorer

Del på din Facebook-side

Spillerpresentasjon

Neste kamp

Ingen registrerte kamper

Tabell

Eksterne butikker

havdelikatesser logo lowres

Link til spillerpresentasjoner

For en bukett flinke trenere!

Lillehammer FK kan seks dager ut i kalde desember meddele at trenerkabalene rundt ungdomslagene i 2018 i all hovedsak har gått opp. Og; det er en grunn til at firerbanden på bildet smiler!  Kompetanse. Ordet brukes av mange for å beskrive noe som er bunnsolid, med faglig forankring. Det er ikke noe å si på den fotballfaglige bakgrunnen, evner og ferdigheter blant LFK-trenerne som blir å finne på feltet neste år, både rundt lag og de ulike Xtra-tilbud LFK tilbyr - uavhengig av klubbtilhørighet. Målrettet satsing på kompetansehevende tiltak gir kvalitet, tydelige rammer og forutsigbarhet. Tilfeldigheter skal bort - klubben er sjef! På bildet ser dere fra venstre Henrik Wangberg (UEFA B-lisens) og Kim Solberg (erfaring fra Vålerenga, Flora Tallin og aldersbestemte landslag) - to av trenerne som skal håndtere G19. Deretter deler av G16-teamet, representert av Vegard Vikøren (UEFA B-lisens) og Rune Osvold (omfattende idrettsfaglig erfaring og utdannelse).  Men det stopper ikke med disse fire når vi ser på navnelista over trenere med enten spillererfaring på høyt nivå eller relevant kursrekke, utdannelse eller praksis. Børge Toft (UEFA B-lisens), Chris Nilsen (UEFA C-lisens), Eivind Sollie (UEFA B-lisens), Anders Holen (UEFA B-lisens) og Teodor Brekke (erfaring som spiller i 2. og 3. divisjon) er også tilknyttet ulike deler av ungdomstrinnet mellom G13 og G19.  Så legger vi til at klubbens har en A-trener i Ørjan Christiansen med UEFA Pro-lisens, en ass. trener i Rune Hagen med lang spillererfaring fra toppklubber i inn- og utland, en trener- og spillerutvikler i Stig Løkken (spillererfaring og UEFA B-lisens) og ytterligere en kompetent klubbressurs i Bjørn Karusbakken (UEFA A-lisens som keepertrener). Kompetanse sa du? Ikke rart de smiler, for det er alltid morsomt å ta del i oppturer!

Sjefen over alle sjefer

Marius Langlo (40) er mannen som i 2018 vil ha hovedansvaret for barnefotballen i Lillehammer FK. Det er klubben svært glad for! Å skape trygge og gode arenaer og møteplasser for sunn barneaktivitet er en av klubbens kjernevirksomheter. Således har det vært viktig for klubben å finne en bunnsolid person til rollen som sportslige leder for all den flotte og viktige aktiviteten som skjer ute i byens mange grender. - Jeg er opptatt av at klubben skal utvikle egne spillere. Således er god tilrettelegging i barnefotballen viktig, sier Langlo. Han har i noen uker allerede fungert i sitt virke som sportslig leder, og flere trenere/lagledere har således rukket å bli kjent med 40-åringen. Langlo jobber nå med å bygge opp en organisasjon rundt seg, godt forankret ute i grendene. 40-åringen har vært en del av klubben siden han var liten. Først som aktiv spiller opp til junior-nivå, deretter som trener i barnefotballen. Lidenskapen for fotball er medfødt. Knut Jevne er hans far – Tor Jevne hans bestefar. Sistnevnte en av få landslagsspillere med utspring fra LFK.

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer